Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Informacije za korisnike /

O korisnicima stranice mojekrpice.hr /

Nepreuzimanje pošiljke i naplata iste prilikom vraćanja

Dobar dan! Malo je poduži post, ali nadam se da će se naći nekto tko je bio u sličnoj situaciji i dati neki savjet :) Priča ide ovako. Na let go sam prodavala nešto i javila mi se cura zainteresirana za kupnju. Predložila sam joj slanje tiskom radi jeftinije poštarine, no ona je inzistirala na pošti, reko ok. Cijena te robe je bila 65 kn + poštarina od oko 33 kune. Čim sam poslala poslikala sam joj listić s brojem pošiljke i malo manje od mjesec dana kasnije zvoni poštar s tim istim paketom. Ona ga nije podigla, a ako želim to dobiti natrag moram platiti 50 kn što sam i napravila. Javila sam joj se opet i pitala želi li da joj opet pošaljem + ovih 50 kuna gore na cijenu. Naravno, sve može, nema problema, i još doda "Stvarnoo skuzaj mislila sam da si me zajebala heheheh" (ok koji vrag mislim si, pa lijepo sam ti poslala poslikan listic!!). Ponovo sve pošaljem, opet pofotkam broj pošiljke i eto paket stoji u njenoj pošti od petka, ako ga za dan-dva ne podigne opet će mi ga vraćat što naravno više neću plaćati. Dotična ne odgovara ni na kakvu poruku iako je aktivna u aplikaciji, ignorira i fejs. Tih 115 kuna i nisu neki novci ali bi mi u ovom trenutku dobro došli, no nevjerojatno je koliko neki mogu biti bezobrazni, bahati i neodgovorni!! E sad, budući da pošta ima ovakvo glupo pravilo zbog kojeg na kraju ja ispaštam a ne onaj tko bi trebao, zanima me ima li tko kakav savjet kako riješiti to? Gospođici sam zaprijetila objavljivanjem njenog imena na ovakvim i sličnim grupama čisto da ostali ne gube vrijeme, živce i novac na ovako, usudila bih se reći, pokvarenu i priglupu osobu. Na let go je prijavljena. Ako ste došli do ovdje hvala na izdvojenom vremenu za čitanje 😊 pozdrav!
2019 06 04
Pretpostavljam da si poslala pouzecem. Trebala si ju traziti da ti postarinu uplati pa onda slati i naravno ne slati drugi put kad vidis kakva je glupaca. Sad nista, objavi joj podatke da ne preuzima pakete da drugi znaju. A onda ako ne zelis tu torbu sad platiti 100kn ostavi ju na posti.
2019 06 04
Ista stvar kao i s prevarantima. Tražiti novac koji ste izgubili za poštarinu nazad uplatom na račun, u suprotnom je naći na društvenim mrežama i obavijestiti prijatelja po prijatelja dok ne vrati što ste radi njene neodgovornosti izgubili. I nikad ne slati pouzećem, osobito ljudima s kojima niste ranije surađivali.
2019 06 04
A tko je ta intelektualka? Da nas uputite? I negativnu ostavit, obavezno.
2019 06 04
Hvala svima na odgovorima! Dosad sam s x ljudi surađivala bez problema i eto mora se uvijek naći jedna osoba koja radi probleme. Iskreno nisam se uopće sjetila tražiti novce za drugu poštarinh, ovo mi je škola za drugi put. Dotična je Mirela Hrnić iz Kaštel Starog, ne znam je li ovdje na krpicama budući da mi se javila na let go. U svakom slučaju zaslužuje na crnu listu :D
2019 06 04
Kako se zove profil na letgoo od dotične?
2019 06 04
Nakon prvi puta sto je vracen paket,sa tako bolesnom i bezobraznom osobom niste trebali dalje surađivati.Ali što je,tu je.Nikome ne šaljem pouzećem baš iz tog razloga.Može uplatiti na račun a ako neće i ne mora.Produžim dalje pa kada prodam.
2019 06 04
Zbog ovakvih osoba NE ŠALJEM pouzećem...
2019 06 04
> Boston: > Nakon prvi puta sto je vracen paket,sa tako bolesnom i bezobraznom osobom niste trebali dalje surađivati.Ali što je,tu je.Nikome ne šaljem pouzećem baš iz tog razloga.Može uplatiti na račun a ako neće i ne mora.Produžim dalje pa kada prodam. Upravo to Bolje da mi stoji,nego da duplo placam postarinu zbog bezobraznih ljudi
2019 06 04
Zanimljivo kako sve može, sve 5 a do kraja ne preuzme paket. Jako bezobrazno.
2019 06 04
Prasica bezobrazna. Nekome tako bezobrazno nabijati trosak i pravit se blesava. Nije lipo nekog tako nazivat, al stvarno ne znam kako drugacije je nazvat.
2019 06 04
Grozno. Meni se to srecom nije desilo nijednom,a znam tu i tamo poslati tako. Samo mi nije jasno zasto saljete hp expresom?
2019 06 04
Hp express je najskuplji nacin slanja sa otkupninom, a primanje i eventualni povratak (kao u ovom slucaju) je užasno skup. Ako bas morate slati pouzećem, posaljite kao obični paket (ili preporuku) sa otkupninom. U tom slučaju je pt 15kn više. 6kn za uslugu pouzeća+9 za povratnicu novca. Ovih 6kn placa posiljatelj zajedno sa pt, a 9kn primatelj. Iznos predmeta +pt+6kn se upisuje pod u otkupninu. Stavite ju sa podacima u grupu "CL za sve" na fejsu jer mnogi prodavači/kupci nisu na krpicama
2019 06 04
Meni se je isto tako desio povrat, nekoliko puta...platila sam povrat. Zadnji puta je cijena predmeta bila 20 kn, nisam htjela platiti povrat, pošiljku su odnjeli i uništili..pretpostavjam... :)
2019 06 05
taman htjela pitati kako poštarina 33 kn na lagani kupaći :') ja ću reć svoja dva iskustva, jedno s poštom, jedno s hp expressom. pošta nedavno, zovu iz pošte momka da jel misli on doć podić paket da je danas zadnji rok za podizanje, inače ga šalju nazad. zvali su samo zato, jer tu svi svakog znaju - malo mjesto. naravno, on taj dan ne može to podignut, jer radi, šalje mene. ja ga pitam šta je to, da nema pojma valjda nešto iz kine, ebaya, maleno. došla u poštu, ogromni paket. ja pitam da zašto nismo dobili nikakav papirić u sandučić. da za takve pakete ne daju papirić, nego gore piše broj i "ne znam tko" nazove da je stigao paket. niti papirića, niti poziva i još morala platiti ležarinu 9 kn, jer u suprotnom mi ne mogu predat paket ,:( drugi slučaj paket hp expressom na poslu. zove nas stranka da zašto ne podižemo paket da se njemu vraća, a veći paket bio. stranka je napisala krivu adresu i kad smo zvali službu za korisnike, ne možemo preuzeti paket zbog krive adrese, mora se vratiti pošiljatelju i onda neka on još jednom pošalje na točnu adresu. napisao je jedan kućanski broj manje. ali inače, obavijest od hp ništa, nego nas je stranka zvala. tako da bi možda ipak cura trebala do pošte sama i upitati za paket. ako namjerno ne želi podignuti, to vam je škola da se pouzećem ne šalje osobama s kojima niste surađivali, a kamoli 2x slati, bez da namiri poštarinu. ako joj je banka daleko, postoji internet bankarstvo, pošta. ako su joj ta sredstva neprihvatljiva, njen problem, piši kući ćao.
2019 06 05