Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Vađenje umnjaka

Kakva su iskustva? Primijetila sam da mi se polako počeo kvariti pa razmišljam da je bolje otići prije nego kasnije kada se skroz pokvari, ali me strah za poludit. :s
2019 03 16
Ja sam dva izvadila. Jedan sam vadila kod jedne zubarke i bolio me tjedan dana poslije toga,a drugi sam vadila kod drugog zubara i nijednu tabletu protiv bolova nisam morala popit. Preostala dva mi je spasio mislim malo ih je nadostukao tak nekaj. Uglavnom to ti zavisi od zubara do zubara,ali ako nema potrebe da vadis radije nemoj. Njima je najlakse da izvade i da se ne zajebavaju s tim. Tako da radije nek ga lijepo popravi,a ti lijepo svaki 6 mj na pregled kod svog pa ak kaj ne stima ces znat.
2019 03 17
Ahh, nekako si razmišljam da je možda oporavak brži i lakši kada nije jako pokvaren... a i planiram uskoro staviti aparatić pa mislim da ću ionako morati izvaditi. Strah me boli i zacjeljivanja, da se nešto ne inficira itd. ,:(
2019 03 17
Meni se upalila vilica,kad sam izvadila donji.Lijepo je rana zarastala,ali vidim ja da ni 7 dana od vađenja ne mogu bez tableta protiv bolova.
2019 03 17
A to ti sve zavisi od zubara do zubara. Pa kakav je umnjak jel porozan il cvrst. Kakvo mu je korijenje itd. Ak nemoras vadit nemoj. I nebitno je koliko je pokvaren bitno je samo jel se njemu da to lijecit il mu je lakse da izvadi i rijesi se toga. Mozda bolje da odes privatniku i vidis. Ja ne znam jel se to vadi na kirurgiji ili kod drzavnog zubara moze. Ako se vadi na kirurgiji dubrava je odlicna za to jer vecina njih su profesori sa stomatoloskog i dobri su. Macan je bog i batina i najbolji je pa eto ak te on dopadne....
2019 03 17
Vade se i zdravi umnjaci, ne moraju biti pokvareni, imate već jednu staru temu, sjećam se da sam po njoj pisala. Ne može svaki umnjak riješiti zubar jer nema uvjete ni alata. Ide se u Gundulićevu ili negdje drugdje i oni to zovu operacija. Moj umnjak je rasao pod koso, strgao se pri vađenju pa su ga vadili u dijelovima, nisam mogla govoriti dva dana, upalio mi se konac, pila tablete 6 dana i bila na bolovanju. Sva sreća imamo samo dva problematična umnjaka. Druga dva mi je riješila zubarica. No otkako sam izvadila umnjake imam česte upale sinusa. Nijedan doktor tu ne vidi nikakve veze ali ja znam da je to povezano. No kod vas je sigurno lakši slučaj, ne morate se bojati, dobijete anesteziju i samo vađenje ništa ne boli.
2019 03 17
Ja sam vadila gore desno, dok je jos bio "napola" unutra, nisam ni osjetila da ga je zubar izvadio, a vec dan nakon sam normalno funkcionirala i nisam nista osjecala, niti ranu, niti bol. : ) Sretno!
2019 03 17
Prošle godine izvadila gore desno jer mi je stvarao probleme, jedino što sam osjetila je ubod anestezije i ništa drugo, niti sam poslije imala bolove. Mislim da je to sve individualno. Sretno!
2019 03 17
Ja sam izvadila dva gornja kod svog zubara i nije me boljelo. Ima vec tema o tome pa mozete i tamo procitat sto cure kazu o svojim iskustvima.
2019 03 17
Ja iskreno ne znam zašto vaditi zdrave umnjake koji ne stvaraju probleme (kvar zubiju je normalna pojava, paziti na hranu i higijenu). Meni se 2x umnjak upalio odnosno meso i zubarka nije htjela da to vadimo jer nije bio problem u umnjaku i krivom rastu već mi je meso samo izreagiralo i 2 dana sam dolazila na ispiranje hidrogenom i danas nemam nikakvih problema.
2019 03 17
A čuj ,ne ginuti dani, možda i tjedni agonije. Ako bude sreće samo toliko, ako ne, onda i operacija i bolnica.
2019 03 17
Da se radi o kutnjacima ili bilo kojem drugom zubu sigurno ne bih razmišljala o vađenju ako je riječ o kvaru koji se može popraviti, ali znam da dosta zubara govori kako se njih može povaditi jer stvaraju samo probleme. To mi je predložio zubar prije cca 2 godine, ali sam rekla da ne bih htjela vaditi zdrav zub dok god nemam problema. Sada kada se počeo kvariti razmišljam da je možda bolje odmah izvaditi a ne popravljati, jer ću ga možda svejedno morati vaditi zbog aparatića. No to opet ovisi što će reći ortodont... Hvala cure :") pogledat ću i drugu temu
2019 03 17
Bok! Ja sam vadila donje umnjake zbog aparatica. Jedan je bio zdrav, drugi nije. Vadjenje zdravog je trajalo duplo duze i trauma je bila veca. U svakom slucaju, bila sam kao hrcak nekih 5 dana, imala sam otekline i nisam bas mogla skroz otvoriti usta, no sve u svemu, bilo je ok. Ocekivala sam puno gori oporavak. Ja sam dobila mandibularnu anesteziju zbog njihovog polozaja u celjusti. Umnjake je tesko cistiti buduci da su daleko u celjusti, skloni su kvarenju. Meni su rekli da blago onome tko ih nema. Gornje nemam, nikad nisu izrasli.
2019 03 17
> monadamon: > Ahh, nekako si razmišljam da je možda oporavak brži i lakši kada nije jako pokvaren... a i planiram uskoro staviti aparatić pa mislim da ću ionako morati izvaditi. Strah me boli i zacjeljivanja, da se nešto ne inficira itd. ,:( Necu te tjesiti, no vadenje zdravih zuba je daleko veca trauma. Napisala sam svoje iskustvo vadenja umnjaka, a vadila sam i dvije zdrave cetvorke, takoder zbog aparatica. Proklinjala sam dan kad sam se odlucila na sve to. Ali proslo je i to.
2019 03 17
> Sovuljagica: > Prošle godine izvadila gore desno jer mi je stvarao probleme, jedino što sam osjetila je ubod anestezije i ništa drugo, niti sam poslije imala bolove. > Mislim da je to sve individualno. > Sretno! Apsolutno. Ovako i ja. Imam još jedan i taj je ok.
2019 03 17
1 2 3 4