Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Forumi /

Svakodnevica /

Škola, fakultet, posao, karijera /

Da li je moguće...

... raditi neki normalan pošten posao (prevedeno za minimalac) 7 dana u tjednu, i u smjenama ako treba (pod prijetnjom otkaza ukoliko se smjena ne odradi) i imati malo dijete (koje je u vrtiću od 8 ujutro do 4 popodne, ništa vikendi i praznici)? Molim iskustva i savjete... Kako si nabiti malo staža nakon godine dana porodiljnog dopusta na tržištu rada RH?
2019 06 17
Obratite se organizaciji za zastitu prava radnika, oni vam mogu dati savjet
2019 06 17
Koja konkretno organizacija? Da li na sindikat mislite?
2019 06 17
Nisam sigurna da će vas spasiti neka organizacija, privatnici su često okrutni, ne zanima ih vaša privatna situacija, prave se da nemaju ništa s tim. Zanima ih samo kako povećati učinkovitost vašeg rada za manje para. Čisti kapitalizam. Zakone ne poštuju, mogu raditi što hoće. Čast iznimkama koje su u manjini. Bilo bi dobro da postoji neko mjesto, neka stranica na internetu gdje se anonimno prijavljuju nezakonite i nehumane radnje poslodavaca da novi zaposlenici mogu odmah provjeriti budućeg poslodavca. Tako bi i oni imali na umu da možda u budućnosti neće više moći naći kvalitetnog zaposlenika. Nekima se to i događa, jer kad krene glas u nekom gradu, teško ga je zaustaviti..
2019 06 18
@sanjaurban Jako dobra ideja!!! To bi bilo super kad bi to funkcioniralo i pod državom, nekim ministarstvom i da slijede penali zbog nepoštovanja radnog ugovora, tipa kada se ukrade preko 2000 kn, onda ide državno tužilaštvo, ovako bi se aktivirale makar inspekcije. Postoje na FB grupe tipa lista loših poslodavaca, čak i porezna ima "zid srama" za poduzeća i fizičke osobe koje ne isplaćuju doprinose i poreze državi. I ako čovjek malo bolje pročaćka, može naći dosta toga, od iskustva drugih do formalnih stvari gotovo o svakom d.d.-u, j.d.d.-u, d.o.o.-u i sličnima, čak i za fizičke osobe možeš doći do OIB-a, adrese, broja telefona ukoliko su lopine (u slobodno vrijeme, a vjerojatno nisu bolji ni u poslovnom svijetu). Sve je meni jasno, razumijem da se radnik cijedi do krajnje mjere, vidim po svom čovjeku šta mu rade, al opet uspijemo nekako preživit. Zaduži se čovjek, pa vrati, pa odradi koju noćnu, pa uskoči zamjeni nekoga, nešto se iz kuće proda i tako. Da mi nema njega, ja ne znam kuda bi sa sobom, a kamo li sa malim djetetom. Užasno je da je žensko i u 21. stoljeću prisiljeno biti zavisno od svoje muške polovice, jer za mlade mame nema baš nekog izbora. Bilo bi fora da ima firmi za koje možeš od kuće raditi, ali ne sad neki programeri, inženjeri, magistri, nego onako za nas obične ljude, neki honorarni poslić, malo da si popravimo financije dok ne stanemo na noge. Ali ne ankete na netu koje ispuniš par komada u nekoliko mjeseci, nego nešto redovnije. Vidim cure ovdje znaju crtati portrete i tako, to je sve divno, a što je sa nama "netalentiranima", prosječnima ajmo reći...
2019 06 19