Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ostalo /

Razgovori /

Kako sa štenetom? Upomooćć!

Vlasnice štenaca odnosno pasa koji su to nekada bili... Help! Radi se o nuždi. Dakle psić ima dva mjeseca i tjedan dana. Manja pasmina, došao je iz obitelji (stan u kući, dvorište... slične okolnosti kao i naše). Trenutna situacija mi dopušta da ga izvodim u svoje dvorište bilo kada pa to i radim očekujući da bu svoje zbavil. Kak su mi svi rekli da budem strpljiva, ja tak čamim čekajući ohoho. Dobro, nikad mi okućnica nije bila tak zrihtana. Međutim, majstor niš. Ono, eventualno obavi jedinicu i to je to, ali dvojku nikako. Jednom kad se posral di treba (jap, dobro ste pročitale: JEDNOM), dobil je nagradicu. I za jedinicu dobije kad zbavi vani. To traje tek par dana, ali ne da ne vidim pomak, nego obrnuto. Naime, želja, potreba i realizacija nužde mu dođe čim se vratimo iz vana. Nećemo nikom reć da je danas slučajno otkril tepih u svekrvinom, trenutno praznom, stanu. To mu je bio pravi diuretik i laksativ. Mi tepiha nemamo. "Koristimo" podloške i kapi na njima. Pod "mi" mislim na svoje čovječje ukućane jer smo mu ih postavili. Pes ih koristi nešto rjeđe odnosno ne svaki put. Uglavnom, zaključili smo da ta moja strpljivost nema baš nikakvog smisla i ne pada mi na pamet više gubiti vrijeme na čekanje da se pesu prisere pa vas ljubazno molim da me utješite i date koji savjet, dva. Je li da se sad kad je malički usmjerimo na podložak? Koliko se često mijenja, nakon svakog pišanca ili ne? Inače, lik je pravi potkožnjaković i već se jako volimo. Svaki savjet i podrška je dobrodošla.
2019 08 07
Čestitke na prinovi Pesek je još Premali da bi shvatio što, gdje i kako. Ja sam držala gumeni tepihić, onakav kao za auto, ispred vrata i moj ljubavić je tu piškio i kakao. Do negdje šestog mjeseca starosti. Podloška se bojao jer šušte kad se na njih stane i nikad nije vršio nuždu na njima. Gumeni tepih je zgodan jer s njega ne curi i lako se splahne. Kad su mali, oni su kao i naše bebe. Pišaju stalno i puno. Rješenje je da ga se često vodi u šetnju. Brzo će on shvatiti da treba vani piškiti. Vi morate imati strpljenja i nemojte ga nagrađivati hranom. Dovoljno je bravo i podragati ga. Bude to sve super. Za sada je sve normalno. Sretno.
2019 08 07
Svakako probajte sa šetnjom. Nikad ne znamo kako životinje razmišljaju. Možda pesek vaše dvorište vidi kao mogućnost za igru i ne želi ga zaprljati. Ne zna on da ćete vi to čistiti :") Kad je u šetnji onda njuška okolo i obilježava svoj teritorij. Naravno i tad kad sve počistite, taj specifičan miris ostaje. A on to ipak osjeti i tako zna svoju rutu gdje se kreće.
2019 08 07
Sretno i strpljivo...ako vas tjesi sa drugog kata sam jurila i u 2 i 3 u noci i po danu da to obavi vani i je trajalo je ali naucio je...slazem se da ga ne nagradujete hranom..bravo mazenje im je sasvim dovoljno. Tosto vam je vec pod kozom dobar je znam😉 I za utjehu sada ima 8 godina i opet jurim i u 2 i u 3 i u 5 ako se iz nekog razloga dogodi proljev ili nesto ali to sve on vrati milion puta vise.. Ljubav neizmjerna🐝🤩🐶 Sretno vam
2019 08 07
U šetnju još ne smije jer nije primio sva cjepiva. Tako mi je rekao vet. Ostaje nam to dvorište za koje žudim da ga se zasere. Za nagradu su me savjetovali drugi, ali ok, ne moram. Inače, na drugom smo katu. Zahvaljujem na dosadašnjim i budućim savjetima.
2019 08 07
> teehee: > U šetnju još ne smije jer nije primio sva cjepiva. Tako mi je rekao vet. Ostaje nam to dvorište za koje žudim da ga se zasere. Za nagradu su me savjetovali drugi, ali ok, ne moram. > Inače, na drugom smo katu. > Zahvaljujem na dosadašnjim i budućim savjetima. Točno. Zaboravila sam na cjepiva. Morate izdržati dok ne bude mogao van. Ja ga ne bih učila na dvorište jer će mu navika ostati, a pseća pišalina smrdi fest. Bolje da sve obavi vani. Bude on to svladao brzo. Samo neka još malo odraste.
2019 08 07
Mi smo na šestom katu, ali to nema veze. Moj ljubavić se nikad nije popiškio u liftu ili u zgradi. Trčimo van i vani obavlja sve. Za nagrade hranom sam rekla da izbjegavate zbog toga jer je to put u pretilost i razne probleme kao npr. urinarni kamenci. Hranite ga uvijek u isto vrijeme. Dvaput dnevno i s kvalitetnom hranom. Nikako ostacima sa stola. ...
2019 08 07
Da, da hvala. Znam za hranu. Ima dobru hranu. Nisam htjela štedjeti na tome. Trenutno je na privikavaju na novu hranu jer je koristio nešto lošiju. Jedino kaj su mi rekli drugi da sad kad je mali rasporedim na 3 - 4 obroka. Mislim, lakše bi i nama bilo da ima samo dva. Ima mjesto gdje mu je hrana i voda. Tu smo dosljedni i to je usvojio odmah. Ma sve mi je super osim te nužde. Mala je pasmina koja se ne linja i nema neugodan miris uopće. Jučer sam doduše imala stres jer je imao reakciju na cjepivo. Prvi put ever kod veta i onda dvaput u jednom danu, ali i to sam "preživjela".
2019 08 07
Svoju sam malecku učila (sad je to već velika zvjerka 😁) tako da u vrijeme dok sam bila prisutna, svakih 20-30 min izađemo van po danu i čim obavi nuždu utrčale unutra brzinom munje. Čak sam ju poslije nužde cimala da me lovi putem nazad u kuću. Uz šetnju znači, učestali izlasci van. (Bila je zima kad smo ju dobili i stalno je bila u kući) Po noći bih znala ustati svaka 2-3 sata i isto to ponovila s njom. Čim je navikla znala je i sama tražiti - cmugala, dozivala. Brzo je shvatila, mogu reći. Kasnije nismo imali problema s njom.
2019 08 07
> teehee: > Da, da hvala. Znam za hranu. Ima dobru hranu. Nisam htjela štedjeti na tome. Trenutno je na privikavaju na novu hranu jer je koristio nešto lošiju. Jedino kaj su mi rekli drugi da sad kad je mali rasporedim na 3 - 4 obroka. Mislim, lakše bi i nama bilo da ima samo dva. > Ima mjesto gdje mu je hrana i voda. Tu smo dosljedni i to je usvojio odmah. > Ma sve mi je super osim te nužde. Mala je pasmina koja se ne linja i nema neugodan miris uopće. > Jučer sam doduše imala stres jer je imao reakciju na cjepivo. Prvi put ever kod veta i onda dvaput u jednom danu, ali i to sam "preživjela". A je, stres je to veliki. Kad su bolesni. Mjesto uboda injekcije mu lagano masirajte da mu ne izbiju kvrge koje mjesecima mogu ostati. Razmislite o zdravstvenom osiguranju za pse. Cca 500 kn godišnje, a dosta toga pokriva. Koja je pasmina?
2019 08 07
Čestitke na novom članu! Sa prvom sam (ženkica) trčala u dvorište čim bi se ona probudila i odmah poslije hranjenja. Pa tapšanje....pa bravooo...sretni kao za srebro od repke😀 I tako smo usvojili neki ritam i naviku. U svakom slučaju treba će vremena.
2019 08 07
Hvala, cure. Ma sve to radim, a on skroz suprotno. Ništa... neću se opterećivati i provoditi toliko vremena vani zbog toga jer mi nema smisla. Valjda će "nadoći". Izlazit ćemo, ali ne da ga čekam po sat i više vremena. MM ga je večeras po ulici kratko prošetao i zbavil je. Možda trebam pričekati još do tog 3. mjeseca pa kad krenemo u prave šetnje, bude. Dvorište mu nije napeto.
2019 08 08
Ja trenutno imam mješanku labradora i ptičara, stara je godinu i pol dana. Relativno je brzo usvojila sve samo što je meni to prvi pas i još k tome štene tako da ja u početku nisam očekivala toliki angažman, mislila da je to nekako lakše i manje odgovornije no shvatila sam s vremenom jel x-) Došla je k nama s mjesec i pol dana (znam da je to rano no oni su štence odvojili od mame već s mjesec dana da ih se riješe, mi smo nju uzeli jer je ostala zadnja i nitko ju nije htio zbog bijelih čarapica po nogicama). Što se tiče nužde, u početku smo izbacili sve tepihe da ju ne podsjeća na travu (k tome smo baš imali zeleni x-) ). Ja živim u kući i tada sam bila u procesu traženja posla tako da sam generalno imala puno vremena. U početku sam zapravo gledala da nije dulje od 2,3h u kući a da nije mokrila jer mi je veterinar rekao da otprilike gledam koliko ima mjeseci toliko bi recimo sati mogla izdržati bez nužde. U početku sam bila rob tog vremena i dogodilo se da su bili bezuspješni izlasci. Jednostavno sam prestala gledati na sat a više nju i njeno ponašanje. Kad bi ju ulovila da bi htjela piškiti, samo bi se zaderala ne i brzo ju primila i izvela van iz kuće i na kraju nagradila. U nekih mjesec, mjesec i pol sam došla do toga da je ona sama počela davati znakove da bi išla van i zapravo s 4 mjeseca više nije obavljala nuždu u kući. Generalno, puno upornosti i nagradica u fazi učenja.
2019 08 11
Maumau, super... Hvala.
2019 08 11
Mi smo kupili maltezericu s godinu i pol pa smo te probleme preskočili. :) oduvijek traži, stane pred vrata i sve znamo :) sad cura ima 11 godina pa traži i po noći, nekad i dvaput. :) ali tatin štenac (sad ima 5 g.), ostao je bez mame u carskom rezu, pretužno. Hranili smo ga na dudu i svakih sat nakon hranjenja je plakao, stavili smo ga na podložak i obavio bi. Ni slučajno u svojem krevetiću. Sad ni blizu nije toliko uredan, vani su stalno (veliko zatvoreno dvorište) osim po noći kad spavaju s nama,ali voli tati zapiškiti ili izgristi stvari (isto maltezer). Igraju se s bebačem, nikad nije bio bolestan, ne linjaju. Nikad nisam našla dlaku u kući. Također prije svih cijepljenja nisu bili u kontaktu s drugim psima, a i oni su jako mali do koja 4 mj.za šetnje. Nego, dječarac od 21 mjesec - kad je i kako najbolje početi odvikavanje od pelena i pokazati tutu? Bebač razumije sve.
2019 08 19
1 2