Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Naši prijatelji: Promo24.hr - svi najnoviji popusti! Posjetite!

Forumi /

Slobodno vrijeme i hobiji /

Rukotvorine /

Mali vodic kod kupovine nakita

Mali vodic kod kupovine rucno izradjenog nakita I opcenito nakita. S obzirom da sve cesce I cesce dobijam poruke tipa kupila sam...nisam zadovoljna...mozete li vi nesto uciniti evo par savjeta prije kupovine. Prvo zoom je vas prijatelj, obratite paznju na spojeve i obrube pogotovo oko kamena. Ako spoj nije izveden kako treba ,odnosno vidite na fotki gdje je traka obruba spojena rijec je o poprilicno lose izvedenom rucnom radu. Pazljivo pregledajte sve detalje prije nego odlucite potrositi tesko zaradjene novce. Pitajte je li kamen ljepljen ili nije jer ako se volite tusirati sa privjescima ili nemate obicaj skidati prstenje to bi uistinu trebali znati jer cesce ce ispasti ljepljeni kamen nego onaj koji je uglavljen i zatvoren. Labradoriti, moonstoni na fotkama mogu izgledati prekrasno, trazite video jer mozda je samo pod tim kutem na fotografiji sjaj a sve ostalo je trazim trazim ali nikako da ga nadjem. Rubini, Safiri,Smaragdi i ostali kamencici koji su jeftini na trzistu su obicno (ako su uopce) znj kvaliteta napunjeni staklom ili olovom da bi se mogli nazvati kamenom i nemaju veze sa prirodnim netretiranim kamenom te kategorije. Za primjer glass filled safir kosta 5 eura, ista velicina prirodnog safira je 10,20 i 100 puta veca. Pitajte prije kupovine Nemam problema sa glass filled i tretiranim kamenjem ali bi to valjda kupcu trebalo i rec. Pa kome nije bitno sve per. Google lens je isto tako vas prijatelj jer dosta cesto vidim "rucne radove" kupljene na Temu i ostalim stranicama koji su samo malo doradjeni ,naljepljen kamen na njih ili s par malih izmjena. Ili je npr uzet otisak pa iz takvog kalupa "rucno" napravljeni i onda vam se proda prica o unikatnom bla bla Na kraju kupite nesto sto na temu skoro pa isto kosta 3 eura.
prije 14 dana, 19:23
Da se razumijemo nemam nista protiv upotrebe kalupa u izradi sve dok se ne prica prica o unikatnom dizajnu i pet dana posla i da ne nabrajam sve sto sam vidila jer ga neki fakat tako mastovito opisu da je zalosno sto tu mastu ne preusmjere u izradu uistinu neceg unikatnog a ne u obmanu kupca. Google lens je takodjer vas prijatelj kod provjere forke s obzirom da dosta cesto vidim unikatni nakit made in China sa lupnutim 925 pecatom koji srebra nije vidio. Da ne zaboravim Opali, oni su posebna prica Ogromna je razlika u cijeni izmedju doublet,tripleta ili solid opala. Razlika je u cijeni izmedju opala iz Australije i Etiopije. A onda medju njima ima 20 i kusur razlicitih paterna ,razlike u transparentnosti ,cistoci i svega ostalog da sveukupno ista velicina opala moze kostati 20 a moze i 2000 eura. Sinteticki opal ima ujednacen patteren, odsjaj je uvijek isti bez obzira na kuteve gledanja. Prirodni opal se mjenja kako ga pomicete. Dvije boje, tri boje ,visebojac,mlijecni, crni sve cini ogromnu razliku u cijeni Ako je opal pun boja i presijava na sve strane cijena mu sigurno nije par eura niti je nakit s njime jeftin. Ako je,kupujete fejk. Moldavit, na trzistu ih je kazu preko 90 posto fejk. Moldavit kupujte sa certifikatom ili od strane Ceske odobrenih i registriranih minera i shopova. Uglavnom nemojte se zaljetati bez da ste bar dobro pogledali sto ustvari kupujete. Ima dovoljno onih koji rade kako treba da biste skupo placali fuseraj s pricom. Bude mi bas zao ali nikad se ne upustam u popravku tudjeg rucnog rada. Uostalom ako ste izdvojili novce , paket stigao i niste zadovoljni kupljenim vratite ga natrag. Niste novce nasli na putu.
prije 14 dana, 19:26
Ima toga jos puno ali dobro pregledat sve dostupne fotke, izradu i pitat sve sto vas zanima je kod kupnje rucno radjenog nakita nekakva osnova. Onaj koji ga izradjuje bi vam trebao i morao znati odgovoriti na sva vasa pitanja. Zasto ja ovo sve uopce pisem Zato jer mi je uistinu zao kad dobijem poruku sa fotkom nekog komada nakita ili kad vidim neki komad koji je tako lose napravljen a znam da ce netko za njega izdvojiti novce i na kraju se osjecati bezveze ili ce na nekom drugom vidt svoju unikatnu ogrlicu sa Temu-a. I jos samo jedna sitnica za kraj. Oni koji cesto nude vikend i svakakve vrste snizenja obicno na prvu nabiju cijenu , pa ako prodje prodje. Upratite malo stranicu prije nego se odlucite na kupnju jer zasto bi platili duplo vise ako ga kasnije mozete uzeti znatno jeftinije na snizenju. Svima koji vole nakit i kupuju ga online zelim da budu happy kad otvore kutijicu sa kupljenim. Ako admin smatra temu nepotrebnom nek je slobodno izbrise . Veliki pozdrav s juga svima koji jos uvijek citaju forum :)
prije 14 dana, 19:27
Baš ste se potrudili. Hvala vam. ❤️
prije 14 dana, 16:09
Super instrukcije za kupnju, hvala 💖
prije 13 dana, 18:08
Hvala na informacijama, nemam ja o tome pojma, dobro je o svemu pomalo znati i informirati se..
prije 13 dana, 05:53