Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Naši prijatelji: Promo24.hr - svi najnoviji popusti! Posjetite!

Forumi /

Informacije za korisnike /

O korisnicima stranice mojekrpice.hr /

Molim vas za savjet

Ovako radi se o tome da neznam plivati. [:tuzan] Još kada sam bila 7 razred osnovne škole zamalo sam se ugušila u vodi jer nisam znala plivati i od onda imam strah i fobije od dubina. Dođem malo da mi voda bude do grudi recimo i onda dalje se neusudim ici i uhvati me panika. Uopce nejdem na bazene baš zbog tog jer se bojim da ce me netko gurnuti, da cu se utopit itd.. Zanima me vaše mišljenje što bih trebala napravit u vezi toga jer bih htjela nauciti plivat jer mi je 21 godina i želim se ici kupati na ljeto kao normalni ljudi a ne sjedit kod kuce. Ako ima netko da je imao takav slican problem molim da mi se javi. Hvala
2013 08 01
Možda da probas na bazen s instruktorom 1 na 1? Nisi jedina, meni frend radi na bazenu (zg, mladost) i bavi se i radi sa "starijim" neplivacima
2013 08 01
ja ti mogu reć jedino da je meni trebalo najduže da naučim, tek s 9 godina sam plivala, s obzirom da mi je kuća 200 m od plaže to je čudno, svi ostali su s 5-6 god. ja sam se isto bojala, i tata bi me drža rukama ispod trbuha kao da se ne bojim da ću potonut, a ja bi mlatarala po površini ko pas [:hihot] preporučam dečko/prijatelj u kojeg imaš povjerenja da stoji kraj tebe na dubini koja ti je do pupka ti polako legneš i mlataraš a on te pridržava pa malo pusti i ako vidi da se bojiš odma te uhvati jer su mu ruke ispod tebe... ajd nije strašno, svi imamo fobiju od nečeg [:jezik] ja osobno --> feeeeeearrrrr of the daaaaark
2013 08 01
Moja mama ima taj problem, a živimo na moru. Moj savjet ti je da na početku plivaš u plićaku, tj. učiš se plivati u moru u kojem možeš dotaknuti tlo. kasnije isto vježbaj samo u dubini koja ti je najviše do grudi dok ne stekneš sigurnost. Taj strah i nije tako bezazlen jer može biti opasno ako te u dubinama uhvati panika. Odaberi neku pješčanu plažu jer su na tim plažama prijelati u duboku vodu blagi. iskreno, učiti plivati možeš i u vodi koja ti je do koljena jer tijelo pluta na površini. Sretni! :) [:smijesi]
2013 08 01
Hvala vam. Raspitivala sam se i tu kod nas nema škola plivanja za odrasle ima samo za djecu. A ima u ZG sam cula ali se ide u terma jezercica koliko sam shvatila a to mi je malo problem zbog prjevoza. Pokušala sam sa bratom, sestrom i nejde za poluditi [:boji]
2013 08 01
Ja znam plivati, ali se bojim u moru održavati na vodi, tj. moram plivati od jedne do druge točke bez stajanja. Ako me slučajno kakva ribica ili šta takne ili mi voda uđe u oči gotovo je...Jednostavno se bojim u moru plivati kad znam da nemam tlo, odnosno dno pod nogama. A u bazenu bih plivala satima...A plivati sam isto kasno naučila sama, krajem osnovne škole tek...
2013 08 01
ja sam dugo plaivala ko sjekira.... ali u srednjoj sam uspijela , čak me onda i trener htio za natjecanja (naravno odbila sam), društvo je bilo bitnije... [:smije] [:smije] mene čudi, čula sma da su ukinuli djeci u osnovnoje 3 i 4 razred obavezno plivanje... bezveze, smatram da bi svatko trebal imati priliku da to nauči....
2013 08 01
A dali taj iz Zagreba dolazi možda u Osijek ako netko zna?
2013 08 01
U bizovcu na onim bazenima?
2013 08 01
Ajde ako znate nekog instruktora da je iz Osijeka da mi kažete.
2013 08 01
Ja sam takoder tesko proplivala a svako ljeto na ljetovanju pa mj dana, dugo mi je trebalo da se oslobodim i ne tonem a onda mi je caca kupio masku, i sa maskom na glavi sam mogla plivati cijeli dan bez straha a bez nje odma cim osjetim da nemogu dotaknut dno mene panika hvatala i potapala sam sve oko sebe... I opustila sam se nekako i sada plivam stalno u dubokom cak i ne volim plicak gdje su svi :)) Mozda da pokusas sa onom ko daskom od stiropola za more sta ima za privezat na ruku? Ja sam si to znala zavezat i plivat onda kad me panika hvata samo se pridrzim za to i sve super :)) Sretno s ucenjem :*
2013 08 02
Zvala sam gradske ne primaju sada tek na jesen [:tuzan]
2013 08 02
Ako bi te panika pocela hvatati i s instruktorom, jos jedna ti je opcija otici psihologu da vidite u cemu je problem. Mozda je problem vise psiholoski, mozda imas traumu koje nisi ni svjesna i trebas razgovor s nekim da to rijesite. Ljudi imaju razlicite strahove koji se uglavnom mogu rijesiti u razgovoru sa psihologom. Cula sam za neke ljude koji su imali npr. strahove od putovanja, blaze fobije i sve se to uglavnom dalo rijesiti posebnim tehnikama.
2013 08 02
JosipaJ misliš da je psihološki problem više??
2013 08 02
Ja znam plivati,ali totalno nesigurno i čini mi se mal-mal da potonem ko kamen...nemogu baš ravnotežu držat,ako je duboko jako....al bed mi jer stalno neko zove na kupanje,a ja kao nemam vremena nikada,jer se bojim doć na Dravu ili bazene ko kamen!
2013 08 02