Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Kombucha gljiva

koristi li je netko? Doktor mi ju je preporučio a ne znam koliko je kompliciran uzgoj (ubijem kaktus bez problema 😩) našla sam neke starter za kupiti on-line pa ako može neki savjet iz prve ruke oko uzgoja i konzumacije
2024 04 02
Ma, to je fermentirani napitak, bio je jedno vrijeme hit, pa doše nešto drugo, ima i onaj rejuvelac... Uglavnom, bitna je ta fermentacija zbog bakterija, kao ono, nedaj bože da pojedemo nešto trulkasto ili kaj stoji dan duže, ili ukiseljeni jogurt, ali fermentirani napici-Daaaa! To se radi u crnom čaju kolko se sjećam, litra blagog čaja, žlica šećera i ta gljiva i pokrije se gazom i za dva, tri dana se pojave mjehurići što znači da je spremno za procjediti, stavit u frižider i piće. Gljiva se ispere i ponovo stavi u čaj. Povremeno se gljiva mora smanjiti jer raste,kao kefirova gljiva, ako se previše umnoži napitak bude prekiseo.
prije 29 dana, 18:42
> Nitospitos: > Ma, to je fermentirani napitak, bio je jedno vrijeme hit, pa doše nešto drugo, ima i onaj rejuvelac... Uglavnom, bitna je ta fermentacija zbog bakterija, kao ono, nedaj bože da pojedemo nešto trulkasto ili kaj stoji dan duže, ili ukiseljeni jogurt, ali fermentirani napici-Daaaa! > To se radi u crnom čaju kolko se sjećam, litra blagog čaja, žlica šećera i ta gljiva i pokrije se gazom i za dva, tri dana se pojave mjehurići što znači da je spremno za procjediti, stavit u frižider i piće. Gljiva se ispere i ponovo stavi u čaj. Povremeno se gljiva mora smanjiti jer raste,kao kefirova gljiva, ako se previše umnoži napitak bude prekiseo. danke 🙃 ma sjećam se da su prije godinu-dvije više manje svi to uzgajali al' eto. Čika doktor preporučio za oporavak pa me zaintrigiralo ako je netko radio/pio jel šta pomoglo.
prije 29 dana, 06:18
I ja sam ju uzgajala kad je postala hit. Nije teška za uzgoj (Nitospitos je sve fino objasnila), ali meni nije bila fina za konzumaciju. Nisam se mogla natjerati da to pijem koliko god bila zdrava... u međuvremenu sam shvatila da mi je puno finiji kiseli kupus, pa njega zimi tamanim u velikim količinama (učinak na zdravlje bi trebao biti podjednak).
prije 29 dana, 07:10
Pa, dobro je zbog tog kaj jedemo i pijemo sve sterilno, a navodno nam fali bakterija, tak vele... Ja sam to pila jedno vrijeme pa mi je dojadilo,onak ima okus kao nešto gazirano, al bolje piti te napitke nego kupovati "bakterije" u ljekarni😂😂😂 Pročitaj si na netu i za taj Rejuvelac, on se radi od pšenice.
prije 29 dana, 07:16
> NadaMihaljevic: > I ja sam ju uzgajala kad je postala hit. Nije teška za uzgoj (Nitospitos je sve fino objasnila), ali meni nije bila fina za konzumaciju. Nisam se mogla natjerati da to pijem koliko god bila zdrava... u međuvremenu sam shvatila da mi je puno finiji kiseli kupus, pa njega zimi tamanim u velikim količinama (učinak na zdravlje bi trebao biti podjednak). na žalost zbog zubne cakline ništa kiselo ne smijem ni pogledati pa sada gledam da se prirodno upljesnivim 😃
prije 29 dana, 07:19
> Nitospitos: > Pa, dobro je zbog tog kaj jedemo i pijemo sve sterilno, a navodno nam fali bakterija, tak vele... Ja sam to pila jedno vrijeme pa mi je dojadilo,onak ima okus kao nešto gazirano, al bolje piti te napitke nego kupovati "bakterije" u ljekarni😂😂😂 > Pročitaj si na netu i za taj Rejuvelac, on se radi od pšenice. budem. hvala :)
prije 29 dana, 07:20
Meni osobno nije odgovarao taj okus čaja, ali imaš nešto slično i brže fermentira, a to su japanski kristali - tibicos koji su sličan princip kao i kombucha (probiotski napitak), on mi je bio boljeg okusa. Također se može pomiješati sa sokom za razmućivanje pa se dodatno zakamuflira okus, a također imaš i opciju kefir gljivica koje su fermentirani jogurt. Pa ovisi što voliš. ..jogurtasto ili sok.
prije 28 dana, 17:53
> Tangerina84: > Meni osobno nije odgovarao taj okus čaja, ali imaš nešto slično i brže fermentira, a to su japanski kristali - tibicos koji su sličan princip kao i kombucha (probiotski napitak), on mi je bio boljeg okusa. Također se može pomiješati sa sokom za razmućivanje pa se dodatno zakamuflira okus, a također imaš i opciju kefir gljivica koje su fermentirani jogurt. Pa ovisi što voliš. ..jogurtasto ili sok. super! hvala na preporuci. moram priznati da do sada nisam čula za tibicos napitak. Inače već radimo domaći kefir ali sada gledamo da ubacimo nešto drugo za promjenu 😃
prije 28 dana, 18:53
Di se mogu nabaviti gljivice kefira? Ja sam svoje po preporuci zamrznula pa su umrle i nemam ih više gdje nabaviti, nitko nema...
prije 28 dana, 20:02
> Nitospitos: > Di se mogu nabaviti gljivice kefira? Ja sam svoje po preporuci zamrznula pa su umrle i nemam ih više gdje nabaviti, nitko nema... Ja ih imam, ali smrznute... i nadam se da su ok ,:) Zašto bi umrle? Pa smrzavanje im ne škodi.
prije 28 dana, 07:40