Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ostalo /

Razgovori /

Motivacijske fotke, ilustracije, slike!!!!

Ovo je jedna moja fotka iz stana gdje sam živjela kao podstanar. U to vrijeme sam pisala blog Misticizam u KC. Hakirali su ga i pokrali mi sve tekstove na kojima sam radila ono....5 sati dnevno. Kako sam se filala takvim stvarima kad god mi je teško.
2017 10 03
Kak to misliš pokrali su ti sve tekstove?
2017 10 03
Jesi prijavila hakiranje tumblr-u? Takva krađa je utuživa. Dogodilo se i meni davno, ali bi mi bio problem dokazati da se radi o autorskom djelu jer je sadržaj bio nešto izmijenjen (nije bio isključivi copy-paste cijelih tekstova). Ti članci su izlazili u jednom časopisu. U principu računaju na to da ti se ne da zezati s tužbom. BTW da li si koristila materijale (fotografije) kojima ti licenca odobrava da ih koristiš kao pozadine za ove citate?
2017 10 03
Nemoj zezati, časopis ti je maznuo tekstove? Pa računaju na to da će sve proći, kad je vjerojatno skupo (zahtijeva vremena, živaca i novaca) baviti se tužbama. Za ove citate koje sam sama radila, koristila sam svoje fotke. A ove druge citate sam našla već sređene pa ih samo proslijeđujem.
2017 10 03
Da, ne zezam. Znala sam "novinarku" privatno. Gl. urednik je bio upoznat sa situacijom, nije ga bilo briga. Daje li ti licenca dopuštenje da proslijeđuješ? Imenuješ li autora?
2017 10 03
Hoću ti reći, nemoj stavljati druge u isti čušpajz kao što su stavili tebe. Drži se licenca ako misliš braniti svoj autorski rad i ne objavljuj sadržaje kao da su tvoje autorsko djelo.
2017 10 03
Nisi mi odgovorila da li si prijavila hakiranje?
2017 10 03
> hanami: Daje li ti licenca dopuštenje da proslijeđuješ? Imenuješ li autora? Hoću ti reći, nemoj stavljati druge u isti čušpajz kao što su stavili tebe. Drži se licenca ako misliš braniti svoj autorski rad i ne objavljuj sadržaje kao da su tvoje autorsko djelo. > Nisi mi odgovorila da li si prijavila hakiranje? Ne daje mi licenca, jer su slike sa pinteresta uglavnom! Ali ipak ne smatram da je objavljivanje fotki na forumu u nekoj temi u rangu sa krađom i objavom tekstova. Nije da se ne bavim fotografijom, jer se bavim, i ne omalovažavam to - i to sam doživjela. Pa na kraju krajeva, i radila sam sve to da se dijeli i vidi, pročita. Ali mi je bilo krivo kad sam našla svoju fotku, na kojoj sam stavila potpis u kut, a taj dio je bio izrezan. To je sranje. Ali ako sam ju stavila bez ikakvog potpisa, pa ne može me nitko ni navesti kao autora, može ju samo podijeliti. Ne objavljujem sadržaje kao da su moje autorsko djelo, rekla sam da slike nisu moje, a za ovu jednu koja je, naglasila sam da je. I odgovorila sam na pitanje prije nego je postavljeno: "Probala sam kontaktirati tumblr, ali nije dalo rezultata."
2017 10 03
Sorry, promaklo mi je to za tumblr. Da li je tebi jasno kako pinterest funkcionira i koja su mu pravila korištenja? Ne branim ti da stavljaš što god hoćeš na forum, već pričam načelno o pravima. Potpis je irelevantan, ne mora se stavljati. Po defaultu imaš sva prava na sadržaj ako ga objavljuješ na platformi koja ne polaže pravo na sadržaj, npr. privatni blog. Možeš na mediju gdje objavljuješ staviti takva prava da dopuštaš korištenje (u privatne svrhe, u komercijalne, uz navođenje autora itd. ima toga malo više).
2017 10 03
Neznam jesam skužila sve, samo nije mi jasno - ima x tema na forumu gdje se objavljuju fotke sa neta, smijemo se i komentiramo, pa nigdje nije bio problem.
2017 10 03
Nije problem, ali da se nađe neka Nefertiri2 koja je napravila sadržaj koji si ti prenijela (op.a. nigdje ne piše da je preneseno, a niti otkuda, niti se navodi autor, niti licenca), ona bi mogla tužiti tebe. Mojekrpice imaju takva pravila u kojima se odriču odgovornosti za sav sadržaj koji korisnici objavljuju, pa na to ne moraju specijalno upozoravati. Većina stranica tako i funkcionira. Opet, teško da će se dogoditi da će itko, barem ovdje, imati problema zbog krađe materijala stoga se rijetko tko i uzrujava oko toga. Ali je ova tema počela krađom TVOJIH materijala, stoga mi se činilo prikladno upozoriti te da to ne radiš drugima ako ikad opet pokreneš svoj blog ili vratiš stari i sl.
2017 10 03
evo ovako, ja sam obrisala sve postove sa fotkama i citatima. MOLIM admina da zatvori temu. Nisam imala pojma da će to izazvati toliko problema. HVALA!!!!!!
2017 10 04
Ma zašto brisati temu? Hrvati imaju 3% znanja o autorskim pravima, ne možeš smontirati svoj video, nakeljiti tuđu glazbu i to objaviti, ljudi, halo, netko to komponira tj. sklada. Tema vam je dobra, tj. izvrsna, ostavite temu, možda se jave žene koje imaju prave savjete. Krađe na internetu svakodnevna su pojava, a takvi portali i časopisi koji kradu tuđa djela brzo propadnu. Nekada djeluje javno prozivanje...mediji čine čuda..
2017 10 04