Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljubav, obitelj, djeca, psihologija /

Za buduće mame /

Prehrana u trudnoći i ostala pitanja

Veliki pozdrav 😊😊 Nalazim se u 21 tjednu trudnoće .. Na početku trudnoće imala sam 50 kg sada 59..inače sam oduvijek sitnije građe visina 168..od drugog mjeseca trudnoće dobivala sam po kilu sada 4 kg u jednom mjesecu.. Muče me ti kilogrami da li će kasnije moći nestati, istopiti se.. Nakon koliko vremena odlaze? Doktor mi je zabranio kruh, tjesteninu, voce, pobrašnjena jela, slatko, slatkiše itd.. Tako da se nalazim sada na vegetarijanskoj prehrani salate, puno povrća i voda to je sve.. Koliko ste Vi dobile u trudnoći i da li ste se vratile na svoju normalnu kilažu i nakon koliko vremena? Kakvu ste prehranu vodile? I što se tiče porođaja, jeste li koristile epiduralnu ili niste? Da li ste nakon poroda nosile steznike i koliko vam je to pomoglo? Hvala unaprijed na svakom savjetu ❤️❤️
2021 08 19
Pozdrav, ja sam u svakoj trudnoci dobila 20 kila, u periodu od godinu dana ostalo samo 5kg koje nikako skinuti x-) Trazila sam epiduralnu i lakse je podnositi trudove uz istu..
2021 08 19
Ja sam 14 i 16 kg u trudnoćama. Sad se u 3.isto bojim viška kg. Prva Trudnoća sa 63 kg krenila. Druga sa 70. Sad sam sa 73 krenila. Ode ti oko 5 kg samim porodom. Nakon toga ode dojenjem još 5 do 10, ovisi o konstrukciji. Ali zadnjih 5 nikako. Bar meni. Epiduralnu nisam imala nijednom, u mom rodilištu nema anesteziolog, sve ide prirodno. Jedino drip dobiješ ako ne krene baš. Drugi put sam rodila skroz prirodno, fiziološko, bez ikakvih intervencija, baš sam bila sretna zbog toga. To je jako bolno iskustvo, ali nevjerojatno u isto vrijeme.
2021 08 19
Čestitam na prinovi :) Ja sam sa prvim djetetom dobila 13 kg, a sa drugim 14,5 kg. Nakon prve trudnoće sve otišlo, još sam u minusu bila :') , a sad nakon druge je ostalo možda 2 kg i to taman na trbuhu i nikako ne idu dolje. Doduše nisam baš ažurna što se vježbanja tiče, a prehranu reguliram tako da ne jedem kasno i izbjegavam rafinirani šećer. U obe trudnoće sam bila na njihovoj prehrani radi gestacijskog šećera ali sam si znala i udovoljit jer sam bila doslovno granična obzirom na njihove parametre tako da se nisam strogo držala propisane dijete. Prva trudnoća je završila hitnim carskim, a s drugim sam došla u bolnicu otvorena već 8 cm tako da nisam bila kandidat za epi, rodila sam za sat vremena, totalno prirodno. Steznike nisam nosila, ali možda sam trebala ,:)
2021 08 19
Hvala vam svima na odgovorima :) Meni je glad prisutna 0/24 h 😂🙈 teško je biti samo na salatama 😐 nadam se da će nakon poroda sve to brzo proći.. Možda su kile tu i zbog nakupljanja vode jer sam primijetila otečene prste i noge.. A što se tiče epiduralne, tu ne znam što bih odlučila.. 🤔 Teško je išta reći kad je individualno
2021 08 20
Ja sam dobila oko 14kg u trudnoći. Imala sam 50kg kad sam ostala trudna. Jela sam sveee, najviše voćni jogurt..to mi se jelo od 0/24 :D također sam bila puna vode, noge su mi bile kao balvani :') mali je bio na prsima 9mj, sve kile su otišle nakon 2-3mj. Sad sam se ponovno udebljala, imam oko 60kg, nisam trudna samo sam stalno gladna ,:) sretno Vam sa trudnoćom i ne brinite nista, kile dođu i odu, najvažnije da je bebica živa i zdrava :")
2021 08 22
> turky5: > Hvala vam svima na odgovorima :) > Meni je glad prisutna 0/24 h 😂🙈 teško je biti samo na salatama 😐 nadam se da će nakon poroda sve to brzo proći.. Možda su kile tu i zbog nakupljanja vode jer sam primijetila otečene prste i noge.. > A što se tiče epiduralne, tu ne znam što bih odlučila.. 🤔 Teško je išta reći kad je individualno Ja sam bila skroz za epi. Ako bi me ptali što želim, rekla bi sve droge ikad jer sam se bojala poroda. No došla sam prekasno u rodilište, tj previše otvorena i nisam mogla dobit epi tako da sam rodila skroz prirodno. I boli dosta ali sve je podnošljivo.
2021 08 23
Meni je problem to mirovanje koje mi je preporučio doktor i teško je kontrolirati težinu.. Pojedeš i odma lezi tu nema aktivnosti nikakve jer je zabranjena.. Tako da vjerujem da ću uzveši to u obzir još dosta kila natući 🙈😂 a sve više razmišljam uz istraživanja imati prirodan porod bez ikakvih sredstava protiv bolova i epiduralna bez dripa i bilo čega što nije potrebno.. Hvala curke kad dođe beba oko Božića javim kako je sve prošlo možda nekome i moje iskustvo pomogne 🥰🥰
2021 08 28