Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Njega tijela, ljepota, kozmetika /

Curly Girl Method

Pozdrav cure, naišla sam na internetu na prirodni i neinvazivni postupak njege za kovrčavu i valovitu kosu, zagovara korištenje šampon, regenratora i maski bez sulfata, silikona i alkohola, sušenje hladnim zrakom iz fena ili sušenje u ručniku od mikrofibre. Kovrče se nakon nekoliko mjeseci same oblikuju, bez potrebe za uvijačima. To su neke glavne crte, bez ulaženja u detalje. Zanima me je li netko to isprobao, poboljšava li izgled kovrči? Koje proizvode koristite? Ja sam prvi put tako oprala kosu jučer, primjećujem poneke lijepe kovrče, nadam se da će nakon mjesec-dva biti idealne :)
2020 04 18
Ja sam na CGM oko 3 mj. Kosa mi se skroz oporavila i da, valovi/kovrče se lijepo formiraju. Od proizvoda koristim svašta, prvo sam počela s nekim dozvoljenim drogerijskim proizvodima, a onda sam dosta toga naručila s mashala.eu. Jesi napravila test poroznosti kose i strech test? Za provjeru dozvoljenih proizvoda ovo je super stranica https://www.curlsbot.com/
2020 04 18
Nisam isprobala, ali vidjela sam na youtubu da dosta djevojaka to radi, čak ravna kosa nastane blago kovrčava.
2020 04 18
> gea1508: > Ja sam na CGM oko 3 mj. Kosa mi se skroz oporavila i da, valovi/kovrče se lijepo formiraju. > Od proizvoda koristim svašta, prvo sam počela s nekim dozvoljenim drogerijskim proizvodima, a onda sam dosta toga naručila s mashala.eu. > Jesi napravila test poroznosti kose i strech test? > Za provjeru dozvoljenih proizvoda ovo je super stranica https://www.curlsbot.com/ Kad sam koristila drogerijske šampone meni je kosa bila kovrčava, a sad kad sam godinu dana na prirodnim šamponima sad se izravnala. Probala sam test poroznosti - nisko porozna je, a na strech testu se rastegne nekih 15% i pukne. Šta da radim? Ako sam dobro shvatila fali joj proteina
2020 04 18
Koji prirodni? Nije sve prirodno i ok. Ako ti fali proteina ovo je čist ok https://www.terra-organica.hr/proteini-svile-za-izradu-kozmetike-gdje-kupiti-cijena.html Par kapi na dlanu pomiješaš s maskom ili regeneratorom. Ili ju zalij pivom, ja uzmem bezalkoholnu i nakon pranja i maske/regeneratora ju zalijem te stavljam dalje aktivatore i gel. A možeš napraviti i masku od želatine, to nisam probala, ali na netu se nađe recept. Aveo (Mullerova marka) ima odobrenu masku s proteinima, rozo pakiranje. Zapravo, treba potrefit dobru kombinaciju hidratacije i proteina koje kosi pašu, a to je jako individualno. Ja sam s ovom metodom počela prvenstveno zbog zdravlja kose, blajhana sam, stalno je pucala, bila ko slama, seboreično vlasište, kak sam izbacila silikone i alkohole tako se počela oporavljavat, a bome i kovrčat :) Nekad davno sam imala lokne, onda se počela ravnat i bila je ni v rit ni mimo, mislim da ova metoda ne pali kod cura koje su oduvijek ravne kose tj. one se ne mogu nakovrčat.
2020 04 18
> gea1508: > Ja sam na CGM oko 3 mj. Kosa mi se skroz oporavila i da, valovi/kovrče se lijepo formiraju. > Od proizvoda koristim svašta, prvo sam počela s nekim dozvoljenim drogerijskim proizvodima, a onda sam dosta toga naručila s mashala.eu. > Jesi napravila test poroznosti kose i strech test? > Za provjeru dozvoljenih proizvoda ovo je super stranica https://www.curlsbot.com/ Hvala na informacijama!! Nisam još napravila taj test..moram istražiti stranicu koju si preporučila :)
2020 04 18
> gea1508: > Koji prirodni? Nije sve prirodno i ok. > Ako ti fali proteina ovo je čist ok https://www.terra-organica.hr/proteini-svile-za-izradu-kozmetike-gdje-kupiti-cijena.html > Par kapi na dlanu pomiješaš s maskom ili regeneratorom. > Ili ju zalij pivom, ja uzmem bezalkoholnu i nakon pranja i maske/regeneratora ju zalijem te stavljam dalje aktivatore i gel. > A možeš napraviti i masku od želatine, to nisam probala, ali na netu se nađe recept. > Aveo (Mullerova marka) ima odobrenu masku s proteinima, rozo pakiranje. > Zapravo, treba potrefit dobru kombinaciju hidratacije i proteina koje kosi pašu, a to je jako individualno. > Ja sam s ovom metodom počela prvenstveno zbog zdravlja kose, blajhana sam, stalno je pucala, bila ko slama, seboreično vlasište, kak sam izbacila silikone i alkohole tako se počela oporavljavat, a bome i kovrčat :) Nekad davno sam imala lokne, onda se počela ravnat i bila je ni v rit ni mimo, mislim da ova metoda ne pali kod cura koje su oduvijek ravne kose tj. one se ne mogu nakovrčat. Predobro, moram se potruditi naći prave šampone... Za prvi put koristila sam Garnier aloe vera šampon i Garnier banana hair food masku. Te proizvode sam vidjela na Instagramu jedne cure koja isto radi po CGM.
2020 04 18
> LovelyLady: > Nisam isprobala, ali vidjela sam na youtubu da dosta djevojaka to radi, čak ravna kosa nastane blago kovrčava. Zato sam se i odlučila probati. Nadam se da ću moći prestati koristiti električne uvijače za kosu :)
2020 04 18
> gea1508: > Koji prirodni? Nije sve prirodno i ok. > Ako ti fali proteina ovo je čist ok https://www.terra-organica.hr/proteini-svile-za-izradu-kozmetike-gdje-kupiti-cijena.html > Par kapi na dlanu pomiješaš s maskom ili regeneratorom. > Ili ju zalij pivom, ja uzmem bezalkoholnu i nakon pranja i maske/regeneratora ju zalijem te stavljam dalje aktivatore i gel. > A možeš napraviti i masku od želatine, to nisam probala, ali na netu se nađe recept. > Aveo (Mullerova marka) ima odobrenu masku s proteinima, rozo pakiranje. > Zapravo, treba potrefit dobru kombinaciju hidratacije i proteina koje kosi pašu, a to je jako individualno. > Ja sam s ovom metodom počela prvenstveno zbog zdravlja kose, blajhana sam, stalno je pucala, bila ko slama, seboreično vlasište, kak sam izbacila silikone i alkohole tako se počela oporavljavat, a bome i kovrčat :) Nekad davno sam imala lokne, onda se počela ravnat i bila je ni v rit ni mimo, mislim da ova metoda ne pali kod cura koje su oduvijek ravne kose tj. one se ne mogu nakovrčat. Koristila sam ovaj šampon https://mojekrpice.hr/items/kozmetika/10436513/sampon-za-rast-i-jacanje-kose A sad trenutno https://ayugarden.com/collections/akcije-popusti/products/paket-bhringaraj-za-rast-kose Ja imam kosu skoro do pojasa, bila je full gusta i sad se unazad 2godine prorjedila. Zato sam prešla sa vichy i kerastasa na prirodno. Al sad mi čini da je u nečem drugom problem. Hvala na savjetu :-)
2020 04 18
> LovelyLady: > čak ravna kosa nastane blago kovrčava. Nebu islo. Prirodno ravna kosa se moze nakovrcati/ "navaloviti" na ovaj ili onaj nacin, ali primjenom blagih sampona i regeneratora bez silikona/parabena/mineralnih ulja/ isusujucih alkohola ne. Ako kosa prirodno nije bar blago valovita, ostat ce ravna bez obzira na preparate. Isto tako primjenom metode necete prirodno 2B kosu "natjerat" da bude 3C. Bella, koji garnier sampon? Koliko znam, niti jedan nije odobren, jedino za final wash ili clarify. Usput, banana foodica ti je najteza, ako vidis da ti je kovrce padaju i izduzuju se, u tom grmu lezi zec. Malo cura stuje bananu, obicno one s debelom dlakom.
2020 04 18
> SaraKedavra: > > LovelyLady: > > čak ravna kosa nastane blago kovrčava. > Nebu islo. Prirodno ravna kosa se moze nakovrcati/ "navaloviti" na ovaj ili onaj nacin, ali primjenom blagih sampona i regeneratora bez silikona/parabena/mineralnih ulja/ isusujucih alkohola ne. Ako kosa prirodno nije bar blago valovita, ostat ce ravna bez obzira na preparate. Isto tako primjenom metode necete prirodno 2B kosu "natjerat" da bude 3C. > Bella, koji garnier sampon? Koliko znam, niti jedan nije odobren, jedino za final wash ili clarify. Usput, banana foodica ti je najteza, ako vidis da ti je kovrce padaju i izduzuju se, u tom grmu lezi zec. Malo cura stuje bananu, obicno one s debelom dlakom. Garnier aloe vera. Znam da nisu odobreni, ali to je bila jedina opcija do koje sam mogla jednostavno doći u ovim kaoričnim danima. Hvala za savjet oko banana food mask!! Tek sam jedan put probala oprati tako kosu, slijedeći savjete jedne cure s Instagrama. Kod nje sam i vidjela taj Garnier šampon. Nažalost, jasno mi je da ću proći puno pokušaja i pogrešaka dok dođem do željenih kovrča. Moja kosa je inače gusta, debele dlake i neuredno valovita. Tjeme se brzo masti, dok ostatak bude baš suh.
2020 04 19
> SaraKedavra: > > LovelyLady: > > čak ravna kosa nastane blago kovrčava. > Nebu islo. Prirodno ravna kosa se moze nakovrcati/ "navaloviti" na ovaj ili onaj nacin, ali primjenom blagih sampona i regeneratora bez silikona/parabena/mineralnih ulja/ isusujucih alkohola ne. Ako kosa prirodno nije bar blago valovita, ostat ce ravna bez obzira na preparate. Isto tako primjenom metode necete prirodno 2B kosu "natjerat" da bude 3C. > Bella, koji garnier sampon? Koliko znam, niti jedan nije odobren, jedino za final wash ili clarify. Usput, banana foodica ti je najteza, ako vidis da ti je kovrce padaju i izduzuju se, u tom grmu lezi zec. Malo cura stuje bananu, obicno one s debelom dlakom. Koju mi laganiju masku savjetuješ? Hvala puno, predobri savjeti. 🌹
2020 04 19
> ProudMary: > Kad sam koristila drogerijske šampone meni je kosa bila kovrčava, a sad kad sam godinu dana na prirodnim šamponima sad se izravnala. Probala sam test poroznosti - nisko porozna je, a na strech testu se rastegne nekih 15% i pukne. > Šta da radim? Ako sam dobro shvatila fali joj proteina Ako ti je nisko porozna, onda kosi nedostaje vlage, odnosno hidratacija. A prirodno kao pojam samo prirodno bez analize ne znači i nužno dobar izbor, generalno to je najbolje i to je jedino ispravno, ali vidjeti točno sastojke, jer neki mogu napraviti još više štete. Nije svaka kosa u istoj potrebi i ne mora značiti, ako je nekome neki proizvod odličan, da je i drugome tako i obrnuto, također pripaziti i na izvor kupovine i proizvođače, na tržištu ima svega, pa i previše toga, treba baš pripaziti.
2020 04 19
> BellaStronza: > Koju mi laganiju masku savjetuješ? Hvala puno, predobri savjeti. 🌹 Od foodica ti je najlaksa aloe vera i jako je hidratantna. Meni je cak i pre hidratantna, jedva sam cekala sa je se rijesim ,:) bila je negdje nekad fotka kak su kao rangirane, macadamia je bila kao najhranjivija i meni najdraza. Teza je nesto od aloe vere, al mi nije preteska. Sad sam kupila goji, ta jebu sredini po hidrataciji i hranjivosti( ispadam lako iz hidro/ protein balansa). Maska koja je i hidro i proteinska, a odlican slip ima za cesljanje je ziaja goat milk- protein je relativno nisko u sastojcima, pa je nece nakrkat njima. I taj regenerator je super. Ako bas fali proteina, balea collagen power regenerator, al ga obavezno kombinirat uz hidro leave in i ne bih ga koristila vise od 2 puta bez stretch testa. Treba rotirati hidro i proteine. Ako je kosa farbana, pogotovo posvjetljivana, proteina fali 1000%.
2020 04 19
Pronjuškajte ovaj profil: https://mojekrpice.hr/spiritofnature-274376 :) Žena izrađuje prirodne šampone, bez sulfata i toplo ju preporučam. :")
2020 04 19
1 2