Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Svakodnevica /

Škola, fakultet, posao, karijera /

Medicinska škola- matura

Pozdrav drage moje :") zadnja sam škola medicinske škole i imam maturu uskoro, no kako je sistem obrazovanja medicinske škole i mature za istu zaznut jaakoo, nemam nikakvo temeljno znanje te nikakve skripte za maturu pa ako netko od vas ima skripte za maturu od prošle ili pretprošle godine dobro mi došle?
2016 10 03
Nemam skripte trenutno, ali ako ulovim što, javit ću ti. Moj brat je ove godine završio medicinsku i kako vi samo prve dvije godine imate te predmete koji vam trebaju za maturu, svi smo mu govorili ''Uči, uči, moraš ranije krenut, nisi 3 godine vidio niš od toga, posebno matematiku'' blablabla.... Mada i prije te 3 godine vjerojatno nije vidio ni ono što je vidio... Ja sam njega prvi put otkad je krenuo u srednju vidjela da stvarno uči i radi za školu, sad u 5. razredu kad je morao radit maturalni rad. :D I natjerala sam ja njega, skinuo si je čovjek skripte i bude on prvo hrvatski lektire... Kad je otvorio skriptu i vidio da ima nešto više od 60. stranica rekao je ''Jesi ti normalna, pa vidiš ti koliko toga ima??'' Zatvorio je. I više nikad nije otvorio. 2 dana prije matematike sam mu rekla daj da ti bar pokažem te forice na kalkulatoru ''neda mi se sad, poslije ćemo''... Nismo. I svi znamo da je on pametan, inteligentan, ali da bude prošao tak dobro maturu, bez da je pogledao, nitko nije očekivao...u biti, bili smo sigurni da neće. Prijavio je višu hrvatski i engleski, matematiku nižu. Hrvatski je dobio 4, engleski 5, matematiku 2. Upao je na sve što je htio, sve...svih 10. I zadnji dan je obrisao sve, rekao da ipak ide u Irsku... i evo, uskoro ode. Neću ti govorit kak je prošla većina razreda, koja je uglavnom učila...jer je ovo post da ti dam pozitive. :D Ali svejedno uči i pripremaj se, ovo je samo moj brat... :D
2016 10 03
Ma zenuli su to do kraja. Tu kod nas u srednjoj sam imala katastrofa i profesore iz hrvatskog i matematike,ništa nisam naučila iz tih predmeta kad sam trebala, šalabahteri su lako prolazili, ako smo pročitali možda dvije,tri lektire i to je to i sad mi ti isti profesori drže pripreme. Rekla sam da neću ni ići na pripreme nego samo učiti sama doma i naći te testove na netu od prošle godine haha Kod nas su sve ove nove generacije od 5 godine loše prošle i malo ih je prošlo maturu tako da znaš na čemu sam hahah Samo mi treba to nešto iz čega ću učiti sama. nije uopće problem :) No javi ako nađeš nešto hah :")
2016 10 03
Sad da ne otvaram još i novu temu, ako netko zna pa da mi odgovori... Ako ne upali, morat ću otvarat. Znači, imam 22. godine, završila sam školu i pisala maturu prije dvije godine (bila sam bolesna i nisam išla u školu, ako nekom nije jasno zašto :p ), maturu sam prošla, ali nemam dovoljno dobre ocjene da sad upišem fakultet koji želim. Dakle, planiram ove godine ponovo prijavit maturu, nagodinu je pisat i probat na faks. Ali, čula sam sve i svašta i sad sam u mukama jer nee znam. Hoću ja nagodinu sa 23 godine moć upisat fakultet redovno? I hoću li ga morat plaćat? :,'(
2016 10 03
> Naomily: > Sad da ne otvaram još i novu temu, ako netko zna pa da mi odgovori... Ako ne upali, morat ću otvarat. > Znači, imam 22. godine, završila sam školu i pisala maturu prije dvije godine (bila sam bolesna i nisam išla u školu, ako nekom nije jasno zašto :p ), maturu sam prošla, ali nemam dovoljno dobre ocjene da sad upišem fakultet koji želim. > Dakle, planiram ove godine ponovo prijavit maturu, nagodinu je pisat i probat na faks. > Ali, čula sam sve i svašta i sad sam u mukama jer nee znam. > Hoću ja nagodinu sa 23 godine moć upisat fakultet redovno? I hoću li ga morat plaćat? :,'( moraš ponoviti ispite državne mature iz kojih želiš bolju ocjenu. isto kao i prvi put, prijavljuješ se putem internetskog servisa, te ćeš biti obavještena gdje ćeš polagati maturu. najnormalnije konkuriraš za mjesta na fakultetu, kao i svi ostali.
2016 10 03
Ma ponavljam sve, hvala Bogu imam normalno radno vrijeme pa nakon posla imam vremena za učenje kolko me volja. :D Znači, mogu upisat redovno i ne moram plaćat? Srce na mjestu. :D Jer frendica me uvjeravala da pošto malo kasnim da moram ić vanredno. Uf, hvala puno. :)
2016 10 03
> Naomily: > Ma ponavljam sve, hvala Bogu imam normalno radno vrijeme pa nakon posla imam vremena za učenje kolko me volja. :D > Znači, mogu upisat redovno i ne moram plaćat? Srce na mjestu. :D > Jer frendica me uvjeravala da pošto malo kasnim da moram ić vanredno. > Uf, hvala puno. :) nikako. polažeš i konkuriraš pod istim uvjetima. sretno!
2016 10 03
Hvala! :)
2016 10 03
> Naomily: > Ma ponavljam sve, hvala Bogu imam normalno radno vrijeme pa nakon posla imam vremena za učenje kolko me volja. :D > Znači, mogu upisat redovno i ne moram plaćat? Srce na mjestu. :D > Jer frendica me uvjeravala da pošto malo kasnim da moram ić vanredno. > Uf, hvala puno. :) do 26. godine imaš pravo redovno i bez plaćanja studirat (upisat se), tako da ne moraš, upisuješ se kao i svi ostali :)
2016 10 03