Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Naši prijatelji: Promo24.hr - svi najnoviji popusti! Posjetite!

Forumi /

Informacije za korisnike /

Savjeti o uporabi stranice /

Kako se osigurati pri prodaji/kupnji/zamijeni - Ideja

Pozdrav svima, nova sam na Krpicama (ali ne i u prodaji/zamijeni robe i kozmetike) i imam iskustva sa eBay-om i Makeup Alley zamijenama gdje ipak postoji nekakva zastita korisnika. S obzirom da je uvijek tesko biti nov i tesko je vjerovati onima bez ili sa jako malo komentara, predlazem ovo: Osiguranje za kupce: zatrazite sken osobne iskaznice prodavaca, ukljucujuci adresu, prije uplate novaca. Osiguranje i za jedne i druge: neka kupac posalje 50% iznosa unaprijed, a ostatak nakon sto primi artikl. Pri zamijenama neka osoba sa manje komentara salje prva. I to je to [:kesi] To ljudima valjda ne bi trebao biti problem? [:smije]
2013 01 14
I meni je palo na pamet to sa preslikom osobne, ali mislim da bi to trebali pohraniti kod adminice a ne davati podatke tko zna kome. Tako bi se (donekle) izbjeglo i otvaranje višestrukih profila. Ostale navedene stvari bojim se ne bi puno značile..
2013 01 14
Zasto adminici, kao prvo to bi njoj bila dodatna odgovornost, a ako vec nekome uplacujes novac na racun, i znas njihovo ime i prezime, imas pravo znati i ostale podatke. Ne bi ljudima palo na pamet da te okradu. A i sistem 'tko manje komenatara prvi salje' funkcionira u inozemstvu, zasto ne bi i ovdje ako su ljudi racionalni.
2013 01 14
Zato što ovdje postoji mogućnost manipulacije i s komentarima i s duplim profilima, svašta je nažalost već bilo..
2013 01 14
Ah, toga ima svugdje :) zato se treba na neki način osigurati. Ako prodavač ne da više podataka o sebi, nema kupnje...
2013 01 14
nema sanse da nekome dam presliku osobne osim drzavnim ustanovama! odkud takve ideje!
2013 01 14
Prekrijes podatke koji su važni. Pa se onda mislite tko vam šalje stvari i hoce li ih poslati. Mi u hrv kao da je osobna iskaznica svetinja. Ali svatko ima izbor i nek odluči trgovati kako ih volja. Ja samo vidim da ima jako puno ogorcenih Krparosa ovdje...
2013 01 14
Mislim da ne riješava stvar ni osobna ni ništa drugo - ja imam i ime i prezime, broj telefona, adresu cure koja me prevarila - i što ću s tim?? Kao i s kopijom osobne?? Na ovaj način samo znamo imenom tko nas je prevario :) Jedino ići na vrata i hvatati za vrat, što mi je ipak strani pojam - a i trošak puta iz mog grada do grada gdje prevarantica živi se ne bi isplatio.. Jednostavno čitati komentare i to nam je zasad nažalost jedina preporuka, bar ja ne vidim eto drugi način..
2013 01 14
radije otvorite ovdje temu da li je tko poslovao s.... ? raspitajte se..pa onda poslujte! cemu onda preslika osobne ako bi se trebalo sakriti podaci? iz supljeg u prazno :) ne..nije osobna svetinja...ali svasta se moze sa preslikom osobne..a sa podacima na papiru bas i ne! bogzna kakvih sve ludjakinja ima!
2013 01 17