Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Uporna E. Coli - molim savjete i pomoć

Pozdrav! Ovako, imam bebu od 9 mjeseci koja se uporno ne može riješiti te beštije ešerihije. Pio je antibiotik prije 3 tjedna i ništa nije pomoglo. Sad je dobio drugu turu s kojom krećemo večeras. Bori se s njom od kad je bio star mjesec i pol dana, čak i na zaraznoj završio. Beštija neće da ode, uporna je. Probala sam sa 100% ekstrakt američke brusnice, nije pomoglo. Zanima me ima li itko iskustva s nekim prepraratima koji su im pomogli u borbi s e. coli a da su prihvatljiva za bebe? Čula sam za D-manozu da je okej ali nisam još probala. Na rubu sam više s tim jer je postao jako nervozan u zadnje vrijeme. Jest da je sad neki skok u razvoju u pitanju, i zubi mu rastu još i ta bakterija ali najviše me strah da ga ne peče/boli dok piški i da je zato sav nikakav. Inače je sretna i zaigrana beba ali zadnjih tjedan dana je nemoguć. Eto bila bi zahvala na svakoj informaciji ili savjetu ili iskustvu.
2020 07 04
Pozdrav, želim Vam svu sreću da to čim prije riješite. Otkrili ste na vrijeme pa imate velike šanse da je se riješite. Ima puno domaćih prirodnih pripravaka koje možete napraviti, pogledala sam na internet. Mojoj poznanici su ju otkrili tek sa cca 10 godina, sa 12-13 godina su joj morali izvaditi bubreg. Sad si radi uvijek te pripravke, hoda kod doktora svaki mjesec i čini mi se na neko čišćenje (nisam sigurna🤔)... Još uvijek ju ima (20 god ima). Strašno je to. Ta bakterija inače živi u debelom crijevu, a može doći do mokraćne cijevi ako se krivo briše ili ako se pelene ne mijenjaju dovoljno.
2020 07 04
Pozdrav,moja se djevojcica rijesila e coli sa tom americkom brusnicom u kapima koju spominjete koje je trosila zajedno sa antibiotikom.Tek joj je treci urin bio cist tako da po mojem misljenju treba duze vrijeme da je se organizam rijesi.....Doktorica nam je jos preporucila podizanje imuniteta lgg jogurtom i uzimanjem probiotika iz ljekarne .
2020 07 04
Hvala Vam objema na odgovoru :) Mene najviše muči što on nema temp, a ako ga peče jadničak ne može reći. Strah me za njegove bubrege pa želim probat sve. Budem onda probala opet sa brusnicom. Kupila sam mu i probiotike linex baby i te kapi od američke brusnice pa ćemo bit uporni, nema nam druge. Moja mama je hodala po doktorima i ispila ne znam koliko antibiotika. Nije je se mogla riješiti 2,5 godine. Tek kad je bila nekoliko dana u dnevnoj bolnici i primala intravenozno antibiotsku terapiju je uspjela maknut e. coli iz urinarnog trakta. Nadam se da neće doći do toga, pogotovo u ovo vrijeme. Ne želim hodati po bolnicama ako baš nije nužno.
2020 07 04
Ne znam za djecu ali ja nakon godina i godina rijesila sam je se s beta glukanom i d manozom.
2020 09 15