Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Tražim hitno mišljenje

Pozdrav svima 🙂 imam pitanje za mame. Dakle trudna sam 39 tjedana. 29.12 mi je termin. Šećer mi je 4.5 je li to previše i koliko je Vaš bio? Na pregledu su mi rekli danas da zbog šećera žele na datum 26.12 inducirati porod balonom i dripom jer je beba pod rizikom zbog tog šećera kao.. No prije toga, unazad dva prethodna pregleda kod drugih liječnica sve je bilo okej i njima 4.5 je šećer u redu. Da napomenem, doktorica je rekla da mogu biti slobodna za Novu i biti doma i da bi bilo odlično kada bi pristala na to. Njoj bi to bilo super konstatira. Meni je čudno malo, da žele požuriti porod 3 dana prije termina 🤔 ili se njima ne želi radit na blagdane, sa strane dok sam čekala žalile su se kako imaju puno trudnica dalje šta se reklo neću ovdje iznositi previše.. No kad to povežem ako je sve bilo okej i sada najednom nije, šta učiniti? Pristati na to ili ne? Jer svaka trudnica koliko ih znam dobije šećer u trudnoći, da li je moj opet toliko povišen pa da treba požuriti taj porod i to 3 dana pred porod?? Ili me se žele riješiti? Mogu birati doći na pregled ponovo Normlano,pustii da sve priroda obavi ili se odlučiti na inducirani 26.12.. Ako tko može dati mišljenje tko ima iskustva s ovime sličnim zahvalna bi bila.. Radi se o vinogradskoj bolnici..
2021 12 20
5.1 je neki limit za gestacijski dijabetes. 4.5 je ok nalaz. Moj je bio 5.1 točno na granici, ali nisam imala dijagnozu, niti su forsirali inducirani porod ni ništa. Bebica došla sama 4 dana prije termina :')
2021 12 20
Nisam radila ogtt u trudnoci jer je taman bila korona na najjace, umjesto toga moja me dr slala 3x raditi kks te je iz toga izvukla srednju vrijednost šećera koja je bila ok. Nije me vodila kao da imam dijagnozu. Kad sam krenula u bolnicu na preglede, dr koja je radila je zakljucila da imam gestacijski dijabetes jer nisam radila ogtt. Sljedeci dan su me inducirali bez ikakvog razloga, a ja prvi put rodilja, nisam se uopce snasla. Ne bih vise pristala na indukciju tek tako.
2021 12 21
Ludost totalna. 5,5 mmol/L krvi je normalna razina glukoze. Tako ja učim moje gimnazijalce. Vas na 4,5 hoće na indukciju!? Ja ne bi na vašem mjestu. Pa nije vam šećer 10 cijelu trudnoću. Gdje idete rodit? Možda da se javite u nako drugo rodilište, ovi su skroz pukli.
2021 12 21
Htjela sam rodit u Zagrebu u bolnici Sestre milosrdnice(Vinogradska) sve je bilo okej dok nisam došla k njima. Čini se da imaju previše novogodišnjih bebica pa se nekih žele riješit prije po tome svemu, da stvar bude gora, išla sam zvati kako je konstatirala ako odbijem inducirani porod nek se dalje normalno naručim na pregled, nakon što sam im javila odluku da ne želim više mi ne daju termin za novi pregled osim ako želim doći na inducirani porod u nedjelju. Tako da sada tražim dalje, vjerojatno u Karlovac na Švarču ću ići zovem ih danas za pregled da me naruče ako je moguće.. Jer idući tjedan trebam rodit. Zvala sam svog doktora koji mi je 9 mjeseci u Duga Resi vidio trudnoću i rekao da je šećer od 4.5 u granici normale te da nema apsolutno nikakve potrebe za indukciju. Također je spomenuo da je to stvar slučaja čisto da se riješe trudnica jer ih sada imaju najviše u ovo vrijeme. Vidim da je to također u skladu i sa Vašim odgovorima zato hvala Vam, prvorotka sam i ne znam previše o tome a opet ne želim nasjesti na takve fore od strane doktora kojima se ne da obavljati svoj posao...
2021 12 22
Čitam i ne vjerujem. Strašno što rade. 4.5 je ok šećer u trudnoći. Inducirati tako bezveze je po meni prestrašno. Inducirani porod bi se trebao raditi ako prednosti takvog postupka nadilaze rizike. Baš puno čitam o tome da i mene ne nasamare zato što im se, eto, ne da čekat da proces krene prirodnim putem. Mislim da ste pravilno odlučili što ste odbili. Želim vam sretan porod!
2021 12 22
> Jeanne_: > Čitam i ne vjerujem. Strašno što rade. 4.5 je ok šećer u trudnoći. Inducirati tako bezveze je po meni prestrašno. Inducirani porod bi se trebao raditi ako prednosti takvog postupka nadilaze rizike. Baš puno čitam o tome da i mene ne nasamare zato što im se, eto, ne da čekat da proces krene prirodnim putem. Mislim da ste pravilno odlučili što ste odbili. Želim vam sretan porod! Što manje tih pregleda tim bolje i čekat kad bebica bude spremna dati će sama znakove i signale, rijetko koja trudnica ima prirodan porod.. ovako zdravu trudnoću sami skompliciriraju i naprave trudnicu bolesnicom.. Naprave nepotreban stres umjesto da budemo opuštene i uživamo s bebicama. Okej ak treba s razlogom inducirati da je baš rizik što kažete, ali samo se traže uglavnom sitnice za indukciju, da bi se riješilo trudnica šta više u bržem roku.. Žalosnooo..
2021 12 22
Da, ma ovo nije ni razlog. 4.5. Ne da im se, pa ko na traci, pređeš termin, odmah indukcija, pa opet ne ide, pa na hitan carski. A ovo vaše još termin nije ni došao.
2021 12 23
> Jeanne_: > Da, ma ovo nije ni razlog. 4.5. Ne da im se, pa ko na traci, pređeš termin, odmah indukcija, pa opet ne ide, pa na hitan carski. A ovo vaše još termin nije ni došao. Moderna vremena su učinila svoje, prije je bilo više prirodnih poroda i svaka bebica zdrava 🙂 Meni bi trebao biti 29. 12 e sad vidjeti ćemo možda bude baš i na Novu 😂 Žao mi je samo što Karlovac ne dozvoljava pratnju zbog korone, a najviše sam i išla za Zagreb u Vinogradsku da imam partnera uza sebe i jer bi on to htio ipak je to prva bebica i eto tužno da nam uskraćuju takve trenutke. Cijepljen je, svaki dan je sa mnom živimo zajedno i ne smije bit na porodu, nigdje logike. 🤔
2021 12 23
Iako je žalosno da otac ne može prisustvovati porodu, ipak je moje mišljenje da je manja šteta od toga nego nasilnog poroda. Jer indukcija PRIJE termina ako beba nije spremna je nasilje i ne biste to morali trpjeti. Ja sam 15 dana prenjela 2. trudnoću. Tek nakon 2 tjedna od termina je dr spomenuo indukciju jer je to bilo već opasno više čekati zbog starosti posteljice. Pristala sam tada i ja. Srećom, indukcija je bila dogovorena u 7 ujutro, porod počeo tu noć, bebica se rodila u 7 i 25. :")
2021 12 23
Ja sam imala u trudnoci i dijabetes , i anemiju i visak plodne i sto sve vec ne. Isla sam na inducirani porod nazalost 5 dana prije koji se zavrsio hitnim carskim. Iskustvo ukratko uzas. 4.5 nije visok secer sigurno.. granica je 5.1 Ja sam se strogo pridrzavala dijete 1800 kalorija i plakala ako bih nedaj Boze pojela zalogaj dva vise jer bih bila gladna.. toliko su me plasili s tim da je to uzas Nakraju kad sam rodila su mi i patronazna, i pedijatrica i ginekolog rekli da secer uopce nije toliko opasan koliko su me plasili da imam traume🙈 Ako ikako mozete izbjegnite indukciju .. sretno 💪
2021 12 23
Hvala Vam svima na odgovorima i mišljenjima, držim se toga da bude i da se sve odradi spontano 🙂 puno su toga i meni napričali i htjeli napuniti glavu samo da bi što prije završili s trudnoćom, najgore kad ne znaš toliko o tom svemu pa je njima jednostavniie manipulirati,ne treba nam panike, samo mira nećemo se dati, bebica neka malo još uživa u trbuščiću, pokrete uredno osjećam sve je okej sutra imam pregled pa ćemo vidjet na čemu smo i Sretan Vam Božić curke velika pusaaaaaaa 🥰🥰😍😘😘😘🎄🎆🎇🎆🎄♥️♥️💙💙💙
2021 12 26
Nadam se da je sve prošlo u najboljem redu, a ako još nije prošlo, onda da super prođe i sve najbolje u novoj godini.
2022 01 01
Stigla je curica onako kako je sama željela i htjela prelijepa je malena mrvica hvala Vam na čestitkama i Vama sve najbolje 💙💙💙♥️♥️♥️😘😘😘😁
2022 01 08
Cestitam! Uzivajte, sad ste prava mala obitelj. 🤱🏽👨‍👩‍👧
2022 01 11
1 2