Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Naši prijatelji: Promo24.hr - svi najnoviji popusti! Posjetite!

Forumi /

mojekrpice.hr /

Ideje /

Tehnike disanja u trudovima

Evo ovako. I sama sam prosla sve te planove poroda. Sto se disanja tice u tom trenu dises svakako jer vise ne znas ni kako se zoves 😅 sto se polozaja tice preporucam da proucis polozaj na sve 4 jer klasicno lezanje na ledjima nepovoljno utjece na zdjelicu i kicmu. Vise od 50% zena poslije poroda ima bolove dugoo dugo u ledjima zbog toga. Ugl ima dosta tema o tome pa eto malo si pogledaj. Moj bi ti savjet bio da se radje pripremas za dojenje. Ukoliko zelis dojiti naravno. Ja sam mislila da je to predivno i prirodno, a na kraju je tu bilo zastoja mlijeka, upala i mastitisa. Pa eto... Plus sto porod moze ici totalnoo drugacije od zamisljenog. Najbolje se voditi logikom da je tesko ali prodje i prezivi se jel 😅 plus doktori su tu i sigurno ce vam pomoci oko svega 🤗
2021 10 21
> Chanella: > Evo ovako. I sama sam prosla sve te planove poroda. Sto se disanja tice u tom trenu dises svakako jer vise ne znas ni kako se zoves 😅 sto se polozaja tice preporucam da proucis polozaj na sve 4 jer klasicno lezanje na ledjima nepovoljno utjece na zdjelicu i kicmu. Vise od 50% zena poslije poroda ima bolove dugoo dugo u ledjima zbog toga. Ugl ima dosta tema o tome pa eto malo si pogledaj. Moj bi ti savjet bio da se radje pripremas za dojenje. Ukoliko zelis dojiti naravno. Ja sam mislila da je to predivno i prirodno, a na kraju je tu bilo zastoja mlijeka, upala i mastitisa. Pa eto... Plus sto porod moze ici totalnoo drugacije od zamisljenog. Najbolje se voditi logikom da je tesko ali prodje i prezivi se jel 😅 plus doktori su tu i sigurno ce vam pomoci oko svega 🤗 Hvala Vam na divnom odgovoru i savjetima 😄☺️☺️💞💞🌸🌸🌸
2021 10 22
Pozdrav, imam dva poroda iza sebe, bez epiduralne. Nije sasvim točno: možeš ti vježbati što hoćeš, ali kad zaboli džaba sve... Prvi put nisam znala disati, nisam znala što me čeka, nisam imala najsjajniji tim u rađaoni i rodila sam uz epiziotomiju i cijelo iskustvo nije bilo lijepo. Drugi porod, panika zbog prethodnog. Ovaj put sam vježbala disati prije i znala sam disati i jako mi je pomoglo. Na dan kad sam rodila bila je ogromna gužva u rađaoni jer je sv duh tada bio jedina bolnica koja prima pratnju i puno sam bila sama i da nisam znala disati bilo bi mi koma. Čak i ako zaboraviš disati, kad dođeš tamo babica će te podsjetiti i par puta će prodisati s tobom dok ne uvježbaš. Drugi porod je bio brži od prvog, bez epiziotomije. Ja sam se dan prije jako iscrpila radom - budala i jedva sam imala snage tiskati na izgonu. Čak sam se rasplakala i govorila im da ja to zbilja ne mogu jer nemam snage. Tu mi je jedna divna babica pomogla i rekla da kašljem. Pa sam malo kašljala malo tiskala i izbacila bebu 😁 suština što vam želim reći, vježbajte disanje, neće odmoći, odmarajte zadnje dane, ne budite budala kao ja 😅 Prvorotkama rijetko daju ikakav položaj osim ležećeg, na žalost. Na sv duhu imaju super moderne stolove, ne mogu se požalit na ležanje. Isto tako sad kao drugorotki su mi jako dugo dali da šećem i krećem se. Mislim da nisam niti sat vremena ležala. Od pogrešnog disanja i tiskanja vam može pozlit. Trenuci u kojima ne pomaže disanje je kad vas tjera na izgon a babice kažu da još nije vrijeme. Meni je to najgori dio oba puta jer se jako teško kontrolirati. U svakom slučaju sretno. Želim da vam se potrefe najbolje babice i doktori, to je na kraju najbitnije. A kako god bude, proći će 😉 izaći mora 🙈
2021 10 26
> NikkiMarissa: > Pozdrav, imam dva poroda iza sebe, bez epiduralne. Nije sasvim točno: možeš ti vježbati što hoćeš, ali kad zaboli džaba sve... Prvi put nisam znala disati, nisam znala što me čeka, nisam imala najsjajniji tim u rađaoni i rodila sam uz epiziotomiju i cijelo iskustvo nije bilo lijepo. Drugi porod, panika zbog prethodnog. Ovaj put sam vježbala disati prije i znala sam disati i jako mi je pomoglo. Na dan kad sam rodila bila je ogromna gužva u rađaoni jer je sv duh tada bio jedina bolnica koja prima pratnju i puno sam bila sama i da nisam znala disati bilo bi mi koma. Čak i ako zaboraviš disati, kad dođeš tamo babica će te podsjetiti i par puta će prodisati s tobom dok ne uvježbaš. Drugi porod je bio brži od prvog, bez epiziotomije. Ja sam se dan prije jako iscrpila radom - budala i jedva sam imala snage tiskati na izgonu. Čak sam se rasplakala i govorila im da ja to zbilja ne mogu jer nemam snage. Tu mi je jedna divna babica pomogla i rekla da kašljem. Pa sam malo kašljala malo tiskala i izbacila bebu 😁 suština što vam želim reći, vježbajte disanje, neće odmoći, odmarajte zadnje dane, ne budite budala kao ja 😅 Prvorotkama rijetko daju ikakav položaj osim ležećeg, na žalost. Na sv duhu imaju super moderne stolove, ne mogu se požalit na ležanje. Isto tako sad kao drugorotki su mi jako dugo dali da šećem i krećem se. Mislim da nisam niti sat vremena ležala. Od pogrešnog disanja i tiskanja vam može pozlit. Trenuci u kojima ne pomaže disanje je kad vas tjera na izgon a babice kažu da još nije vrijeme. Meni je to najgori dio oba puta jer se jako teško kontrolirati. U svakom slučaju sretno. Želim da vam se potrefe najbolje babice i doktori, to je na kraju najbitnije. A kako god bude, proći će 😉 izaći mora 🙈 Hvala na podužem odgovoru sjajan je ali zanima me ovaj dio mi je dosta nejasan.. Zbog čega mnoge babice kada dođe vrijeme za izgon odgađaju ga? Zar ne bi bilo prirodno čim krene izgon tiskati 😬😁
2021 10 27
Ne, recimo ja sam imala strasan poriv tiskati, osjetila sam ga u trtici, i bila sam skroz otvorena, ali bebina glava nije prolazila, ozlijedila bih ga.
2021 10 28
Osim toga super je da mislite da možete roditi u položaju kojem želite, tako bi trebalo biti u normalnom svijetu, ali ako se porađate u RH - tesko. Ja sam htjela odbiti drip pa nisu htjeli niti čut.
2021 10 28
Najgore je kad osoblje nameće svoj autoritet samo da bi se sve obavilo što prije to je žalosno ali treba se izboriti za sebe svaka od nas je posebna i jedinstvena žena i to je samo naš porod 🙂 prirodno je zauzimati položaj u porođaju jer tijelo to samo zna i osjeti koje mu najviše odgovara a time se i bol ublažava.. 🙂 A što se tiče položaja kad je u pitanju, naši najviše koriste taj ležeći jer imaju da tako kažem lakši pogled na situaciju tamo dolje 🙂 Ja sam za drip samo AKO je nužno ali samo da bi se porod što prije završio apsolutno ne..
2021 10 31
Meni je pomoglo disanje. Iskreno nisam ništa vježbala prije poroda već taj dan mi je babica pokazala kako da dišem i tako sam disala. Dosta olakša u tim trenucima . Sretno 💪
2021 10 31
Hvala MojaPula na odgovoru 😊🙂 Je li koja od vas išla radit colo doppler? Sutra ulazim u 32 tjedan trudnoće, prije tjedan dana doktor je rekao da je posteljica već zrela i slabo je prokrvljena. Beba zasada normalno dobiva na težini no poslana sam na pretragu colo doppler da pogledaju krvne žile i cirkulaciju preko ultrazvuka.. Je li to opasno?
2021 11 02
1 2