Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

mojekrpice.hr /

Ideje /

Hipotetski najam odjeće na krpicama? :D

Pozdrav ! :D Već dugo razmišljam o tome zašto je tako teško naći odjeću na krpicama samo za najam, kao npr. svečane haljine. Pretpostavljam, tj. tak je barem meni, da što se haljina za svadbe tiče da svaki put želimo neku novu pa bi se činilo zgodnim kada bi mogle na krpicama određenu haljinu samo iznajmit. Mislila sam da je win-win situacija za obje/oboje, jer manje platiš haljinu, a vlasnica haljine tehnički može zaraditi više puta od iste haljine. Voljela bih čuti mišljenja od drugih krpičarki o toj temi, tj. zanima me kako bi po vama ta razmjena hipotetski izgledala ? Biste li pristale na najam svojih haljina/biste li koristile takvu opciju? Tko bi plaćao poštarinu? Obavezno kemijsko čišćenje? Koliko bi tražile za najam/koliko bi platile najam (hipotetski za haljinu koja se prodaje za 300 kn)? Biste li iznajmljivale nešto osim haljina? Šešire/vintage komade/torbe/dizajnersku odjeću? Unaprijed se zahvaljujem svakoj dobroj dušici koja se uključi sa svojim mišljenjem! :")
2021 05 08
Mislim da je to neizvedivo, s obzirom da na ovom siteu ima previše nekulturnih i neurednih osoba, a tu ubrajam i kupce i prodavače. Ne bih plaćala najam od straha da ne dobijem nešto vidno iznošeno ili oštećeno, a meni pritom treba za neku važnu priliku, a bogme niti stavljala svoje stvari u najam jer ne želim riskirati da mi ih neka osoba ne vrati u istom stanju u kojem sam joj ih poslala - ako ih uopće vrati.
2021 05 08
odlična idejaaa! sa haljinama uvijek imamo "problem" biti viđene nekoliko puta. Osobno sam za, ali sumnjam u poštenje cura..bilo bi poslanih oštećenih i neurednih haljina...poštarinu bi trebao plaćati kupac u svakom slučaju :)
2021 05 08
Nažalost mislim da ta ideja iako je dobra, baš i neće zaživjeti. I sama imam dosta skupih haljina koje nemam gdje nositi i zaista mi je zao sto stoje, no iznajmila ih ne bih nikad. Najviše zbog toga jer bih vrlo vjerojatno dobila uflekano, pokidano, a onda haljinu vjerojatno mogu baciti u smeće. Pogotovo mislim da bi se tu trljale ruke prevarantice koje bi iznajmile haljinu i nikad ju vise ne vratile. Ne posuđujem vise nikome odjeću osim sestrama, previše puta sam se opekla i na ljude koje znam, kamoli nepoznate. Radije prodam ispod cijene i kupim nešto drugo.
2021 05 08
Pa meni ideja i nije toliko losa, ali bih obavezno uvela princip placanja veceg iznosa kao zalog. Dakle haljina se iznajmi po cijeni od 500kn, vrijednost samog najma je 100kn a 400kn je kod najmodavca dok se haljina ne vrati u istom stanju. (Sve pofotkano, pregledano, snimljeno and so on..) Ukoliko je ostecena, unistena iznos ostaje kod najmodavca, a osobi haljina. Naravno da treba kategorizirati ostecenja, ukoliko je haljina vracena zmazana i kemijsko ciscenje ce rijesiti to, od iznosa zaloga se uzima iznos kemijskog ciscenja, ostatak zaloga se vraca. Sve su ovo karikirane cijene ali na taj nacin oboje imaju sigurnost. Najmodavac da nece ostati zakinut, a druga strana da itekako cuva kao da je njeno. Ja bi imala pripremljen ugovor 😂
2021 05 09
To je jednostavno neizvedivo jer postoji velika i realna sansa da se haljina vrati uprljana, ostecena, da smrdi na znoj/parfem/dim.... Onome tko je tako navikao nositi odjecu ili koga nije briga, nikakav dogovor, obecanje, potencijalni ugovor i sl. ne znace apsolutno nista. Ta osoba ce tu haljinu takvu i vratiti i praviti se blesava.
2021 05 09
I zbog toga ne bi bio/bila povrat zaloga nazad.
2021 05 09
Ako bi netko htio obući neku drugu haljinu, a nije mu do kupovine nove i ima neku svoju haljinu u ormaru, jedino što bi donekle funkcioniralo je zamjena. Iako i u tim zamjenama ima svašta, ipak se ne trguje s nikakvim pologom, ni vraćanjem. Zamjenite se i haljina ostaje. Haljinu čuvate pa ju možda opet zamijenite. Naravno, prije zamjene sve dobro dogovoriti; mjere, slike...ili dogovoriti primopredaju pa dobro pogledati. Za zainteresirane bi bilo dobro imati takvu temu pa se zna tko je za zamjenu haljine.
2021 05 09
> blozo29: > Pa meni ideja i nije toliko losa, ali bih obavezno uvela princip placanja veceg iznosa kao zalog. > Dakle haljina se iznajmi po cijeni od 500kn, vrijednost samog najma je 100kn a 400kn je kod najmodavca dok se haljina ne vrati u istom stanju. (Sve pofotkano, pregledano, snimljeno and so on..) Ukoliko je ostecena, unistena iznos ostaje kod najmodavca, a osobi haljina. > Naravno da treba kategorizirati ostecenja, ukoliko je haljina vracena zmazana i kemijsko ciscenje ce rijesiti to, od iznosa zaloga se uzima iznos kemijskog ciscenja, ostatak zaloga se vraca. > Sve su ovo karikirane cijene ali na taj nacin oboje imaju sigurnost. Najmodavac da nece ostati zakinut, a druga strana da itekako cuva kao da je njeno. > Ja bi imala pripremljen ugovor 😂 Jedino bi ovako uspjelo zaživjeti iznajmljivanje haljina :) super ideja! :)
2021 05 09
> Seriously: > Mislila sam da je win-win situacija za obje/oboje, jer manje plllatiš haljinu, a vlasnica haljine tehnički može zaraditi više puta od iste haljine. Hipotetski je ilegalno i zato je i zabranjeno na krpicama.
2021 05 12