Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

mojekrpice.hr /

Pomoć na stranici /

Trustap - dobra zamisao, loša izvedba, popravite to!

Bok svima! Pozdravljam ideju uvođenja dodatnih sigurnosnih opcija za sve korisnike krpica. Sve bi bilo super kad bi takva opcija bila pravilno izvedena što mi se trenutno ne čini kao takav slučaj. Dakle, ružičasti gumb koji ispod artikla vodi na kupovanje uz zaštitu kupca, tj kupovanje kroz opciju Trustap, ne bi trebao biti dostupan u situaciji gdje korisnik koji prodaje artikl nije dao svoju suglasnost da se želi koristiti navedenom opcijom. Koliko sam shvatila kroz forume i na primjeru iskustva prijatelja, postoje korisnici koji svoje artikle žele nastaviti prodavati kako su radili i prije, bez posredovanja Trustapa. Isti korisnici nisu Trustap ni registrirali, niti to planiraju napraviti, a bez obzira na to, ispod njihovih artikala i dalje vrišti prethodno navedeni ružičasti gumb.
2024 01 20
S druge strane, postoje kupci koju su ili novi korisnici ili su stari korisnici koji bi voljeli plaćati opcijom Trustap po principu nekog web shopa gdje se samo slijede upute za narudžbu. Takvi će odraditi transakciju na koju ih ružičasti gumb odvede. Oni ne znaju da li je prodavač od kojeg kupuju u sustavu Trustapa niti je to igdje navedeno. Oni samo vide da piše da je transakcija provedena. Puno njih ne zna da trebaju kontaktirati prodavača i tu zna nastati problem. Pogotovo ako ni prodavač ne reagira na pristiglu poruku o zahtjevu za transakcijom. Ružičasti gumb "kupi" omogućite samo pod artiklima korisnika koji su se registrirali na Trustap i koji se slažu s tim da svoje artikle žele prodavati tim putem. Omogućite kupcima opciju gdje kristalno jasno vide da li je prodavač od kojeg žele kupiti artikl registriran na Trustap.
2024 01 20
Njuškalo ima PayProtect za one korisnike koji ga žele koristiti. Mislim da korisnici Krpica imaju pravo na taj izbor također kako ne bi bilo nepotrebnih nesuglasica jer se zbog propusta u provedbi ove opcije krivnja često svaljuje na prodavača koji je neupućen u to zašto mu netko kupuje artikl na način koji nije odobrio. Ili se krivi kupac koji je neupućen u cjelokupan proces suradnji na Krpicama, a on ne shvaća što je krivo napravio jer zna da je slijedio upute i da je dobio napismeno da je uputio transakciju.
2024 01 20
bravoooo... !!!
2024 01 20
Slažem se, ne bi trebala postojati opcija takve kupnje na profilima koji prodaju, a nisu registrirani na Trustap-u, to je od početka napominjano kao problem, ali pitanje je što su oni s Trustap-om ugovorili i sad po tom pitanju ne žele/mogu ništa.
2024 01 20
Jupiii još jedna tema o Trustap-u!
2024 01 20
Jako lijepo napisano. Svaka čast. Samo se bojim da neće uroditi plodom. Bilo je već puno raspravljanja na ovu temu, u nekima sam i sama sudjelovala i ono što je najbitnije pročitala sam hrpu dobrih i konstruktivnih prijedloga (i sama sam ih davala)... I nikom ništa... Ništa nije primijenjeno, osim što su u početnom stadiju promijenili naziv gumba u "pitaj prodavača". Pretpostavljam da su vezani ugovorom i nemaju puno manevarskog prostora. U međuvremenu su čak i prevaranti evoluirali i iskoristili kaos oka Trustapa za svoje rabote, ali nikako da nam sama stranica evoluira...
2024 01 20
Da, nažalost je minimalna vjerojatnost da će se nešto konkretno napraviti po tom pitanju. Već godinama imam profil na Krpicama, ali nisam stalni korisnik. Pojavim se tu i tamo po potrebi kada nađem nešto što želim kupiti. Na sreću, do sada sam uvijek imala pozitivna iskustva tijekom suradnji i uvijek sam našla ono što mi je trebalo po povoljnim cijenama i u izvrsnom stanju. Zbog toga se uvijek rado vraćam na ovu stranicu i baš iz tog razloga sam imala potrebu otvoriti još jednu temu o Trustap-u (uz ispriku korisnicima kojima je ta tema došla na vrh glave). Budući da sam tu rijetko, ne pratim puno forume i ne znam do koje mjere se raspravljalo o ovoj temi. Jednostavno sam imala potrebu ostaviti i svoj komentar u nadi da će admini možda baš na njega i reagirati jer mi je stalo do toga da ova stranica napokon evoluira nakon toliko vremena postojanja. Al nažalost, kako je SanjicaSanjci iznad komentirala, uspijevaju evoluirati samo prevaranti...
2024 01 20
Ne znam koliko admini imaju manevarskog prostora, ali ni u kom slučaju ne bi trebalo biti dopušteno preusmjeravanje korisnika na stranicu koja traži ispunjavanje osjetljivih osobnih podataka i plaćanje, a da korisnik nije svjestan da taj novac uopće ne sjeda prodavaču na račun jer navedeni uopće nije ugovorio tu opciju. Treba biti vidljivo naznačeno da prodavač kod kojeg se želi kupiti artikl nema ugovorenu opciju za plaćanje Trustap-om. Po tome bi trebao kod takvih prodavača biti vidljiv samo gumb "Pitaj prodavača", a gumb "Kupi" bi u tom slučaju trebao biti onemogućen. A u slučaju da je vidljiv i omogućen, ne bi trebao voditi na formular za popunjavanje osobnih podataka u svrhu provođenja transakcije nego bi trebao izbaciti poruku tipa "Poštovana/i, navedeni korisnik nije registriran u našem Trustap sustavu plaćanja te zbog toga nismo u mogućnosti provesti direktnu transakciju. Molimo Vas da odaberete opciju "Pitaj prodavača" kako biste provjerili dostupnost artikla i dogovorili suradnju." A ako manevarski prostor ne dopušta ni to, onda barem ispod svakog artikla i cijene ili na gumbu info istaknuti napomenu tipa *Poštovani korisnici, ukoliko ste zainteresirani za kupnju navedenog artikla, molimo Vas da kroz opciju "Pitaj prodavača" dogovorite način kupovine ovog artikla. Opcija koja uključuje zaštitu kupca možda nije još dostupna kod ovog korisnika. Ispričavam se na pretjeranom filozofiranju, ali razljutim se kod ovakvih stvari. Stranica ne postoji od jučer, lijepo je osmišljena i ima puno potencijala za napredak i mislim da se stvarno ovakvo što moglo puno kvalitetnije provesti. Ovako se samo stvaraju dodatne prilike za ionako već istrenirane prevarante.
2024 01 20
Ja nisam imala pojma da je ova opcija dostupna na mom profilu iako se nisam i ne želim registrirati na Trustap. :o Baš sam u šoku i ne mogu vjerovati da je to tako blesavo postavljeno. ,:(
2024 01 22