Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Naši prijatelji: Promo24.hr - svi najnoviji popusti! Posjetite!

Forumi /

Svakodnevica /

Škola, fakultet, posao, karijera /

Studiranje u inozemstvu

Pozdrav, Zanima me da li je netko ovdje imao iskustva u upisu na fakultet u drugim državama. Zanima me da li je bilo uspješno i da li je stvarno tako teško napisati to motivacijsko pismo da fakulteti budu zadovoljni?
2019 11 18
Koja država i koji faks? Motivacijsko pismo je lako napisati meni koja imam "dar govora". Doslovno nablebetaš kako te to zanima, želiš novi iskustvo, vani je obrazovanje kvalitetnije, koje si kompetencije stekla, što dobivaju oni ako te uzmu, čime se baviš u slobodno vrijeme itd. Nije loše uzeti pismo preporuke od nekog profesora i slično.
2019 11 18
Ja studiram u Sloveniji i puno nas je ovdje sa područja bivše Juge. Ovdje nije teško upasti, a fakulteti su po mom mišljenju kvalitetniji nego u Hrv, barem mislim da je tako za većinu njih. Doduše, prije sam studirala na veleučilištu, sada sam u slo na sveučilištu i to je nešto neusporedivo.
2019 11 19
> RocknRoll: > Ja studiram u Sloveniji i puno nas je ovdje sa područja bivše Juge. Ovdje nije teško upasti, a fakulteti su po mom mišljenju kvalitetniji nego u Hrv, barem mislim da je tako za većinu njih. Doduše, prije sam studirala na veleučilištu, sada sam u slo na sveučilištu i to je nešto neusporedivo. Potpisujem x-)
2019 11 19
Ja bi željela u Englesku. Hvala na odgovorima :) Vjerujem da su vani fakulteti kvalitetniji, mene najviše privlači to što je diplomski specijaliziran za određeni smjer, a ne sve generalno kako mi je ovdje. Mogla bi studirati točno ono čime se želim baviti. Da, svakako mi treba pismo preporuke. Ja baš nemam dar govora, ali potrudit ću se nekako to osmisliti, nahvaliti se što više haha
2019 11 19
Za UK znam da im nije bitno to pismo, jer se studij placa, pogotovo Graduate. E sad ako ganjate stipendiju onda vam je bitna motivation letter. najbolje se javite u neku od agencija (ima ih u zg puno) koje se bave tim studiranjem u inozemtsvu i pitati ih, vjerojatno ce vam pomoci. ili zvati konkretno fakseve po Engleskog i raspitat se.
2019 11 19
čak i bolje je da se odselite u UK sad dok se može i onda od tamo aplicirati, bit ce vam lakse i da ne pricam jeftinije jer pogotovo ako izadu iz EU.
2019 11 19
> RocknRoll: > Ja studiram u Sloveniji i puno nas je ovdje sa područja bivše Juge. Ovdje nije teško upasti, a fakulteti su po mom mišljenju kvalitetniji nego u Hrv, barem mislim da je tako za većinu njih. Doduše, prije sam studirala na veleučilištu, sada sam u slo na sveučilištu i to je nešto neusporedivo. Jesi morala placati upis na fakultet?
2022 05 12
> Elma_Top: > > RocknRoll: > > Ja studiram u Sloveniji i puno nas je ovdje sa područja bivše Juge. Ovdje nije teško upasti, a fakulteti su po mom mišljenju kvalitetniji nego u Hrv, barem mislim da je tako za većinu njih. Doduše, prije sam studirala na veleučilištu, sada sam u slo na sveučilištu i to je nešto neusporedivo. > Jesi morala placati upis na fakultet? Ne placa se ako ste iz drzave EU i bivse Juge. Dobije se i stipendija poprilicno lako. Iz mog iskustva
2022 05 13