Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Naši prijatelji: Promo24.hr - svi najnoviji popusti! Posjetite!

Forumi /

Informacije za korisnike /

O korisnicima stranice mojekrpice.hr /

Skuplja poštarina i način slanja

Otvaram temu, jer sam pomalo razočarana kupnjom ovdje i osjećam se nekad kao budala. Gledam da svojim kupcima uvijek uštedim na poštarini kada se to može, ionako su Tisak/pošta poskupili i svi se možemo složiti da su pretjerane cijene slanja. Pokušavam i što pristojnije poslati, umotati u papir, ukrasnu vrećicu, bilo što uredno. A evo što ja dobijem u nekoliko suradnji, dogovorena i naplaćena kutija, a poslano nagurano u kuverti. Ako prigovoriš dobiješ odmah poznate rečenice: NISAM NIKAKVA PREVARANTICA! NEĆU SE OBOGATITI ZA 5 KN! ili NISAM JA SLALA. MAMA, BABA, SUSJEDA JE SLALA. TAKO SE ČUDIM STO SU TAKO POSLALE. Ili dobijem robicu u nekoj istrošenoj, poderanoj vrećici tek toliko da su spakirale. Zar kupnju od 30-50 kn smatrate jadnom pa je u redu poslati da to izgleda onda i što jadnije? 😣 Od 6 suradnjih, čak 4 su ispale tako čudne. Ok su stvari, prema opisu, povoljne, ali imam zamjerku na poštarinu i pakiranje. Naravno, ovdje sam imala sreću komunicirati i ostvariti suradnju s divnim ženama. Zašto vi sve koje pakirate robicu kao da ćete ju baciti u smeće ili trljate ruke za koju kn više morate kvariti ovu stranicu? I onda se čudimo svi kako prodaja ne ide. Pa ne ide zbog takvih profila.
2022 11 15
Pozdrav Nemam ništa protiv toga da se pošalje u vrećici( i sama sam tako dobivala robu) Ali problem je u tome da u nekim poštanskim uredima tako prolazi, a u nekim ne. Ne vidim ništa loše u tome da se vrećica oblijepi širokim selotejpom. I zanima me zašto roba s ebaya prolazi u takvim vrećicama,a u nekim ne. Problem je najveći u tome, ako će netko naplatiti kutiju, a poslati u vrećici ili tako slati robu koja se može oštetiti.
2022 11 15
> Eisen77: > Otvaram temu, jer sam pomalo razočarana kupnjom ovdje i osjećam se nekad kao budala. Gledam da svojim kupcima uvijek uštedim na poštarini kada se to može, ionako su Tisak/pošta poskupili i svi se možemo složiti da su pretjerane cijene slanja. > Pokušavam i što pristojnije poslati, umotati u papir, ukrasnu vrećicu, bilo što uredno. > A evo što ja dobijem u nekoliko suradnji, dogovorena i naplaćena kutija, a poslano nagurano u kuverti. Ako prigovoriš dobiješ odmah poznate rečenice: > NISAM NIKAKVA PREVARANTICA! NEĆU SE OBOGATITI ZA 5 KN! ili > NISAM JA SLALA. MAMA, BABA, SUSJEDA JE SLALA. TAKO SE ČUDIM STO SU TAKO POSLALE. > Ili dobijem robicu u nekoj istrošenoj, poderanoj vrećici tek toliko da su spakirale. Zar kupnju od 30-50 kn smatrate jadnom pa je u redu poslati da to izgleda onda i što jadnije? 😣 > > Od 6 suradnjih, čak 4 su ispale tako čudne. Ok su stvari, prema opisu, povoljne, ali imam zamjerku na poštarinu i pakiranje. > Naravno, ovdje sam imala sreću komunicirati i ostvariti suradnju s divnim ženama. > Zašto vi sve koje pakirate robicu kao da ćete ju baciti u smeće ili trljate ruke za koju kn više morate kvariti ovu stranicu? > I onda se čudimo svi kako prodaja ne ide. Pa ne ide zbog takvih profila. Slažem se sa svim napisanim. Jednom sam dobila parfem u S paketu, znači bočica parfema, bez kutije, bez vrećice, bez folije. Samo parfem ubačena u S paket. To je samo jedan od primjera a bilo ih je više. Poštarinu pitam koliko treba da uplatim ako mi kažu više nego što je pošaljem cjenik gdje se vide cijene.
2022 11 15
Uvijek gledam da sve što ljepše upakiram, izbjegavam slanje u vrećicama ako ide poštom, uvijek gledam da nađem neku kutiju ako je sadržaj takav da je potrebna kutija. Ako ide tiskom, također, što god slala uvijek stavim u vrećicu ili obložim nečime pa tek onda ide u tisak kutiju. Ako šaljem u omotnici, stavim prije u manju kovertu ili obložim papirom ili folijom. Kad šaljem dekoracije za rođendane koje izrađujem onda također se trudim da sve što ljepše izgleda, ne stavljam papir koji je i mrvicu izgužvan, još dodam naljepnice da se zahvalim na kupnji itd. Em što općenito volim pakirati pošiljke, em što bi i meni bilo lijepo da vidim tako neki mali znak pažnje, bez obzira potrošio kupac na narudžbu 10 ili 50kn. Razumijem i da nekima nije bitno kako šalju i dobivaju, sve dok dobiju ono što su naručili, ali meni bi osobno bilo neugodno poslati nešto tek toliko da je poslano, bez razmišljanja kako će to izgledati osobi koja to prima. Nagurano u premalo pakiranje, izgužvano, savinuto itd. Smatram da nije u redu slanje u omotnici ako je dogovorena S kutija, a da kupac o tome nije obaviješten. Dobila sam puno puta i knjige u omotnici koja je došla potpuno otvorena i raspadnuta, ali to smatram i greškom djelatnice koja je dozvolila slanje sadržaja u omotnici kada očito u nju taj sadržaj ne stane.
2022 11 15
Preuzimanje pošiljke poštom zaobilazim nakon što sam prije nekoliko godina dobila u zamijeni tuniku u običnoj najlonskoj vrećici koja je očito bila unutra masna pa je i ta tunika poprimila masne fleke. Ne mora paket biti poslan u ukrasnom papiru, ali ružno je dobiti robicu u vrećici u kojoj je prethodno bio masni burek ili su ostali ostatci krušnih mrvica.
2022 11 15
Slažem se s ovim zadnjim potpuno. Suludo je robu u vrećicu pa obljepit trakom. Ja to onda moram rezat nožicama i uvijek strepi da nešto ne iskidam. Jutros sam slala ženi tene. Nemam original kutiju jer je ovdje kupljeno. A neka moja kutija neće stat u M tisak. L tisak je preplitka za glomazne tene. Dakle idu tene u vrećicu i u M tisak. I sad, nemam adekvatnu plastičnu vrećicu jer koristim sam platnene, eventualno male od kruha. U to ne stanu tene...... I što sad, stavila u jednu platnenu vrećicu, tj ceker tene i u kutiju i šalji. Dobi žena i tene i ceker.
2022 11 15
Eisen, sad će ti se tema pretvoriti u "hvalite me usta moja", mašnice i ukrasni papir spiku :') Slažem se sa svime što si napisala <3
2022 11 15
Ja sam u zadnje dobila dvije majice u koverti nagurane, a i preko toga bi presla da majice nisu bile pune majcjih ili psecih bijelih dlaka. Nemam nista protiv zivotinja, volim ih, ali ako nesto saljes pa daj skini dlake. Uostalom ne vole svi ljudi zivotinje. Imala sam jos par stvari u omiljenima od iste osobe i odmah sam ih obrisala. Ja kad saljem uvijek, ali uvijek ubacim stvari u vrecicu pa tek onda u kutiju, kaj ja znam moze se i smocit po putu pa je bolje da su stvari zasticene. Znam da nije ekoloski, ali opet te se vrecice mogu iskoristit za sakupljanje plastike ili bilo sto drugo.
2022 11 15
> teehee: > Eisen, sad će ti se tema pretvoriti u "hvalite me usta moja", mašnice i ukrasni papir spiku :') > Slažem se sa svime što si napisala <3 Moguće je. 😂 Ako netko krivo shvati temu, e taj onda ne voli mašnice ni papir 😂😂😂😂
2022 11 15
> kkorina: > Ja sam u zadnje dobila dvije majice u koverti nagurane, a i preko toga bi presla da majice nisu bile pune majcjih ili psecih bijelih dlaka. Nemam nista protiv zivotinja, volim ih, ali ako nesto saljes pa daj skini dlake. Uostalom ne vole svi ljudi zivotinje. Imala sam jos par stvari u omiljenima od iste osobe i odmah sam ih obrisala. Ja kad saljem uvijek, ali uvijek ubacim stvari u vrecicu pa tek onda u kutiju, kaj ja znam moze se i smocit po putu pa je bolje da su stvari zasticene. Znam da nije ekoloski, ali opet te se vrecice mogu iskoristit za sakupljanje plastike ili bilo sto drugo. Korina možemo okrenut na šalu, skupljati dlake pa isplesti pulover. Ili reciklirati vrećicu od bureka dokle ide 😂😂😂
2022 11 15
Možda vam se ne da natezati za par kn, ali svakako imate pravo tražiti povrat preplaćene poštarine. Ako se ona neće obogatiti za 5 kn, ne bi joj trebao biti problem niti vratiti ih.
2022 11 15
Sto ljudi sto čudi. Zapakiram u vrećicu iz trgovine i tako predam na tisak,naravno gledam da je vrećica čista 🤣 ako šaljem kozmetiku tipa parfem ili palete sjenila, onda u onu pucketavu vreću pa obljepim selotejpom za nedaj Bože. Što se tiče poštarine, dogodilo mi se da sam jednom slala majicu i cura je uplatila tada 18kn za kutiju, teta na kiosku me već poznavala pa mi je dala da se pošalje u kuverti pa sam u tom slučaju ubacila 3kn viška u kuvertu da ne oštetim kupilicu iako su samo 3kn u pitanju a znamo da je svima mrsko plaćati poštarinu koja često izađe skuplje od nekog artikla. Kod mene gotovo uvijek pali dogovor oko poštarine pa ne rijetko podijelim sa kupcem, ipak je cilj osloboditi ormar a ja neću propasti za 10kn.
2022 11 15
Slazem se sa svim napisanim. Ja ocito imam neku opsesiju kad je u pitanju pakiranje posiljke jer u mene svaki kut treba biti zasticen, nekad na pakiranje potrosim i 10-15 minuta vremena, a nerijetko i duplo zastitim da se nesto ne osteti pa stavim i u papir i u vrecicu 🤷🏻‍♀️ Redovito ako je veci iznos ubacim i pokloncic, bila to vrecica kave ili caja ili nesto slicno. I uvijek naplatim postarinu koliko treba, dok sam primjetila da bi u par navrata meni odredene zene zaokruzile postarinu (jedna je tako zaokruzila i za 10kn), al stvar je sta mi se neda nikad raspravljat nego pustim to, iako smatram da to nije nimalo u redu. Isto kao sto je i Tihana prethodno spomenila, jednom sam imala situaciju kad mi je cura uplatila za kutiju, a uspila sam dobit kuvertu, pa sam joj 5kn ubacila zajedno s kupljenim artiklom. A kad saljem postom, uvijek nastojim slati u pucketavim kuvertama, one mi se cine najsigurnije, a njih uvijek uzimam na svoj trosak
2022 11 15
Evo o ovoj opsesiji vam govorim 😂 Dvi knjige sam prvo spakirala u smedi papir, i onda je to dodatno islo u karton jer su knjige mekih korica, samo sto nemam sliku di su kompletno zaljepljene u njega. I onda je ovo islo u tisak kutiju, dok sam ja jednom higlighter dobila samo ubacenog u tisak kuvertu, bez ikakve zastite, iskreno me i sokiralo sto nije stigao razbiven ![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/5feb56d379691317239c817bf5763631.jpg) ![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/6f8da66688c635ab359a2c74dd242ee4.jpg) ![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/6feb7dc7f0f1167bc9488864ae143b62.jpg)
2022 11 15
Ja npr tu kupujem samo novo(imala sam još jedan profil koji nikad nažalost nije uspio biti verificiran). Uvik stavim više novaca za poštarinu i veći paket,ali i surađujem sa profilima sa puno povratnih uglavnom. Još mi nikad nije došlo loše upakirano. Ali ima ljudi koji bi za kunu izdali rođenu mater, nije to samo na krpicama. 🤷
2022 11 15
1 2