Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Naši prijatelji: Promo24.hr - svi najnoviji popusti! Posjetite!

Forumi /

Zdravlje /

Bolesti /

visok šećer u krvi

Naime, baka mi je šećeraš i naravno da tu i tamo se i ja piknem i izmjerim si šećer. Unazad 2 -3 puta šećer mi je bio oko 9 do 10 što je u principu povišeno, no ja ne mislim da je alarmantno jer ponekad kad mjesim mi bude normalan, oko 6-7. E sada, mene zanima dal je normalno da i kod osoba koje nemaju šećernu bolest šećer u krvi bude povišen s vremena na vrijeme ili bi trebala to češće kontrolirati i zabrinuti se ? Prva dva puta mi je bilo svejedno, ali sada već i nije toliko... ( malo sam i hipohondar :P ) I da napomenem, jednom kad sam izmjerila tako visoki šećer sam mjerila na tašte, no bilo je 3 sata popodne, a ova druga dva puta sam mjerila nakon jela...
2015 01 08
treba mjerit na tašte ili 2 sata nakon jela, ako je povišen, javiti se svom liječniku obiteljske medicine koji će uz dvije jednostavne pretrage odgovoriti na vaše pitanje...
2015 01 08
e to je meni, ne bi doktorima jer imam loša iskustva, već su mi par puta krivu dijagnozu postavili.... -.- Tako da razumijem littlecat Al znači, ujutro, na tašte mjeriti... i koji bi broj onda bio ok? A koji 2 sata nakon jela?
2015 01 08
meni su rekli da mi je povisen 7,8 ali znam i zbog cega popila sam sok pa sam isla vadit krv. sad moram ponovit sve ali samo bez soka [:hihot]
2015 01 08
Najbolje bi bilo da se javite vašem liječniku da Vas pošalje izvaditi krv.
2015 01 08
a nekako mi se to ipak čini nizak šećer za odlaziti doktoru... jer mislim da je 11 šećer, a opet je povišeniji od normalnog
2015 01 08
Normalne vrijednosti šećera u krvi se kreću od 4 do 6, ako vam je malo povišen može značiti preddijabetes, što prije odete kod liječnika to bolje. Nije za šalit se :)
2015 01 08
Ukratko: Šećerna bolest podrazumijeva natašte šećer više od 7, a 2 sata nakon jela više od 11.1, međutim postoji takozvana siva zona koja podrazumijeva oštećenu toleranciju glukoze, i ona obuhvaća natašte šećer između 5.6-6.9, a 2 sata nakon jela od 7.9-11. Razumijem da ti se ne ide u doktora, ali postoji pretraga uz koju se ne može fulati...Za sve što te zanima, slobodno mi se javi u inboks...
2015 01 08
A mislim da ću onda otić vaditi krv pa šta bude :)
2015 01 08
Naravno, to je jedini ispravan način, iz samo jednog mjerenja, saznaš prosječni šećer u zadnja 3 mjeseca, HbA1c... SRETNO!
2015 01 08
hvala andela1 :)
2015 01 08
tjelovježba i kretanje(šetnja) snižavaju šećer, a još i biljka ćuvarkuća brzo smanjuje šećer ako se pojede 1-3 listića ovisno koliko se šećer želi sniziti, nekad samo 1 jedan listić snizi šećer čak za 3 ja nemam šećer, ali ima baka šečer i stalno mjeri svo zeleno povrće isto snižava šećer, neko više, a neko manje, peršin i celer isto snižavaju šećer
2015 01 08
ja imam šećer vec 18 godina i nebi vjerovala IKIK da zeleno povrće snižava šećer :) ne jako, ali snižava. turtle moj ti je savjet da odes doktoru :) napravis HbA1c i naravno da izvadis krv e sad, moje pitanje je. imas li kakvih simptoma? Kao sto su mrsavljenje,žeđ i česti odlazak na wc?
2015 01 09
mjerila sam ga u trudnoci, morala sam ujutro mjeriti i nisam jela vecer prije nista, samo vodu smijes, jedino tako dobijes dobar rezultat. mi u firmi imamo te bockalice pa su se kolege bockale a kako testiramo granicne vrijednosti bockali bi se iza rucka jer je onda secer povisen
2015 01 09
NatasaVujasin, pa što se mršavljenja tiče, mršavim namjerno, nemam potrebu za hranom veću nego inače, jedino sam primjetila unazat nekih mjesec dana veći umor, i zamagljen vid, te da se ne mogu baš fokusirati na neke stvari... Odlazak na wc, vveć dosta duže vrijeme često idem na wc, al zato što pijem puno vode... Ne bi to povezala baš s time... tratinchica krenula sam na zumbu, pa će i to pomoći valjda :) IKK213 čitam i ja ozbiljno nikad nisam čula za dijabetes tipa 1.5 :/ vjerojatno većina nije, jer se nikad ni ne spominje :(
2015 01 09
1 2