Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljubav, obitelj, djeca, psihologija /

Sastanci. Ona i on. Brak /

Telegonija - znanstveni dokaz važnosti djevičanstva i bračne vjernosti

Iako se teorija telegonije, ideje po kojoj ženini prethodni seksualni partneri utječu na izgled njene djece s novim partnerom, donedavno činila smiješnom, neka novija znanstvena istraživanja dokazuju da je takvo što ne samo moguće, nego se redovito događa. Naime DNK iz sperme ženinih prethodnih partnera ostaje prisutan u tkivu maternice, te kasnije utječe na uvijete u kojima se fetus novog partnera razvija, pa na taj način određuje koja svojstva će se kod fetusa razviti a koja neće. No utjecaj nije genetski, nego epigenetski, dakle ne dolazi do promjene gena, nego do promjene njihove aktivnosti i izražaja. Kao ilustrativni primjer možemo uzeti situaciju u kojoj je žena prvo imala seks sa muškarcem niskog rasta, te je njegova sperma ostavila DNK tragove u njenoj maternici. Ako ona potom ostane trudna sa muškarcem koji je visok, postoji velika mogućnost da će njihovo zajedničko dijete biti također nižeg rasta. Tako da ako nekome nije jasno zašto njegovo dijete baš i ne liči skroz na njega, to možda leži u tome što mu je ženina maternica kontaminirana sa DNK njenih prethodnih seksualnih partnera.
2020 02 15
Što mislite ima li istine u tome ? Ja sam bila šokirana kada sam to pročitala.
2020 02 15
Mislim da ti treba i ovaj profil dobit po lampi.
2020 02 15
> cipelitza: > Mislim da ti treba i ovaj profil dobit po lampi. Molim ?
2020 02 15
https://sh.wikipedia.org/wiki/Telegonija wtf?
2020 02 15
> Ivaaa111: > > cipelitza: > > Mislim da ti treba i ovaj profil dobit po lampi. > Molim ? Molitva je dozvoljena i dobrodošla, ali vama ona ne može pomoći.
2020 02 15
> gitadevi: > > Ivaaa111: > > > cipelitza: > > > Mislim da ti treba i ovaj profil dobit po lampi. > > Molim ? > Molitva je dozvoljena i dobrodošla, ali vama ona ne može pomoći. Ne razumijem čemu ovakve uvrede ? Ja nikog nisam vređala. Samo mi se tema učinila zanimljiva i otvorila sam je ovdje. Ne kažem da ja u to vjerujem. Ali neki vjeruju čak neki znanstvenici i doktori tvrde da je to moguće.
2020 02 15
Jep. Baš je tako. Lažni profil, i ovakva tema, koja kao da je Markićki iz usta ispala.
2020 02 15
> gitadevi: > Jep. Baš je tako. Lažni profil, i ovakva tema, koja kao da je Markićki iz usta ispala. Kakav lažni profil ? Kako profil može biti lažan ?
2020 02 15
Na žalost, ukinuti su emoići koji jasno pokazuju da se dosađuju. Jeste li otvorili profil samo da objavite ovu temu? 0 povratnih, nula artikala u ponudi, nula omiljenih....i evo nje s temom o tezi u službi rasizma i crkve , kako se može iščitati na nekim stranicama.
2020 02 15
Okeeej, ikad čuli za mutaciju gena? Prema ovoj teoriji (sada sam malo bolje izguglala) bi trebalo značiti da sve što je žensko ikad pojelo ugradilo u njezino tijelo i utječe na potomstvo. Isto tako svaki muškarac sa kojim je razmijenila sline tijekom ljubljenja je isto ostavio dnk u njoj, mislim sluznica je i gore i dole, nema mi neke logike da bi se samo dolje dnk primio ili? A što je sa oralnim snošajem? I tu spermiji završe u tijelu žene. Zar ovo funkcionira samo za vaginalni snošaj ili? Ok, možete reći da ih kiselina u želudcu ubije pa se ne stignu "ugraditi" u gene žene, ali recimo da je žena imala snošaj i sutradan dobila menstruaciju, ne bi se ni tad stigli, krenula bi se maternica čistiti i spermiji bi izašli van skupa sa svime ostalim. Znači taj se partner ne broji ili? Usput, koliko smo mi u školi učili, 23 kromosoma daje majka, 23 kromosama daje otac da bi se dijete rodilo sa 46 (broj kromosoma ljudskog bića). Hmmm, po tome ako sam ja imala 5-6 momaka kroz život, onda bi moje sadašnje dijete imalo oko 50ak kromosoma, jel? Mislim moj sin izgleda normalno, tu i tamo pokupi konjuktivitis i ostalo što se dijeli među ekipom u vrtiću, ostale anomalije nisam uočila. Prema tome smatram da moji bivši nisu utjecali na njegovo zdravstveno stanje. Dobio je smeđe oči, valjda po meni, bila sam sa momkom koji je imao zelene, jedan je imao blijedo plave.. Doista mali liči na moga zadnjeg momka i sa kojim sam ga zanijela. Ne vidim nijednog drugog muškarca u njemu, osim zadnjeg sa kojim sam bila. Molim Vas objasnite mi na što ste točno mislili kada ste otvorili ovu temu? Ova teorija ne drži vodu nimalo. Probajte mi dati neko objašnjenje jer čim ste otvorili temu, ipak bar malo vjerujete u ovu priču. Baš me zanima po čemu je Vama ona logična.
2020 02 15
Ova tema nije znanstvenog karaktera, već vjerskog. To je ovdje problem. Mislim, kakva je ovo bolesna propaganda? Frajeri nek se jebu prije braka, a ženske nek čekaju? Da je tema znanstvene prirode spomenulo bi se i da na dijete utječe fizičko stanje muškarca prilikom začeća. Znači, ako žene moraju paziti na ovakve stvari koje je otvaračica teme spomenula, muškarci bi trebali biti u dobroj formi, i fizički i mentalno, ako planiraju napraviti dijete. To i je zaista znanstveno dokazano. Ovakve teme, koje propagiraju bolesnu neravnopravnost spolova, admin treba obrisati. I još da se osvrnem na temu, iako je cilj teme spriječiti seksualnu aktivnost žena, meni zapravo daje poticaj da se jebem s visokim zgodnim i pametnim frajerima tako da moje buduće dijete pobere najbolje gene. fak ju
2020 02 15
@ kroasan Kraljiceeeeee, svaka ti na mjestu !!! @Ivaaa111 Još čekam logičko objašnjenje ove teorije ili makar link na znanstveni članak koji dokazuje ovu teoriju. Pri tome ne mislim na vjerske autoritete, nego na znanstvene, doktore/profesore/mr.sc.dr. itd.
2020 02 15
> kroasan: > Ova tema nije znanstvenog karaktera, već vjerskog. To je ovdje problem. Mislim, kakva je ovo bolesna propaganda? Frajeri nek se jebu prije braka, a ženske nek čekaju? > Da je tema znanstvene prirode spomenulo bi se i da na dijete utječe fizičko stanje muškarca prilikom začeća. Znači, ako žene moraju paziti na ovakve stvari koje je otvaračica teme spomenula, muškarci bi trebali biti u dobroj formi, i fizički i mentalno, ako planiraju napraviti dijete. To i je zaista znanstveno dokazano. > Ovakve teme, koje propagiraju bolesnu neravnopravnost spolova, admin treba obrisati. > I još da se osvrnem na temu, iako je cilj teme spriječiti seksualnu aktivnost žena, meni zapravo daje poticaj da se jebem s visokim zgodnim i pametnim frajerima tako da moje buduće dijete pobere najbolje gene. > fak ju potpis pečat i još jednom fak ju
2020 02 15
Kroasan, svaka čast 👍
2020 02 15
1 2