Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Naši prijatelji: Promo24.hr - svi najnoviji popusti! Posjetite!

Forumi /

Zdravlje /

Bolesti /

Trombociti-iskustva? ://

Dobro jutro ili dan već nekima :), Imam pitanjce.. Ima li netko iskustvo s tkz. bolesti Trombocitopeniya?? Znate li za neki lijek,ili nešto? Dakle,zanima me sve,i svačiji savjet i poruka su dobrodošli. -radi se o mojoj frendici,boluje od te bolesti već 3 godine pa me zanima ima li netko iskustva? Neki lijek za trombocite? Ima ih manjak..srednji manjak trombocita.. oko 50tak.. (normala: 150-400) Help?:/
2013 10 16
Joj ja sam ti 2 puta lezala u bolnici po mjesec dana zbog njih ... Prvi puta su mi spali na samo 2 .... A drugi put na 5 ... Ali uspijela sam se izvuci .. Sada ih imam 270 ... Uglavnom zivot mi je visio na koncu :( Mislim da sam primala koltikosteroid ( ne unam jel se tak pravilno pise ) i tablete Medrol ... Kod kuce sam pila aloa veru ....
2013 10 16
Meni je u pubertetu dijagnosticirana subklinicka imunotrombocitopenija Obisli smo lijecnike diljem Hrvatske i rezime onog sto smo saznali -ne znaju od cega -nema lijeka -treba paziti kod ozljeda, cim pocne krvariti reci ili nositi uz udravstvenu papiric s dijagnozom da se na vrijeme reagira -paziti koje lijekove pije, dosta njih utjecr na ttombocite (andol) Kod mene su bili daleko nizi kad je bolest otkrivena POslije variraju, cak znaju doci u normalu Nemam nikakvih problema u svakodnevnom zivotu zbog njih Jedino su mi malo vise pali u trudnoci pa su imali pripremljenu krv al na kraju nije trebalo Nadam se da sam bar malo pomogla
2013 10 16
Nisam mijenjala prehranu, niti sada jedem nesto posebno ... Tako da ne mogu reci da mi je neki lijek kucni pomogao :) Sretno u borbi :)
2013 10 16
Tako i meni nisu znali reci od cega .. I isto su mi rekli da pazim koje lijekove pijem ... Sada nemam nikakvih problema, Samo sto je ostao strah neku u meni da se ne ponovi, ps redovito pravim nalaze ... Joj ja sam primala krv vec ://
2013 10 16
Meni je bila dijagnoza troboticna trombocitopenijska purpura, bila sam u bolnici vise od mjesec dana zbog toga,a kao terapiju sam dobivala plazmaferezu ako znas sta je to, i mogu ti rec da su mi nakon par dana dosli u normalu i od tada su u normalnim vrijednostima...
2013 10 16
Neka se proba raspitati za sibirsku aroniju,meni je puno pomogla!
2013 10 16
Njena doktorica opće prakse joj je isto to rekla,mora paziti od ozlijeda i sve to.. Ona je pila sirup : Noni msm da to ima nešto s aloe verom ako nije to to,stvarno ne znam ..
2013 10 16
da mislim da je to isto ... ja sam je bila pila, taj prvi put kad sam završila u bolnici, jer tada nisu baš znali šta mi dati od lijekova, pa su mi rekli da za aloa veru ... kako sam ozdravila nisam je pila .. ali sada pijem domaći sirup od aronije ...
2013 10 16
ja imam imunološku trombocitopeniju, otkrivena mi je prije godinu dana a aktivirala se u trudnoći od hormona. Cjelu trudnoću sam preležala u bolnici i dobivala sam kortikosteroide i kad sam se porodila oni nisu više djelovali. Sada idem jednom mjesečno na terapiju imunoglobulina ali to je samo trenutni učinak, nakon par dana opet mi padne. Najniže sam imala 19, a sada mi se kreću oko 30-50. Ovisi o kojem obliku trombocitopenije se radi, ali nikakva hrana ne utječe na njih da bi se povećali. Ja recimo ne smijem jesti ciklu, borovnice, kupine i sve to crveno voće i povrće što je "zdravo" za krv, jer mi onda rastu crvena krvna zrnca i uništavaju mi trombocite, pa ih imam još manje [:tuzan] kod mene je to urođeno, ali nije bilo aktivno do sada i nemože se izlječiti, samo postoje neka trenutna rješenja, a možda se s vremenom samo smiri i normalizira, a možda i ne [:tuzan]
2013 10 16