Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Njega tijela, ljepota, kozmetika /

OŽILJCI od prištića

Pozdrav gospođe, već unazad nekoliko godina borim se s prištićima. Odnosno koliko se borim toliko sam i ja sama krivac jer ih diram. Trenutno su mi na faksu ispitni rokovi i puno vise stresa i mislim da mi je do sada ovo najgore kako su mi leđa izgledala. Zapravo, ramena. Ovo ostalo je čak i u redu. Trudim se više ne dirati ih ali oni se i dalje pojavljuju i kada ih ne diram, svrbe me. I tako mi i najčešće ruka poleti na leđa jer se želim riješiti toga, a znam da time samo pogoršavam situaciju. Imate li mi za preporučiti nešto što bi me spasilo toga ? Ne očekujem da ću se u potpunosti riješiti ožiljaka no htjela bi bar vratiti u normalu. Prošle godine sam redovito dva - tri puta dnevno nanosila pužev gel (onaj jeftiniji, po 30kn ) i mogu priznati da su promjene bile vidljive. Sada još uvijek koristim gel, ali samo jednom dnevno i koristim Silverex sapun kako bi smanjila izbijanje prištića ali još uvijek ne pomaže. Ovdje dolje ću staviti fotku da vidite kako to trenutno izgleda. Ružno je ali ovo je do sada meni najgore kako je bilo. Također sam čitala da bi možda trebala tražiti kontracepcijske pilule, a dalje sam čitala da to nije dobro za zdravlje. Ne znam više što raditi. ![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/33de33a8905442e2c19b65af7b542f72.jpg)
2020 02 17
Odi dermatologu. To što ih diraš nije najveći problem, problem je jer se novi stvaraju, a to ćeš teško riješiti kremicama.
2020 02 17
> PatriciaS: > Pozdrav gospođe, već unazad nekoliko godina borim se s prištićima. Odnosno koliko se borim toliko sam i ja sama krivac jer ih diram. Trenutno su mi na faksu ispitni rokovi i puno vise stresa i mislim da mi je do sada ovo najgore kako su mi leđa izgledala. Zapravo, ramena. Ovo ostalo je čak i u redu. Trudim se više ne dirati ih ali oni se i dalje pojavljuju i kada ih ne diram, svrbe me. I tako mi i najčešće ruka poleti na leđa jer se želim riješiti toga, a znam da time samo pogoršavam situaciju. Imate li mi za preporučiti nešto što bi me spasilo toga ? Ne očekujem da ću se u potpunosti riješiti ožiljaka no htjela bi bar vratiti u normalu. Prošle godine sam redovito dva - tri puta dnevno nanosila pužev gel (onaj jeftiniji, po 30kn ) i mogu priznati da su promjene bile vidljive. Sada još uvijek koristim gel, ali samo jednom dnevno i koristim Silverex sapun kako bi smanjila izbijanje prištića ali još uvijek ne pomaže. Ovdje dolje ću staviti fotku da vidite kako to trenutno izgleda. Ružno je ali ovo je do sada meni najgore kako je bilo. Također sam čitala da bi možda trebala tražiti kontracepcijske pilule, a dalje sam čitala da to nije dobro za zdravlje. Ne znam više što raditi. ![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/33de33a8905442e2c19b65af7b542f72.jpg) Isto mi je samo što je meni po licu ne mogu se zaustaviti što se tiče copkanja i samo se novi stvaraju Koristila skuplje kreme ali djaba Tako da sam i ja tu da mi se pomogne
2020 02 18
Ja mislim da je najbolje otići dermatologu, i to ne mora privatnom nego u normalnu dermatološku ambulantu i da će tamo sa dermatologom najbolje naći rješenje za svoj problem...
2020 02 18
Hm, nestao mi je post, valjda zbog linkova. Napisala sam da bi mogla probati cinkovu pastu, losione i kreme s AHA i BHA kiselinama, kojic acid sapun, benzoil peroksid, neke pilinge za tijelo, maske s glinom ili sumporom... ima svega, nešto bi trebalo pomoći od toga. Preporučam ove proizvode: Stridex (i.herb), Yeouth - Glycolic Acid 30% Gel Peel (i.herb ili e.bay), De La Cruz - Sulfur Ointment (i.herb), Cosrx, AHA/BHA Clarifying Treatment Toner (i.herb, e.bay), Ducray Keracnyl Serum, Avene triacneal expert, LRP serozinc sprej, The Ordinary niacinamide 10 + zinc, pa vidi što ti najbolje paše.
2020 02 18
Probaj alverde sapun od lavande, vidila sam da ga dosta cura preporuca i stvarno slike prije/poslije su da ne povirujes. Ja sam pila kontrac. zbog polic.jajnika i misec dana nakon sta sam prestala, izbile su mi akne po licu iako nikad nisam bila sklona tome ni pristicima..ja sad svasta koristim da se rijesim toga, trenutno najvise sapun od kozjeg mlijeka, domaci, na fejsu prirodna kozmetika helena, jer sam i tu vidila dosta preporuka pa eto uzela da probam i smanjilo se dosta, ali i dalje mi lice nije cisto ono skroz kako je bilo😕 doduse prestala sam s kontr.prije pola godine pa jos cekam da se sve smiri i dodje na svoje. Ali svakako preporuka u dermatologa ako nikako ne prolazi.
2020 02 18
E da i piling je dobro raditi, meni je odlican piling od lavande od sapunoteke 🙌🏼
2020 02 18
Meni je osobno s aknama na ledima najvise pomoglo stavljanje meda i limuna na leda, to bi drzala sat-dva, mozda i duze. Druga stvar koja mi je pomogla je zdrava prehrana i izbacivanje svega mljecnog iz prehrane. Obicno takve akne dolaze iznutra
2020 02 18
Iz mog iskustva, la roche posay kruti sapun, po preporuci doktora dematologa, davno je to bilo ne znam da li je još uvijek aktualan taj sapun, ali nakon potrošenog sapuna nikad više nisam imala problema sa leđima, a to sad već ima oko 7god.
2020 02 18
Odi kod dermatologa i otkrij što izaziva tvoje akne. On će ti prepisat terapiju moja su leđa bila puna ožiljaka, radila sam isto što i ti al dns su čista, nema akni a ni fleka. Radi 2puta tjedno piling leđa(imaš rukavice za kupit u dm) , nemoj stavljat home made pripravake oni ti samo mogu još više nadražit kožu.
2020 02 18
Meni je dosta kod lica pomoglo, sve na bazi čajevca i lavande, te umivanje u čaju od kadulje. A kod smanjenja ožiljka mi se najbolje pokazalo domaće kantarionovo ulje :)
2020 02 21
Preporučujem Farmasi liniju od čajevca!!!! Imam puno iskustva nakon 2 tjedna curenja plodne vode sa prištićima...ne pitajte :/ Javi se slobodno!!!
2020 03 01