Ma, to je fermentirani napitak, bio je jedno vrijeme hit, pa doše nešto drugo, ima i onaj rejuvelac... Uglavnom, bitna je ta fermentacija zbog bakterija, kao ono, nedaj bože da pojedemo nešto trulkasto ili kaj stoji dan duže, ili ukiseljeni jogurt, ali fermentirani napici-Daaaa!
To se radi u crnom čaju kolko se sjećam, litra blagog čaja, žlica šećera i ta gljiva i pokrije se gazom i za dva, tri dana se pojave mjehurići što znači da je spremno za procjediti, stavit u frižider i piće. Gljiva se ispere i ponovo stavi u čaj. Povremeno se gljiva mora smanjiti jer raste,kao kefirova gljiva, ako se previše umnoži napitak bude prekiseo.
Ma, to je fermentirani napitak, bio je jedno vrijeme hit, pa doše nešto drugo, ima i onaj rejuvelac... Uglavnom, bitna je ta fermentacija zbog bakterija, kao ono, nedaj bože da pojedemo nešto trulkasto ili kaj stoji dan duže, ili ukiseljeni jogurt, ali fermentirani napici-Daaaa!
To se radi u crnom čaju kolko se sjećam, litra blagog čaja, žlica šećera i ta gljiva i pokrije se gazom i za dva, tri dana se pojave mjehurići što znači da je spremno za procjediti, stavit u frižider i piće. Gljiva se ispere i ponovo stavi u čaj. Povremeno se gljiva mora smanjiti jer raste,kao kefirova gljiva, ako se previše umnoži napitak bude prekiseo.