Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Naši prijatelji: Promo24.hr - svi najnoviji popusti! Posjetite!

Forumi /

Slobodno vrijeme i hobiji /

Putovanja, odmori /

Budžet za London

Pozdrav :) Idem na putovanje u 11mj, 4 dana sam u Londonu. Zanima me koliko mi treba novaca po danu (naravno studentski budžet).
2018 10 18
Sve što imaš ponesi hahaha. :)
2018 10 18
Cim dodjes tamo te deru 🤣🤣🤣
2018 10 18
Sve je skupo, jedino su muzeji mukte :D
2018 10 18
Restorani i streetfood - preskupo. Predlazem rucak u Ikei, bez zafrkancije 😂
2018 10 18
40-50 funti po danu, bez shoppinga
2018 10 20
Moja racunica je bila 15£ dnevno, plus prijevoz 6£ ili tako nesto, dok ne dostignes limit na Oysteru Isto sam studentica pa mi mora ostati novce i za ostala putovanja :D Jos nisam spomenula, NISMO isli po pubovima, restoranima, kaficima, slasticarnama - jer to stvarno je skupo, ali nade se opcija za 10£ tradicionalna engleska hrana i pice, to sam se pocastila jednom (nis nije valjalo :P) Od hrane imas u spomenutim ducanima i meal deal za 3 ili 4£ Uzivaj u Londonu, prekrasno je. Nadam se da cu uspjeti otici jos jednom prije nego izadu iz Unije
2018 10 21
Prošle godine sam bila u ovo vrijeme. London je izuzetno skup grad. Mogu ti dati neke okvirne cijene za turištički obilazak i savjete. Pivo u pubu ili bilo gdje 6£ (draft piva), ručak u nekom pubu cca između 10 i 15£, ono McDonalds te menu izađe oko 9£. Osrednji streetfood na Camdenu ti bude oko 6£ s tim da porcija nije neki uspjeh. Nemaju klasičnih pekara kao kod nas u kojima ćeš nešto jeftino usput pojesti. Za kupnju suvenira savjetujem Camden gdje možeš kupiti magnete za fridž po 1£ (samo trebaš sve obići) s tim da se možeš dosta cjenkati na količinu. Kasicu u obliku telefonske govornice sam platila tamo 3£ što je upola jeftinije nego negdje u gradu i suvenirnicama. Savjetujem oblikazak Temzom brodom (13£) što je po meni bio odličan izlat s mnoštvom informacija. London eye ogromne gužve pa savjetujem da dan prije kupiš za sljedeći dan (26£). Nama je vrijeme bilo neprirodno izvrsno tako da smo samo 2x se vozili javnim prijevozom, ostalo smo propješačili i to po 25km dnevno, ali tako se najbolje osjeti grad. Oko 5£ je prijevoz, mislim da skida u biti po tome koliko se dugo voziš. Oyster card košta 5£ s tim da te novce možeš dobiti ako vratiš karticu natrag. Istu npr plaćaš karticom. Savjetujem da barem jednom izađeš baš u izlazak na live glazbu (mi smo išli u naselju Soho i bilo je izvrsno). Muzeji su besplatni i to je fora ako voliš muzeje. :) Obavezno odi na Sky Pod Bar koji je besplatan, s njega vidiš cijeli London (360) i pogled je nešto očaravajuće. Moj savjet za svaki grad je da jedan dan iznajmiš bicikli i pređeš s njim koliko možeš. Mi smo se provozali kroz cijeli Hyde park. Kave su im koma, ako si kavopija, pripremi se za izuzetno loše kave hehe Ako bih morala reći neki đeparac bez izleta onda bih rekla po danu sigurno 40£. Inače, grad je ekstremno čist i lijep i želim ti lijep provod. Sretno s vremenom.
2018 10 22