Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Aparat i trakice za šećer-iskustva

Dobar dan. Za sve one koji se bore s mjerenjem šećera, zanimaju me vaša iskustva s aparatićima i trakicama. Naime, prije godinu dana članu obitelji dijagnosticiran je dijabetes pa smo kupili aparat za mjerenje šećera. Cijena aparata je bila 100 kn. Ali trakice su preskupe. Snalazimo se po oglasima pa kupimo jeftinije, ali svejedno... Preporuka je da se šećer mora mjeriti dva, nekad i tri puta na dan. Kutija sadrži tek 50 trakica što nije dovoljno za cijeli mjesec, a samo se svakih 6 mjeseci dobije po jedna kutija besplatno preko zdravstva. Zanimaju me vaša iskustva, cijene trakica i aparata koje koristite vi ili vaša obitelj. I što je isplativije. Hvala svima.
2019 07 12
Svekar ima šećer i dobio je i aparat preko hzzo-a i trakica brdo,za svaki dan ali on je na inzulinu,pretpostavljam da je vaš član obitelji na tabletama?
2019 07 12
Na tabletama je, ali je dobio i inzulin za navečer ili prema potrebi. Zato mora redovito mjeriti pa se raspitujemo koji bi aparat bio bolji, ali i da trakice budu prihvatljive ciijene, a ne da jedna kutija od samo 25 komada bude oko 70kn, ovisi o ljekarnama.
2019 07 12
Ne razumijem je u to uopće, ali ima na fejsu cura koja povremeno taj aparat prodaje, uvijek novi, trakice itd... U svakom slučaju bi prvo ispitala sve opcije preko hzzo-a, pa tražila dalje. Ako ne možete dobiti preko hzzo dovoljan br, mogu vas spojiti, možda ima samo trakice, povoljnije.
2019 07 13
Pozdrav, radila sam u obiteljskoj medicini u ambulantu i pacijentima nikad nije falilo trakica, sve treba dobiti na doznaku preko obiteljsjog liječnika, možete ga čak pitati ako ima koji aparatić u ambulanti da vam da jer obično ih se dobiju od predstavnika za lijekove, ako mu je uveden inzulin ima pravo na više trakica, i nije mi jasna shema inzulin navečer ili samo prema potrebi, to nije uobičajeno, tko mu je uveo terapiju? Možda bi bilo najbolje da se javi na Vuk Vrhovec, ja sam iz Rijeke ali sam tamo slala neke pacijente, svakako šteta je kupovati trakice kas na iste imate pravo, ako imate još kakvih pitanja slobodno se javite u inbox
2019 07 15
Član obitelji je baš bio kod specijaliste koji mu je tako prepisao lijekove i navečer inzulin ili prema potrebi. Zbog toga mora mjeriti šećer. Šećer se kreće oko 10,11. Ponekad bude i 9. A doktorica opće prakse onda izdaje lijekove. Nitko nije spominjao uopće da postoji pravo na besplatan uređaj, trakice i lancete dok nismo pitali i na kraju samo dobili trakice i to takav mali broj da ostatak moramo kupovati. Hvala vam puno. Drago mi je da sam otvorila temu, dobila sam i putem poruka još savjeta i javila se u hzzo pa čekam i njihov pismeni odgovor o tome koja prava ima pacijent. Nemamo koga pitati u blizini pa smo bili neupućeni.
2019 07 15
Specijalist bi trebao dati preporuku koliko puta dnevno je preporučeno mjerenje guk, i na osnovi te preporuke onda liječnik obiteljske medicine treba izdati doznake i recepte. Ne bi se smjelo dogoditi da morate dodatno kupovati trakice. Što se tiče aparata za mjerenje guk, često su vam predstavnici pojedinih proizvođača voljni dati besplatni uređaj jer on sam po sebi i nije tako skup, a vi ćete nastaviti nabavljati odgovarajuće trakice (preko HZZO) i tako će se njima na kraju isplatiti taj poklon. Pronađite najbliže Dijabetičko društvo i toplo vam preporučam da se tamo učlanite. Oni organiziraju mnoga korisna predavanja, a svi članovi su u stanju pomoći nekim osobnim iskustvom i savjetom, tako da je mnogo lakše snaći se nekome tko je posve nov u tome.
2019 07 16
Hvala puno na preporuci i stranici. Svakako ćemo pogledati. Što se tiče specijaliste, član obitelji je dobio knjižicu prema kojoj za svaki dan vodi evidenciju o mjerenju. Obavezno je ujutro i navečer mjerenje, popodne samo povremeno. Nedavno kad smo došli pitati za nove trakice, jer je prošlo tih šest mjeseci, doktorica ih čak nije htjela prepisati, jer je član obitelji zaboravio ponijeti tu knjižicu, iako postoje nalazi otprije. Donijeli knjižicu, dobili opet samo 50 trakica. Nismo znali da može i tako, tj. da bi ih mogli dobiti i od predstavnika. Jednostavno kad smo otkrili šećer, to je bilo snalaženje na brzinu, a nikog nismo s takvim slučajem mogli ni pitati. Znamo da postoji štednja u zdravstvu, međutim, postoje i ljudi koji će uputit na bolje. Hvala puno što ste popratile temu. Ostavit ću je i dalje pa se još možda netko nadoveže i napiše svoj komentar.
2019 07 16