Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Fiksni aparatić-promjena ortodonta

Molim vas iskustva, nisam zadovoljna radom mog ortodonta i htjela bi nastaviti terapiju kod drugog. Novce za gornju čeljust sam već isplatila (gornja mi je najveći problem bila), a dole mi još nije stavio jer po njegovom nema potrebe da se stavlja. Ajd to sam još nekako i prožvakala :( Problem je nastao na posljednjoj kontroli kad mi je rekao da bi već idući put ga mogli skinuti, ako se ja slažem s tim. Još sam u šoku i ne znam što napraviti. Aparatić ne nosim niti punih godinu dana, gornji zubi nisu još estetski ravni, i mislim da bi se tu dalo još raditi i žao mi je skinuti. Toliko sam čekala taj aparatić i ne želim polovičnu terapiju napraviti, a dotičnom se ne da više raditi čini mi se, jer je već star. Gornje jedinice su mi neravne, dvojka mi je još malo razdvojena. Ne tražim neko savršenstvo ali bilo bi mi glupo skinuti aparatić i hodati sa neravnim zubima i dalje. Imam 30 godina pa se gospodin izvlači na to, i na moje sitne zube. Mislim da ima ljudi i sa još sitnijim zubima pa su im nakon terapije baš lijepo izgledali. Hoću li ako promijenim ortodonta opet morati plaćati novi aparatić, skidati ovaj? Ne želim da mi zzubi ostanu na ovome. :(
2018 03 15
Neces morati novi aparatic kupovati kad si vec dala novce za ovaj ...samo promjenis ortodonta a on dalje nadgleda itd ni slucajno ne skidaj ako se zubi nisu ispravili.ja sam davno prije par godina napravila ogromnu gresku.nosila aparatic fiksni 2 ili 3 godine ispravilo se dosta i meni odjednom doslo u glavu da bi ja skinula otisla kod privatnika u rijeci jer sam se doselila iz zagreba pa nisam htjela u zagreb vise kod svoje jer sam odlucila skinuti sto svaki moze.nesto sitno mi uzeo novca ali nazalost mmrvicu mi naprijed zubi ostali.i fino novom ortodontu objasnis da ga ne nosis ni god dana da se jos nije ispravilo a tvoj bivsi ortodont htio skidati po njemu izgleda super itd preuzet ce ti dalje sigurno.sretno :)
2018 03 15
Niposto ne skidaj, ako tako kratko nosis, sve ce ti se vratiti kako je bilo, zubi nisu jos stabilni u novom polozaju, za to treba barem ali barem godina i pol ako nisu bili jako krivi, a najcesce i dvije. I cak i tada stavljaju se zicani retaineri na straznju stranu prednjih zuba i nose se plasticni. Gospodinu se skida jer se naplatio i nema motiva dalje voditi terapiju, a mozda ju i ne zna dovrsiti. Kojem god da privatniku odete, ako su bravice ispravno postavljene, nastavit ce terapiju sa njima, a dogovorit cete se kako cete placati posjete i materijal. U tom slucaju od svog ortodonta zatrazite povrat dijela novca jer se pod ortodontskom terapijom ne podrazumijeva samo materijal nego i puna usluga do kraja terapije koju on nije voljan ili nema znanja provesti ju. Osim toga, jedna od vecih gluposti je ne staviti aparat i na donje zube. Gornja i donja celjust su cjelina, i sama logika nalaze ako se pomice gornje, da je zagriz nestabilan ako se ne pomakne i donje zube. A ako je zagriz nestabilan takoder dolazi do vracanja zuba u prvotni polozaj. I cemu onda i nosenje gornjeg? Nazalost poklonili ste povjerenje nekome tko je samo htio uzeti vam novac iz dzepa. Barem tako izgleda po vasoj prici. Ne odustajte od toga kada ste vec krenuli, promjenite ortodonta.
2018 03 15
Ja sam nosila aparatic od 30.-33.godine. moja ortodontica je meni rekla da se ne stavlja aparatic samo na jednu celjust jer gornji i donji zubi moraju savrseno se poklapati, a kad se jedni pomaknu to onda vise nije tako. I to je stvarno prerano za skinuti ga. Vi ste to platili i ne dajte da vam skida jer ce vam se sve vratiti. Ako se zubi jos nisu ispravili onda nesto nije napravio dobro, ili nije jos dosla deblja zica koja jace steze ili on dnije dovoljno zategnuo (ovisi o kojem aparaticu se radi). Jer nakon godinu dana zubi bi vise-manje trebali biti poravnati, ostaju samo minimalni pomaci jos i fiksiranje (bar je meni tako bilo). Radije potrazite jos jedno misljenje.
2018 03 16
U zadnjih pola godine mi samo gumicu mijenja, žica je ista i mislim da mi se zato još nije poravnalo sve. Sad zadnji put je rekao da se boji nešto drastičnije raditi jer ne zna u koji će položaj zubi doći i da bi se samo pokvarilo već napravljeno. Imam osjećaj kao da mu se više ne da raditi. Kod novog ortodonta ću vjerojatno morati doći sa snimkom zubi,jel tako? Ako ste iz Slavonije molim vas da mi preporučite nekog dobrog i korektnog. Hvala cure, sve što ste napisale sam i sama pretpostavljala da je tako. :)
2018 03 16
Ako zica u pola godine nije odradila svoje, onda sigurno mesto krivo radi. A definitivno jedna zica nije dosta za ispraviti niti jednu anomaliju. Postepeno se ide na vece zice, a kasnije i drugog materijala i prisutne su vece sile, druge vrste pomaka i sl. Naletjeli ste na neznalicu rekla bih i najbolje je da se s njime raskusurate. Kad dodete novom ortodontu, mozda ce htjeti prvotnu snimku, ali i snimku sadasnjeg stanja, kao i prvotni otisak i gotovo sigurno ce vam uzeti novi jer mora registrirati stanje u kojem vas on preuzima. Imate pravo uzeti svu dokumentaciju od sadasnjeg, ukljucujuci modele, a i karton, da se vidi o kojoj se zici radi i sl. Nisam iz Slavonije, ali raspitajte se prvo, ili prvo odite po misljenje samo, u razgovoru s potencijalnim novim ortodontom izrazite svoje sumnje u postojeceg i svoja ocekivanja od terapije i poslusajte koji je njegov plan. Radije otici u nekoliko ordinacija po misljenje nego opet uletiti krivom. To ste ste dosli po misljenje ne obavezuje vas da tamo nastavite terapiju.
2018 03 16