Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Svakodnevica /

Dom /

Plijesan na zidu

Drage žene, jeste li negdje ovo našle u Hrvatskoj? https://www.dm.de/bref-bakterien-und-schimmelreiniger-power-p4015000970914.html Također, skida li se boja sa zida ako se to pošprica? Jeste li uspjele zaštititi zid s nečim za plijesan- ako ste imale tih problema? Skinula sam ja plijesan sa sodom i octom ali mi se nakon godinu dana pojavila opet- sad gledam s čim zaštititi zid da se ne pojavljuje ponovo. Naravno, sve nakon postavljanja novih prozora. Nije pvc već drvo. I zračimo stalno, jedan prozor mi je uvijek otvoren....nije puno, samo u jednom kutu, ali gadno izgleda...
2022 01 17
Pozdrav, u verandi koju ne grijem držim grijani akvarij, pa mi se pojavljivala plijesan po kutevima. Kod prve pojave zid bi špricala mješavinom vode i varikine...cca 2x u sezoni grijanja. Prošle godine sam ofarbala zidove sa Jupol Amikol...zasad plijesni nema. Sretno
2022 01 17
> ProudMary: > Pozdrav, > u verandi koju ne grijem držim grijani akvarij, pa mi se pojavljivala plijesan po kutevima. > Kod prve pojave zid bi špricala mješavinom vode i varikine...cca 2x u sezoni grijanja. > Prošle godine sam ofarbala zidove sa Jupol Amikol...zasad plijesni nema. > Sretno Hvala! Problem je što smo bojili zidove odmah nakon postavljanja prozora kada plijesni nije bilo. Gore su sada 3 različite boje na spoju i baš mi se ne da nanovo bojiti. Varikine se bojim i strašno mi smrdi, kao i Domestos, gušim se od toga. Našla sam i taj neki Jubocid koji se također dodaje u boju, ali to mi je sad prekasno..al dobro je znati za nova prebojavanja..
2022 01 17
Pogledajte firmu profi mix njihovo sredstvo ne skida boju ,samo nasprejate bez ikakvog čišćenja . Ja san prije par dana u kupaoni plafon koji je u boji očistila bez problema 😊
2022 01 17
Hvala, žene, probat ću!!
2022 01 18
![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/86947a275965ef048fa6018d0a96f1f4.jpg) Mene je ovo spasilo nakon stavljanja PVC prozora.Plijesan se mehanicki ukloni prije apliciranja,na bazi vode je pa ne treba zraciti prostoriju cijeli dan
2022 01 18
Savjet prije novog bojanja. Premažite zid s SN vezom. Tako moj muž to zove. Nemam pojma što je, baš ću malo guglat. Ug to je bezbojni premaz koji ne pušta vlagu, drži zid suhim pa ne mogu plijesni ponovno na rast. Mogu vam reć da nama stvarno pali. Ostrugat i očistite zid od plijesni, preć s tom SN vezom i onda obična boja.
2022 01 18
Evo sam guglala, ima ih od više proizvođača. ![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/256a39f7648fa3062e3f65244e71af64.jpg) ![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/c3b938edac20e625caf3726d1e89bb80.jpg)
2022 01 18
Zid u kupaonici nam je bio apsolutno CRN. Prije 3 godine sam ga dobro ostrugala do žbuke, i premazala Dracom. Nije se više pojavilo, ni malo. ![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/c4c319b37ada7569999134e649e11ccd.jpg) Za eksperiment, u kuhinji sam imala drugačiji pristup, tamo sam stavila nekakvu običnu "boju protiv plijesni", na bazi limuna. Eno opet nam se crni. :s Kad budem imala vremena, opet ću sve to sastrugati dolje i mazati Dracom pa ću biti mirna.
2022 01 20
> Uljeshura: > Zid u kupaonici nam je bio apsolutno CRN. Prije 3 godine sam ga dobro ostrugala do žbuke, i premazala Dracom. > Nije se više pojavilo, ni malo. > ![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/c4c319b37ada7569999134e649e11ccd.jpg) > Za eksperiment, u kuhinji sam imala drugačiji pristup, tamo sam stavila nekakvu običnu "boju protiv plijesni", na bazi limuna. Eno opet nam se crni. :s Kad budem imala vremena, opet ću sve to sastrugati dolje i mazati Dracom pa ću biti mirna. Draco nam je rijesio sve, prvo smo ocistili s dracovim sredstvom a onda premazali sloj draco termo bojom. Stanje je bilo da napomenem katastrofalno ( studentski stan u staroj zgradi, podivljala je dok nismo bili u stanu), spasili smo gazdi stan doslovno. U nasem stanu smo kupili odvlazivac ( elektricni) koji je super investicija, tu smo imali daleko manji problem samo na vanjskim zidovima i to je s odvlazivacem rijeseno. Plus super suši robu.
2022 01 20
Nismo imali taj problem prije, već dugo smo u stanu i stan je sasvim u redu bio sve dok nismo promijenili prozore. Stavili smo drvene, znajući za sve probleme s PVC-om. Odmah okrečili cijeli stan, nakon kratkog vremena pojavile se male crne točkice na zidu, najprije sam mislila da je paučina i da su se nalovile muhe. Nije bio problem to očistiti, zamiješala sam malo sode i octa, napravila pastu i prebrisala time, sve je otišlo odmah. No ove godine ista priča, očistila sam opet isto tako ali sad gledam čime da to našpricam direktno na boju, da mi se ne skine boja, a da se ne pojavljuje plijesan. Novo krečenje ne dolazi u obzir jer su to 3 različite boje na spoju, da mužu kažem da krečimo nanovo, bacio bi me kroz prozor, jer sve radimo sami, zapravo on radi teže stvari s valjkom, ja izvlačim malim kistićem spojeve, posao za poludit i trebalo nam je 10 dana. Imamo toplanu, ne mislim da imamo viška vlage, ali naravno da se stvara kondenzacija na staklima jer je velika razlika u temperaturi. Znači kritična površina nije veća od 3 dm četvorna sve zajedno. Takvo nam je stanje. Sad je čisto ali očekujem novu plijesan dogodine kad se razmnoži. Skupljam iskustva pa ću vidjeti što ću. Hvala vam svima na savjetima!!
2022 01 20
Onda jedino odvlazivac, makar onaj sobni na tablete. Ni mi nismo imali dojam vlage dok ga nismo stavili i vidili koje kolicine vode skuplja..cim imas kondnzaciju, pvc prozore imas odlicne uvijete za nastanak gljivica. Osim toga plijesan koju ocistis moze biti samo povrsinska, a spore su joj dublje u slojevima boje, pa i zidu. Pogotovo ako osim temp.razlike postoji i kapilarna vlaga sto je tipicno za starogradnju i fasade bez suvremenije vanjske izolacije.
2022 01 21