Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Informacije za korisnike /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Mijenjanje kovanica

Imam jedno brzinsko pitanje :) Da li u Fini uzimaju proviziju ako kovanice želim zamijeniti za novčanice? I da li se može to napraviti u nekoj banci, hoće li i oni uzeti proviziju? U OTP i PBZ banci ne žele mijenjati. Ne znam da li je praktičnije onda donijeti taj sitniš u banku pa uplatiti na svoj račun? :D
2016 12 09
> Lunass: > Imam jedno brzinsko pitanje :) > Da li u Fini uzimaju proviziju ako kovanice želim zamijeniti za novčanice? > I da li se može to napraviti u nekoj banci, hoće li i oni uzeti proviziju? > U OTP i PBZ banci ne žele mijenjati. Ne znam da li je praktičnije onda donijeti taj sitniš u banku pa uplatiti na svoj račun? :D Mislim da je provizija 1 %.
2016 12 09
U Zagrebu,na trgu,zagrebačka banka ima bankomat za kovanice.Uplati automatski iznos na tvoj račun bez provizije,naravno ako si njihov klijent.
2016 12 09
Svi uzimaju proviziju. Možda bolje da odeš u DM ili tak neki dućan pa ti promijene jer im sitniš uvijek treba. Naravno, ako nemaš neku cifru od par tisuća kn, meni su mijenjali do 500kn, doma smo uvijek sortirali kovanice da ne moraju sve brojat. Onaj aparat od Zagrebačke banke za kovanice ne preporučam, osim ako imaš puno vremena i živaca, često je pun, blokira, ne prihvaća uvijek kovanice pa po par puta moraš vraćat u aparat da bi shvatio.
2016 12 09
Provizija je 1% ali zna se dogoditi da ne uzmu ništa :) Događalo se.
2016 12 09
...zaba i pbz imaju bankomat za kovanice
2016 12 09
Fina ne uzima proviziju...skupljam kovanice pa kada se nakupi odem zamijeniti za novčanice i nisu nikad uzeli proviziju...a u banci gdje si korisnik bi se trebalo moći direktno uplatiti na račun, nebitno u kojem obliku doneses novac :)
2016 12 09
Odi u shopping i plaćaj kovanicama, ne smiju te odbiti.
2016 12 09
> katarinamartina: > Odi u shopping i plaćaj kovanicama, ne smiju te odbiti. Ovo nipošto!!! Radila sam kao studentica u dućanu i nemaš pojma koliko je naporno dok dođu kupci s kovanicama tako da nemoj to savjetovat ljudima ako ne znaš kako je djelatnicama na kasi. Istina, one ne smiju odbit novac, ali treba imat obzira i prema drugim kupcima koji čekaju u redu iza tebe. Na kraju izgubiš ti na vremenu dok blagajnica izbroji, ostali kupci p?zde, a djelatnica ako (u žurbi) ne izbroji pažljivo novac, manjak ona mora iz svog novčanika dati i to sve zato jer se nekom ne plaća banci 1% provizije. Ma daj...
2016 12 10
U fini stalno mijenjam te sitne,prije nisu nisto uzimali ali sada na novo uzimaju 1% provjereno,sad jedan dan sam mjenjala ;)
2016 12 11
> Lenalove: > U fini stalno mijenjam te sitne,prije nisu nisto uzimali ali sada na novo uzimaju 1% provjereno,sad jedan dan sam mjenjala ;) Uzimaju oduvijek, tebi možda nisu jer si imala malo, došla si pred kraj radnog vremena, teta/striček te pozna ili mijenjaš malu svotu pa nisi ni skužila da su ti uzeli recimo 0,40 kn. Ja mijenjam dosta često u fini( skoro svaki mjesec ) i to sitne od 0,01kn -5 kn i kad mi trebaju "sitni novci" po 10,20,50... kn i provizija se naplaćuje. Nekad mi naplate, ali nekad ne ovisi o teti/stričeku, no uglavnom ako dođem "5 do 12" ne naplate. Ako te pitaju imaš li ugovor ili ime i prezime znaš da su ti naplatili. :D
2016 12 11
> katarinamartina: > Odi u shopping i plaćaj kovanicama, ne smiju te odbiti. Naravno ne smiju. Imala sam "situaciju" , došao mi kupac i čula sam ju kako govori frendici: sad ću uvaliti sitne sve po 0,01,0,02,0,05 i 0,10 kn ovdje (cifra je bila oko 30 kn).Žena dala novce i kaže : tu vam je "30,01 kn, ok i krenem brojati. Ona kaže:Zar stvarno mislite to sve izbrojati.Ja: Naravno gospođo, ... uglavnom falilo joj 4 kn pa ipak nije mogla "uvaliti sitniš i morala mijenjati "stotku".
2016 12 11
Hvala puno na odgovorima. Nisam imala kovanice u lipama, već u kunama i sortirala sam za svaku posebno koliko imam određenih kovanica, raspodijelila na više trgovina i svi su mi htjeli razmijeniti, a pritom kako je već bilo sortirano, bilo je lakše za izbrojati. Fina uzima proviziju pa namjerno nisam htjela ići k njima.
2016 12 12
U svakom dućanu moraju primit, kiosk ili bilo što što je trgovina. MORAJU. Bile to lipe ili sto god to je NOVAC. Meni se tako jedna prodavačica na blagajni pravila pametna i lijepo zvala sam inspekciju i taj joj problem bezobraznosti nije trebao. Ne mora promijenit u ništa drugo nego taj novac koji joj se pruži MORA primit pa makar sve bilo po 5.lipa i da je račun 500.kn . Toliko.
2016 12 13
> kristinafloka: > U svakom dućanu moraju primit, kiosk ili bilo što što je trgovina. MORAJU. Bile to lipe ili sto god to je NOVAC. > Meni se tako jedna prodavačica na blagajni pravila pametna i lijepo zvala sam inspekciju i taj joj problem bezobraznosti nije trebao. > Ne mora promijenit u ništa drugo nego taj novac koji joj se pruži MORA primit pa makar sve bilo po 5.lipa i da je račun 500.kn . Toliko. Stvarno se nadam da ste u konzumu to napravili s obzirom da oni ne primaju lipe od 1,2 lipe, a ne u nekom kvartovskom dućanu gdje ste naišli na neku bahatu.
2016 12 13
1 2