Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Informacije za korisnike /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Posao/operacija

Pozdrav, treba mi savjet. Posao je teško naći i treba mi,radim na crno..zove me poslodavac da me pita da li sam još uvijek zainteresirana za stručno osposobljavanje na koje sam se javila prije mjesec dva - cura koja radi ima zdravstvenih problema i došla bi na njeno mjesto. On kaže da razmislim da li imam nekih planova narednih godinu dana ili zdravstvenih problema da im se ne bi opet dogodilo isto. I tu dolazim do problema - ja trebam na operaciju početkom 9.mjeseca a posao mi pa makar i SOR treba..sta napraviti? Ako krenem raditi, prava na bolovanje nemam, ako kažem sta je čekati me neće..
2018 07 27
Prava na bolovanje? Pa nije to GO.. da znas kad ces biti bolesna ili ne.. malo si tu pobrkala.. a sad hoces prihvatiti ili ne to moras sama odluciti...
2018 07 27
na SORu imaš pravo na bolovanje, ALI ne smiješ biti na bolovanju duže od 30 dana u komadu jer ti se u tom slučaju automatski prekida SOR. E sad, prihvatiti ili ne, na tebi je. Meni je ovo ružno šta je poslodavac rekao, pa ne može čovjek znati :s Osobno bih mu rekla da moram na tu operaciju tad i tad, očekivano vrijeme oporavka je to i to, pa ak mu odgovara super, ak ne, čeka te sigurno nešto bolje.
2018 07 27
> SaraKedavra: > na SORu imaš pravo na bolovanje, ALI ne smiješ biti na bolovanju duže od 30 dana u komadu jer ti se u tom slučaju automatski prekida SOR. Moze se vratiti na radno mjesto na SOR-u. Mislim znam iz iskustva jer je kolegica imala rak dojke pa se nakon kemoterapije vratila na SOR odraditi jos 3 mjeseca taman kad sam ja krenula s istim( na bolovanju je bila podosta prije nego sto sam ja dosla u istu firmu raditi). Pa eto sad da li je to izuzetak bio ili je to tako u zakonu, mislim da je najbolje procitati Pravilnik o radu i/ili naravno nazvati burzu i pitati Sretno!
2018 07 28
Koliki je očekivani oporavak nakon operacije? Korektno bi bilo ipak da kažeš ako je nešto ozbiljnije. No ako i ne pristaneš na taj posao, barem je stručno osposobljavanje relativno lako naći u odnosu na drugi posao. Svi bi poslodavci kruha bez motike.
2018 07 28
Ana, kad je to bilo? Jesi ziher da nije raspisan novi natječaj za SOR za nju? Moja jedna je ostala trudna na SORu, otišla na porodiljni, automatski joj nakon 30 dana prekinuli SOR. Ostalo joj je još nekih 6 mj cca za odradit. Kad je bila pri kraju porodiljnog, firma je izdala novi natječaj na burzu da nju uzmu pa da završi to što joj je preostalo.
2018 07 28
Ne prekida se ništa automatski zbog bolovanja. Ali moguće da bolovanje nije plaćeno pa su raskinuli sor.
2018 07 28
> Desinićka: > Ne prekida se ništa automatski zbog bolovanja. Ali moguće da bolovanje nije plaćeno pa su raskinuli sor. Da, prekida se. SOR se prekida ako je osoba 30 ili više dana u komadu na bolovanju. A bolovanje sigurno nije plaćeno već se plaća umanjuje po danu bolovanja, cca 120 kuna po danu, par kuna gore dolje ovisno o broju radnih dana.
2018 07 28
> SaraKedavra: > > Desinićka: > > Ne prekida se ništa automatski zbog bolovanja. Ali moguće da bolovanje nije plaćeno pa su raskinuli sor. > Da, prekida se. SOR se prekida ako je osoba 30 ili više dana u komadu na bolovanju. A bolovanje sigurno nije plaćeno već se plaća umanjuje po danu bolovanja, cca 120 kuna po danu, par kuna gore dolje ovisno o broju radnih dana. Cura koja je radila samnom je bila na bolovanju za vrijeme SO jedno tjedan dana i dobila je isti iznos. Nista joj nisu umanjili...
2018 07 28
Ne prekida se strucno osposobljavanje tj. ne prestaje kad je osoba koja je na SO na bolovanju, poslodavac je duzan obavijestiti Hzz ako je osoba na bolovanju i za te dane ne dobije placeno dok je na bolovanju a kod poslodavca mora odradit svih 12 mjeseci tj.na koliko je potpisan ugovor, sto znaci da mu se produzuje SO za onoliko koliko je bio na bolovanju. Sto se teme tice-ja bih rekla poslodavcu pa kako god odluci...sretno
2018 07 28
dajte, molim vas, bacite oko na grupu na fejsu stručno osposobljavanje gdje je napisano mali milijun puta o bolovanju i stručnom. Kako se plaća, šta se može, koliko se može. Po zakonu bolovanje na stručnom nije plaćeno. Tko ima dobrog poslodavca, on mu neće pisati bolovanje nego slobodne dane koji su plaćeni ili će pisati kao da je osoba bila na poslu( a nije.). U suprotnom burza obračunava prema onoj listi prisutnosti koja se ispunjava i od 5. u mjesecu šalje. Bilo je pred 2 godine pi*darija s time gdje je burza plaćala bolovanje pa su naglo ljudima došla rješenja doma da moraju vratiti te novce. Irena, od kud ti ta informacija? To prvi put čujem.
2018 07 28
Ja ovakve informacije nikad nikom ne bih preporucila trazit na forumskim temama jer tamo stvarno moze svasta i svatko pisati (ovo ne mislim nista lose jel se i sama javljam na forum na svakakve teme ali zna se gdje se traze pravni savjeti i od koga). Pisala sam brzinski pa sam mozda nejasno prvo napisala, znaci osoba na bolovanju dok je na SO nema placeno za te dane dok je na bolovanju, a ne poznam niti jednog poslodavca koji bi na sebe preuzeo rizik da pise da osoba radi a ustvari ista nije u firmi iz bilo kojeg razloga jer uvijek se postavlja prvo pitanje sto da se toj osobi nesto dogodi a vi je vodite kao da je na poslu?!...inace informacija je od pravnika koji se bavi kadrovskim poslovima u firmi😉
2018 07 28
> SaraKedavra: > Ana, kad je to bilo? Jesi ziher da nije raspisan novi natječaj za SOR za nju? Moja jedna je ostala trudna na SORu, otišla na porodiljni, automatski joj nakon 30 dana prekinuli SOR. Ostalo joj je još nekih 6 mj cca za odradit. Kad je bila pri kraju porodiljnog, firma je izdala novi natječaj na burzu da nju uzmu pa da završi to što joj je preostalo. ne znam sad da li se ona sto dogovarala sa firmom ali to ti je bilo nekad 2016 godine. Kazem znam da se vratila poslije samo. E sad da li se sto promijenilo od tad to nebih znala
2018 07 29
ma svake godine promijene pravilo neko, ali svake! Popratit sve je gotovo nemoguće...ali koliko sam skužila, 2016. je bila prekretnica, tu su ukinuli plaćeno bolovanje. A za ovo produživanje ugovora što je irena spomenula sam poslala upit na mjere.hr i idem pitat na burzu sljedeći tjedan jer prvi put u životu čujem, a masa kolega mi je prošla kroz SOR :)
2018 07 30
Moj poslodavac traži da se odradi svih 12 mjeseci i tek tada se može izaći na stručni (znači ako si radio 5 mjeseci a 7 bio na bolovanju moraš odradit i tih 7 mjeseci jer ne možeš bit na stručnom osposobljavanju 5 mjeseci i izaći na stručni nakon odrađenih 5 mjeseci prakse odnosno osposobljavanja jer nisi prošao sve odjele i osposobio se za rad, odnosno odradio sve ono što je ugovoreno).
2018 07 30