Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Naši prijatelji: Promo24.hr - svi najnoviji popusti! Posjetite!

Forumi /

Informacije za korisnike /

O korisnicima stranice mojekrpice.hr /

Preprodaja s Asosa - je li po vama ovo u redu?

Slučajno sam naletila na ovu situaciju jer mi je navedeni oglas bio prvi na naslovnici - korisnica prodaje jaknu nošenu dva puta po cijeni za koju sam ne 100% nego 1000% sigurna da je veća od one koja je originalno plaćena. Često naručujem na Asosu, kao i puno žena u Hrvatskoj vjerujem, i te Barney's Originals jakne su uvijek na ogromnim popustima, i apsolutno nikad se ne prodaju po punoj cijeni koja im je oko 120 €. Znaju biti po 40 €, da se razumijemo. Tako da mi je jako "mudro" da je na Krpicama na prodaji za nevjerojatnih 100 € - ne nova, ne s etiketama. U ovom trenutku, kad nisu nikakvi posebni popusti, možete kupiti vrlo slične Barney's Originals jakne na Asosu po cijeni između 75 i 85 €, nenošene i s etiketama. ![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/f8bdc864a3a9e4e04b9ca575ee05976c.jpg)
2024 10 13
Jakna se prodaje, a pitanje je hoće li se i prodati.
2024 10 14
Iskreno takvi oglasi me ni ne zanimaju i preskacem ih jer je jeftinije u trgovini. a njoj sretno sa prodajom :') Takoder preprodaja nema veze s novim, to je samo prodaja kupljene robe po većoj cijeni neovisno jel noseno ili ne ;)
2024 10 14
Ja sam bas jutros imala raspravu na Vintedu u vezi Longchamp torbice di me neka cura prozvala kao “zasto bi uzela kod vas torbicu kad je vasa nosena samo 20eura niza od one na aerodromu” pa kao prvo ne moras uzimat🤣 a drugo ja sam objasnila da sam ja tu torbicu kupila od shopperica kad se nije mogla nikako nabavit drugscije i kostala je tad kod njih 110 eura plus slanje, a sad kad su na sluzbenoj stranici svima dostupne i one su 80 to je ssd nesto drugo..tako da, mozda je cura stvarno platila jaknu vise ja iskreno na asosu jos nisam naisla na neki dobar deal da sam nesto prosla “jeftino” tako da moguce kad je cura kupovala da je bila cijena veca, a i da nije mislim da ode svak moze staviti cijenu kakvu god hoce pa na kraju dana nitko me ne tjera da kupim 🫣
2024 10 14
Bilo bi lijepo i korektno obrisati temu. Mogli ste u inbox korisnicu pitati a ne temu otvarati radi cijene. Ne krsi nikakva pravila Mk dok ova tema cak i krsi pravila jer prozivate nekog radi cijene. Svi imaju izbora koliko ce sto platiti i koju cijenu staviti.
2024 10 14
Niste u pravu, Mimi ne krši pravila. Postavila je pitanje. Sjećam se jedne slične rasprave koja se povela prije nekoliko godina (da, dugo sam već ovdje), kad je dio korisnica zauzeo stav da svaki prodavač ima pravo staviti cijenu koju želi, pa ako je netko spreman platiti nešto i dvostruko skuplje nego za isti takav novi artikal - koga briga. Drugi dio krpičarske populacije zastupao je mišljenje da je to preprodaja, a to nije cilj ove stranice. S tim stavom su se složili i administratori, tako da je uvedeno u pravila ove stranice - da je zabranjeno prodavati robu po većoj cijeni od one po kojoj smo nešto nabavili. Nije to uvijek lako utvrditi, ali pravilo postoji.
2024 10 15
Najbolji su mi ljudi koji određuju meni cijenu koju ću ja staviti. Nekidan sam baš vodila raspravu s jednim likom sa Marketplacea koji je htio kupiti uredsku stolicu (koju btw uopće ne prodajem već prodajem stol, a ona je bila slikana uz stol i navedeno je da se ona ne prodaje) po cijeni koju on misli da sam ja platila za nju. Dakle stolica je plaćena 500 € na Namještaj hr, on je želi kupiti za 100 € jer je on vidio na Amazonu da se ista takva prodaje za 120 €. Reko odi na Amaozon i kupi, sta mene zaje... ali tih stolica ima 100 vrsta i sa 100 mogućnosti, zato ih i ima po različitim cijenama.
2024 10 15
Naravno da krpičarke mogu odrediti cijenu koju žele, netko će kupiti... Ali, ipak, ovo se second hand, bilo novo ili nošeno, nerazumljivo mi je staviti cijenu kao u dućanu, pogotovo kad se roba kupuje po divljim sajtovima duplo jeftinije i onda s njom na krpice. Po meni bi nova roba trebala biti 30% niže cijene, a malo nošena bar 50% To mi je nekak fer, prodavačica se riješi robe, a kupac sretan jer je dobro prošao.
2024 10 15
Vezano za postaviti pitanje, nije isto pitanje sa oglasom iz necijeg ormara ili obicno pitanje bez necije robe, to je po meni malo ruzno. Ulaziti u tudji ormar i otvoriti temu. Taj dio mi je nejasan. Bacila oko na cijene jakni trenutno ispod 80£ nema. Mozda ne gledam tamo gdje ih ima povoljnije. Na formiranje cijena utjece mnogo sto ali ga postavlja prodavac a onda se moze po trzistu formirati. Sve u svemu lako za cijene to se da i dogovoriti ali nije u redu po mom misljenju tako prozivati robu iz necijeg ormara.
2024 10 15
> NadaMihaljevic: > Niste u pravu, Mimi ne krši pravila. Postavila je pitanje. > Sjećam se jedne slične rasprave koja se povela prije nekoliko godina (da, dugo sam već ovdje), kad je dio korisnica zauzeo stav da svaki prodavač ima pravo staviti cijenu koju želi, pa ako je netko spreman platiti nešto i dvostruko skuplje nego za isti takav novi artikal - koga briga. > Drugi dio krpičarske populacije zastupao je mišljenje da je to preprodaja, a to nije cilj ove stranice. S tim stavom su se složili i administratori, tako da je uvedeno u pravila ove stranice - da je zabranjeno prodavati robu po većoj cijeni od one po kojoj smo nešto nabavili. Nije to uvijek lako utvrditi, ali pravilo postoji. Pojedine nikad nisu cule da su za svaki profit duzne platiti i porez pa se prave grbave i jos kritiziraju. "Svatko može staviti cijenu kakvu zeli". Da, može. Ali isto tako zakonski mora platiti i porez na eventualni profit koji dobije tom prodajom.
2024 10 17
> nefertiti111: > > NadaMihaljevic: > > Niste u pravu, Mimi ne krši pravila. Postavila je pitanje. > > Sjećam se jedne slične rasprave koja se povela prije nekoliko godina (da, dugo sam već ovdje), kad je dio korisnica zauzeo stav da svaki prodavač ima pravo staviti cijenu koju želi, pa ako je netko spreman platiti nešto i dvostruko skuplje nego za isti takav novi artikal - koga briga. > > Drugi dio krpičarske populacije zastupao je mišljenje da je to preprodaja, a to nije cilj ove stranice. S tim stavom su se složili i administratori, tako da je uvedeno u pravila ove stranice - da je zabranjeno prodavati robu po većoj cijeni od one po kojoj smo nešto nabavili. Nije to uvijek lako utvrditi, ali pravilo postoji. > Pojedine nikad nisu cule da su za svaki profit duzne platiti i porez pa se prave grbave i jos kritiziraju. "Svatko može staviti cijenu kakvu zeli". Da, može. Ali isto tako zakonski mora platiti i porez na eventualni profit koji dobije tom prodajom. Ja ga plaćam. Na kraju godine moram zbrojiti sve prodano preko mojih krpice, Vinteda, marketplace-a i facebook grupa i napisati kao prihod. Imam paušalni obrt i pregledava mi se i osobni račun. To nisam prijavila prošle godine i zvali su me iz porezne da imam neke uplate od raznih ljudi koje nisam prijavila kao prihod i da to moram nekako opravdati.
2024 10 17
Ne podnosim smrad povratne ambalaze pogotovo od mlijeka i alkohola riga mi se gore je nego dok smrde noge nekome u zetovom autobusu po ljeti i jos kad su neraspani s crnom ispod nokta i gljivure koja se formira na palcu s dlakama to pogotovo kod muskaraca koji nose sandale uffffff smudi smudi uzasno smudi nego moje dame moje je pitanje kako ide prodaja vise se zaradi od ambalaze nego krpica nazalost to je zivot to je borba ali sta cemo podrska svima pa tako i vama pusa pusa i molim da perete svoje nogicice
2024 11 05
![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/b15a2ba751efebdea98c5ade2e7002b7.jpg)
2024 11 06