Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Naši prijatelji: Promo24.hr - svi najnoviji popusti! Posjetite!

Forumi /

Svakodnevica /

Automobili, motocikli, bicikli /

troskovi uvoza auta iz druge drzave

zna li ko koji troskovi tj kolko poreza se placa ukoliko se auto uvozi iz druge drzave? npr kupim ga u njemackoj i dofuram u hrvatsku..
2015 01 24
ok hvala. mozete objasniti kako funkcionira to preko salona?
2015 01 24
Odete u salon ( amc imperijum rabljena vozila (stranica na fejsu koja uvozi aute iz njemacke za zagreb)) recimo ovaj koji sam navela, pogledate prvo aute koje imaju u salonu ako nijedan ne odgovara onda sa prodavacem dogovarate uvoz drugog auta po cijeni koja naravno vama odgovara i ako je moguce pronaci takav auto u njemackoj. Znam da bez problema nalaze audi, bmw, vw, peugeot. Primjer za imperiju: bmw e92 2010god, full oprema i auto ocuvan kao nov 10 000€, dok kod nas je cijena duplo veca i nema opreme toliko :)
2015 01 24
hvala puno.. ako ima neko kakvih iskustva nek napise tu il u inbox :)
2015 01 24
to je super :) preko amc imperijuma?
2015 01 24
kak može biti jeftinije preko salona kad i salon mora nešto zaraditi [:jezik] evo, ja imam frenda u Austriji koji se bavi autima pa ak mogu kak pomoći......
2015 01 24
Ribice bez ljutnje,ali sigurno nije jeftinije preko tih salona jer su oni posrednici i naplacuju svoju proviziju. Uostalom znam iz osobnog iskustva jer smo si uvezli auto iz Njemačke mercedes koji je i uz sve naše carine tj pardon trosarine odkad smo eu( isto s drugo pakiranje) jeftiniji cca 4000€ nego tih salona koji uvoze [:smijesi]
2015 01 24
preko salona neces proci jeftinije nis, oni ti opet dignu cijenu auta da bude priblizna cijenama rabljenih automobila u nasoj drzavi, a opet malo niza. Dok oni tamo placaju auta ful jeftino, recimo ja sam pred godinu dana prodala golfa 4 ovdje za 5000 eur a prijatelj iz njemacke istoga iste godine samo gti dakle jos boljega tamo svog nije mogao prodati za 2000 eur, eto ti primjer razlike u cijeni. tog istog golfa 4 sam uvela iz njemacke preko salona tri godine prije, platila ga vise neg bi trebala. Takoder ja ne bih nikada vise uzela auto na nevideno. Taj golf je bio i udren, i vracena kilometraza, al jednom kad ti ga dovede covjek iz njemacke, moras ga uzet, ne mozes ga natrag poslati, jel. Tako da pazis da ne dobijes macka u vreci Sretno :)
2015 01 24
ubiti ja imam prijevoz auta.. meni bi ga prijatelj gore kupio i dovezao.. vise me zanima porez i te stvari.. :) ta iskustva me najvise zanimaju.
2015 01 24
Nije jeftinije preko salona jer uzimaju proviziju...čista glupost. [:ljut] Ovisi ti o starosti auta, marki, kilometraži ...nije za svaki auto isto.. moj frend platio 4500 kn sve te papire
2015 01 24
To ovisi od auta do auta, jer gledaju kojekakve certifikate, ja se bas ne kuzim, ali znam da vise faktora igra ulogu
2015 01 24
evo meni prijatelj, tu je bas, kaze da je platio trosarinu 6700 kn. golf 5, 2006, diesel sad ovisi koje tebe auto zanima, to ovisi o cijeni auta, godini, itd
2015 01 24
Eto ivy objasnila [:smije]
2015 01 24
tak sam si i mislila, dosta je to skupo :/
2015 01 24
znam samo da ako je mlađi od 10 god - placas porez, ako stariji onda ne. salon nikako :) Jedan dan posla u zg-u oko toga :) troskovi ovisi o autu, ali svejedno povoljnije nego da kupis tu
2015 01 24
1 2