Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Naši prijatelji: Promo24.hr - svi najnoviji popusti! Posjetite!

Forumi /

Dom /

Unutrašnji prostor /

Vaše viđenje slika/umjetnosti

Dragi moji! Zanima me koliko Vam je bitno urediti Vaš prostor, kupujete li slike za na zid? Ako kupujete, jesu li to apstrakte slike ili više volite figuraciju, koje motive i boje volite na slici, koje dimenzije. Kupujete li često umjetnine? Kupujete li ih po Bauhausima, Ikei i sličnim dućanima, ili volite "ručni rad", odnosno da nisu slike industrijski napravljene. Koliko izdvajate za pojedinu sliku? Kako gledate na umjetnike/slikare? Jel vam bitno tko je u potpisu? Kupujete li slike kao poklon?.. Zatrpala sam vas pitanjima [:zaljubljen], ali evo, bila bih vam jako zahvalna ako bi mi dale avoje odgovore, dojmove.. [:sramezljiv]
2015 06 02
Bok , moram se javiti na ovu temu...doduše ja ne kupujem slike, nego ih izrađujem, već 20 godina, pa i više, a htjela sam reći da baš gledam sa strane kad idem u prodajne centre koje si navela i vidim da većina "nacije" kupuje baš takve slike..ima ih koji cijene umjetnost, onih koji žele nešto drugačije itd,.... al 80% ih kupuje serijske štancane slike...uostalom kao i odjeću, no to je druga priča , 5% ih traži renomirane potpise...no zbog onih 15% se isplati ustrajati u ovom poslu
2015 06 02
nemam određeno što kupujem-kupim ono što mi se svidi bilo to apstraktno ili figuracija nebitno :) uvjek mi je draže kupiti sliku nekog umjetnika nego u ikei ili bauhausu :) cilj je da imaš drugačije a ne ko pola zagreba i šire :) bar po meni [:zaljubljen] [:zaljubljen]
2015 06 02
1.) Bitno mi je, ali ne kupujem slike već ih sama radim. 2.) Ne kupujem ih. 3.) Ne kupujem slike. 4.) Samo ručni rad. 5.) Poprilično jer je materijal skup. 6.) Ovisi kako na kojeg. Većinu rispektam. 7.) Nije. 8.) Ne. [:smijesi]
2015 06 02
Bitno mi je da prostor ima moj osobni pečat, nisam toliko ljubitelj klasičnih zidnih slika, draži su mi murali ili one naljepnice koje mogu zalijepiti. Ipak, kad dođem kod nekoga, ljepše mi je vidjeti neki "smisleni" pejzaž, nego nešto apstraktno, s tim da više volim kad su slike blago "zadimljene" i kada prevladavaju tamnije boje. Kako starim, kupujem sve češće za stan, a manje za ormar [:smije] Moram priznati da uglavnom imam već neku zacrtanu ideju što i kako želim i onda to tražim svugdje, nije mi nužno da je "ručni rad". Ovisi, nastojim proći što jeftinije, naravno. Ako me nešto baš obori s nogu, onda štedim pa kupim kad skupim. Svaka im čast. [:zaljubljen] Nije mi bitno tko je u potpisu, bitno je da mi se sviđa i da me inspirira to što vidim. Do sada nisam, ne znači da neću. Eto, nadam se da sam ti pomogla bar djelomično [:jezik] [:smijesi]
2015 06 02
Imam par "industrijskih" slika koje su dobivene na poklon,iako preferiram ručni rad,akvarel .Najviše volim pejzaže I apstraktne. ove po bauhausima su užas. Kaj je najgore ljudi to kupuju za svadbu kao poklon,kaj je meni užas,radije daj 200kn nego tu sliku koja sigurno nije ni po ukusu mladenaca.
2015 06 02
Uskoro ću diplomirati na Akademiji primijenjenih umjetnosti, i od kad znam za sebe volim slikati.. a svaki put kada vidim nekoga tko kupi sliku u dućanima koje sam navela i plati tu kopiju kopije 400-500kn se nešto slomi u meni. Ja, kao (uskoro) diplomirani akademski slikar bi se trebala prehraniti od prodaje svojih slika, kojoj su cijene puno manje od ovih naštancanih bauhaus slika, a sve mi se čini da neću imati ni za najjeftiniju rižu. Da ne ispadne da smatram kako umjetnost može prehraniti obitelj, naprotiv, svjesna sam koliko je umjetnost postala nebitna naciji. I ne bih rekla kako ljudi nemaju za sliku, jer očito je da imaju, samo što su to kineske tzv. slike. Davnih dana je umjetnost bila cijenjena, ali će meni zauvijek biti enigma kupovina tih kineskih kopija. Tužno je to, zapravo!
2015 06 02
Gledam i vas cure koje radite nakit, satvrno ima lijepih komada poput ovoga što ti radiš. Muka mi kad vidim da neki dućane pootvarali s "ručno rađenim nakitom" a sve kina kina i opet kina. Kupile klješta i spajaju. To kao da kinder jaje nazoveš unikatom. [:ljut] Kultura je pala u drugi plan jer jedan dio ljudi nema novaca, a drugi su teški brđani. [:place] Nemam neko mišljenje o kulturi u Hrvata pa ću sad zašutit. Baš me to ljuti. [:tuzan]
2015 06 02
Hahaha kinder jaje<3
2015 06 02
LeMoon, ali to je tako široko područje! Nemoj se ograničiti samo na slike koje možeš staviti na zid. Zašto ne bi napravila sliku na stolu? To se lako prekrije staklenom plohom, stol je originalan, a ne mora se kupovati ni stolnjak [:hihot]
2015 06 02
I hvala ti za lijepe riječi što se nakita tiče [:poljubac]
2015 06 02
LeMoon zašto nam ne staviš koju fotku svojih slika da vidimo kakve ljepote stvaraš? [:zaljubljen]
2015 06 02
Da ni meni nije jasno "ručni rad",a sve je s ebaya samo nanizane perlice na sajlu... Imam par slika doma od mladih akademskih slikara,kad sam radila u trgovini onda su znali ići I prodavati svoje slike.Uvijek bi kupila bar jednu. [:smijesi]
2015 06 02
Ja bih uvijek prije kupila sliku nekog umjetnika..ali, meni je problem naći te umjetnike. Mislim da ljudi kupuju kineske slike jer im je usputno, npr. kad su već u Ikei i tamo ima neka slatka slika, kupit će ju. Isto vjerujem da ljudi misle kako je slika od nekog umjetnika puno skuplja od slike koje će naći u Ikei. Ja volim apstraktnu umjetnost, ali uopće ne znam gdje da nađem takve umjetnike, a da nisu već renomirani i da im slika ne košta 10000 kn.
2015 06 02
Nema problema. [:poljubac] Ma imam osjećaj kao da je ljude sramota pokloniti ručni rad. Ozbiljno, ako nije savršeno, laserskom preciznošću napravljeno, ako nije marka kao da je to sramota dati. Veća je fora poklonit kinesku ogrlicu iz Zare nego recimo tvoju ogrlicu ili moju kuhaču... o cijenama da ne pričam. Vjerujem da ćeš se izboriti za sebe. Ovaj citat mi odličan: "I've missed more than 9000 shots in my career. I've lost almost 300 games. 26 times, I've been trusted to take the game winning shot and missed. I've failed over and over and over again in my life. And that is why I succeed." MJ Eto, tako ćeš i ti, naći ćeš nešto što će donositi primanja. [:smijesi]
2015 06 02
1 2 3