Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Naši prijatelji: Promo24.hr - svi najnoviji popusti! Posjetite!

Forumi /

Svakodnevica /

Škola, fakultet, posao, karijera /

Sezona i prvi put

Drage cure, Odlazim sa svoje 24 godine prvi put od kuce raditi na sezonu (bit cu kuharica [:smije] i ako budem dobra ostajem 4 mjeseca) Nisam nikada bila tako dugo van kuce i jako se veselim [:jezik] ali me brine sto ponijeti, neke najbitnije osnovne stvari koje mozda niste znale dok niste otisle iz kuce i savjeti naravno inace za ovakve tulce ko ja [:hihot] Slusam svaki savjet [:hihot] I puno se zahvaljujem unaprijed [:poljubac] [:poljubac]
2015 06 11
Ja sam ti ispraksana u tom pakiranje departmentu, svako ljeto u Americi haha. Nemoj nositi previše. Ali zbilja. Neće ti trebati sto šampona, kremica, i sl. Svugdje postoje trgovine i to si možeš i tamo kupiti. Naravno, uzmi si količinu dovoljnu za početak, minimalno po jedan primjerak od svakog. Što se odjece tice, ponesi si ono u cemu ces raditi, ono u cemu ces biti doma i ono u cemu ces izlaziti van. (opet ne previse jer ces si gdje god bila, nakupovati i haljinica i svega novog.) Ne znam, imam iskustva samo s internacionalnim odlaskom, no još bih dodala da si poneseš brufen/aspirin i sl. za svaki slučaj da ih imaš. Iako si u Hrvatskoj pa sve što možeš doma naći- naći češ i tamo. Nadam se da sam barem malo pomogla. [:zaljubljen]
2015 06 11
puno zivaca i pameti da te ne iskoristavaju, potencirati isplatu na vrijeme i sl ;) osnovne stvari koje koristis (odjeca, kozmetika, punjaci,mob itd ;) + lijekovi za prvu ruku(za bolove i temperaturu) i donje rublje u vecim kolicinama ako ne budes odmah imala mogucnost prati odjecu :)
2015 06 11
ne znam kakav smještaj imaš....ali koji ručnik viška ti neće biti na odmet... i s obzirom da kuharica u sezoni radi do padanja s nogu.... moj savjet je: sve samo udobno !!!!! brdo pamučnih stvarčica koje će poslužiti čestom presvlačenju i lako se održavati, obavezno kvalitetnu radnu obuću u kojoj ćeš moći prestojati po 10 sati u komadu.....obavezan paket hanzaplasta i jedan flaster.... a u etuić sa pincetom, škaricama i grickalicom obaveznu stavi i koju zihericu, iglicu i konac [:smijesi] ne zamaraj se večernjim toaletama... i kad budeš imala vremena za izlazak (u što sumnjam) ..... ljetni dress code je toliko neobavezan da ćeš i u kratkim hlačicama i japankicama biti sasvim ok. [:kesi]
2015 06 11
Rucnici, fen za kosu i pegla za robu(ako nema tu gdje ces zivjeti-pitaj)..ako neces imati gdje kuhati, a pijes kavu..kuhalo za kavu [:hihot]
2015 06 11
Obavezno ponijeti novaca da se možete vratiti kući ako vam se ne svidi! [:hihot]
2015 06 11
Joj hvala cure, puno ste mi pomogle, Idem kod provjerenog covjeka tako da znam da ce isplata biti uredna, smjestaj i jedan obrok i znam da imam dvije smjene po 9 sati( bas odredene ujutro ili popodne) tako da se veselim jer cu imati vremena i za izlaske i za jutarnje suncanje [:zaljubljen] Znam da cu se naraditi kao konj, al barem cu dobro zaraditi, vise nego da sam doma [:sokiran] a i na moruu sam [:smije] A sljedece godine, tko zna, mozda i ja odem u Ameriku [:jezik] I hvala za iglu i konac(to se nebi nikad sjetila), pegla, udobna obuca i ono najbitnije da ne nosim 5 gelova i sampona(a vec sam ih spakirala [:hihot] [:hihot] [:hihot] ) Hvala [:poljubac]
2015 06 11
Marijapeterman [:smije] [:smije] [:smije] Ma ako se ne svidi naci cu nesto drugo, a u krajnjem slucaju mama je u gradu do pa se nece bit problem vratiti [:jezik]
2015 06 11
Sretno..i lijepi se zabavi uz posao! [:zaljubljen] Trebat ce ti i dosta praska za robu..posto ces biti u kuhinji..pa ponesi novac za kupiti tamo ..(nadam se da ces imati masinu za robu) [:sramezljiv]
2015 06 11
Sretno! [:poljubac]
2015 06 11
lobeee.... sretno ti... i samo opušteno... [:kesi] ne znam kakva su ti očekivanja.... ako ti je to prvo zaposlenje, spremi određenu količinu živaca "na led".... budi spremna na sve (obično je u restoranu zaposlena veća skupina kokoški spremnih da podmeću kajle iz samo njima znanog razloga [:sokiran] ).....ne daj se iskorištavati i gaziti...a kad ti je najteže, razmišljaj o tome što ćeš učiniti s novčićima kad ih zaradiš [:smije]
2015 06 11
Imamo masinu za ves, tako da ce mi samo praska trebati [:smijesi] A radila sam stvarno puno poslova do sada a ovo je mala kuhinjica, nije nas puno tako da mislim da cu se snaci, a i nedam na sebe a bome nisam jedna od onih sta cinka, tako da se nadam da ove druge ako i bude neka nece imati vremena za ogovaranje [:hihot]
2015 06 11