Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ostalo /

Usluge uljepšavanja /

Uvijač za kosu - figaro

Imam kosu do struka, nikad posjedovala (uvijač), nikad koristila (sama - kod frizerke nekoliko puta)...pa...koji je najbolji, najmanje oštećuje, najlakši za uporabu? Vidim da postoje i nekakvi sa temperaturama, ima li to ikakve veze? Dakle ništa o tome ne znam. Hvala
2018 01 03
Na koji god figaro da se odlučite, ne zaboravite koristiti sprej za zaštitu od topline prije uvijanja! (:
2018 01 03
Hvala, jel to jako oštećuje? Zbilja nikada nisam koristila i vjer. bi/ću i kad kupim, to raditi vrlo rijetko....
2018 01 03
Pa ja koristim u prosjeku dvaput mjesečno i nisam primjetila da mi oštećuje kosu. Ali obavezno koristim taj sprej i još neko baleino ulje za kosu koje isto štiti od topline.
2018 01 04
Jesi razmisljala o pegli koja moze i uvijat? Meni je ok stvarno, bolje su mi kovrce sa peglom, vece nekako i prirodnije. Osim tog peglu provlacis polako da malo zadrzis a figaro drzis na citavom pramenu dulje posebno na krajevima kako motas i to bas jako grije kosu, przi je :/
2018 01 04
Točno Sonja90. Svakako je bolje kupiti neku bolju peglu. S njom se mogu napraviti jako lijepe kovrče ne zadržavajući ju dugo na pramenu. Figaro ne bih preporučila. Pokušavala sam s figarom par puta i nikada mi nije bilo ispalo dobro kao s peglom. Inače koristim i onu fen četku, no više za ravnanje kose da ju ne peglam previše. U dm-u se može kupiti odličan serum njihove robne marke za kosu koja se pegla. Znatno je jeftiniji od razvikanih brendova, a kvalitetom je jednak, ako ne i bolji. Od pegla, osim onih profesionalnih skupocjenih kojima ne znam ni ime, su najbolje Remingtonove. Moja je prije dosta godina koštala oko 500-600kn i besprijekorna je.
2018 01 04
Hvala a sad - koja je razlika između pegle i uvijača? Zbilja nemam pojma o ovoj temi; imam dugu, ravnu, zdravu kosu i osim kod frizerke - nisam imala iskustva, ni potrebe znati ništa o ovoj temi haha. Pegla je ono plosnato ili? I nešto da je brzo i jednostavno i da može što deblji pramen zahvatiti - duga mi je kosa i ako će to trajati sto god. i biti komplicirano - znam da neću to ni raditi;)
2018 01 04
Kužim - hvala puno. Pitat ću ju idući put s čim mi je radila - super su bile. Idem jako rijetko...
2018 01 04
I ja se figarom lako opecem :s A oboje ti trazi malo spretnosti i vremena, ne ocekuj za 2min da si gotova ,:)
2018 01 04
Da, pegla je ono plosnato s dvije površine unutar koje staviš pramen. Uvijač ima oblik valjka i neku kvačicu koja drži pramen omotan oko njega. Sad nek me frizerke pošpotaju i isprave. Uglavnom, svaka bolja pegla ima regulator temperature i digitalni displej koji ju prikazuje. O čvrstoći kose ovisi koliko dugo i pod kojom temperaturom provlačiš peglu po pramenu. Naravno, veća temperatura - brže i više kose ćeš oblikovati, ali se, logično, brže i uništava. No, vjerujem da za tzv. rekreativno korištenje kakvo navodiš, nema prevelike bojazni. Mislim da se o tim stvarima najbolje posavjetovati s osobnom frizerkom koja se u to kuži (svakako više nego mi laici), a i poznaje ti kosu. Uglavnom, po mom laičkom mišljenju stečenom osobnim iskustvom na svojoj kosi, svakako bih preporučila peglu za bilo kakvo fazoniranje. Naravno, pod uvjetom da je pegla kvalitetna.
2018 01 04
Jap, ljepše je s peglom jer... ne želimo izgledat k'o cajkuše, ne?! :) Sonja, jako lijepa kosa!
2018 01 04
Sad sam tek skuzila slike x-) E tocno takve su mi bile kao na prvoj, na drugoj necu ni komentirati :') Puno hvala objema, zapravo ste mi dale sve odgovore;)))
2018 01 04
> teehee: > Jap, ljepše je s peglom jer... ne želimo izgledat k'o cajkuše, ne?! :) > Sonja, jako lijepa kosa! Nije moja, slika je s neta ,:) Nazalost moja je malo kraca..jako brzo raste, ali cim jos malo pustim uzasna mi je duljina, kao da mi ne stoji, nemam pojma, nervira me ne znam sto cu snjom :/ A divna na drugima. @IraIra mozda se nekom svidjaju i ove na 2.slici,i da se to rasplesti i staviti kojesta, pa poprimi malo drukciji oblik ali mi je pegla ipak bolja..odmah dobijes ovo na slici. Slazem se u potpunosti sa Teehee sa svim napisanim kao i sa savjetima za koristenje spreja. I da, mene znima koji je to iz dma dobar? Par sam probala, sto znam sve to isto, sve je tak -tak.
2018 01 04
:D Eto razlikujemo se definitivno. Najbolje otidji kod frizerke i pitaj s cim je radila i jos bolje nek napravi bar koju loknu sa peglom i figarom. Nekako sam po svom iskustvu i opisu -prvenstveno tvoje duljine kose zakljucila da je bolja pegla ali probaj, sto bi bacala novac bezveze.
2018 01 04
Ma da - i vjer. Tko se s cim izvjezbao raditi. Pitala sam prije nekoliko frizerki (i to strucnih uciteljica, izmedju ostaih) i isto su mi davale razlicite odg. Pa zakljucujem isto da je vjer. Stvar navike. Moja dugogod. Frizerka je nazalost otisla, al pitat cu novu u zivo cisto da u ruci osjetim razliku i s cim je meni osobno lakse baratati. Tjesi me da su Balea bar svima dobri (ne da mi se za to davat puno novaca:-). Nema veze - puno ste mi sve 3 pomogle;)))
2018 01 04
1 2