Ove godine sam sam par ljudi poklonila kolač u tegli, te su se oni oduševili. Stavljam recept kao ideju šta možete pokloniti i za rođendan ili kad idete nekome u goste. Ako hoćete ljepšu teglu kupite u Pepcu, Mulleru ili nekom takvom dućanu.
Sastojci:
½ čajne žlice soli
2 ½ dcl brašna
Prašak za pecivo
1 ½ dcl kakaa
1 ½ dcl smeđeg šećera
1 ½ dcl bijelog šećera
1 dcl tamne čokolade (choko-chips)
1 dcl bijele čokolade
1dcl mliječne čokolade
40g kokosa
50-100g isjeckanih oraha
Galon od 1l oprati i dobro osušiti (može biti i manji).
Brašno, prašak za pecivo i sol dobro izmiješati.
Mjesavinu brasna sasuti u pripremljen galon. Brasno dobro utisnuti pomoću žlice.Veoma je vazno da sve slojeve kako ih stavljate dobro stisnute u teglu.
U iduci sloj dodati kakao i kao u prethodnom koraku dobro ga stisnuti uz brasno. Bijeli secer, smeđi secer, kokos, tamna cokolada, bijela cokolada i mlijecna cokolada idu u sljedece slojeve. Na samom vrhu dodati isjeckane orahe tako kad zatvorite sa poklopcem da bude cvrsto stegnuto tj. da se sastojci ne mogu pomjerati.
Na karticu koju ćete zavezati oko galona napisite ostale instrukcije;
3 jaja
150g istopljenog maslaca
4-5 žlica kave
Sastojke iz tegle istresti u posudu i dobro izmjesati.Dodati sve vlazne sastojke i izmjesati. Peci na 175*C oko 25-30min. 
Ove godine sam sam par ljudi poklonila kolač u tegli, te su se oni oduševili. Stavljam recept kao ideju šta možete pokloniti i za rođendan ili kad idete nekome u goste. Ako hoćete ljepšu teglu kupite u Pepcu, Mulleru ili nekom takvom dućanu.
Sastojci:
½ čajne žlice soli
2 ½ dcl brašna
Prašak za pecivo
1 ½ dcl kakaa
1 ½ dcl smeđeg šećera
1 ½ dcl bijelog šećera
1 dcl tamne čokolade (choko-chips)
1 dcl bijele čokolade
1dcl mliječne čokolade
40g kokosa
50-100g isjeckanih oraha
Galon od 1l oprati i dobro osušiti (može biti i manji).
Brašno, prašak za pecivo i sol dobro izmiješati.
Mjesavinu brasna sasuti u pripremljen galon. Brasno dobro utisnuti pomoću žlice.Veoma je vazno da sve slojeve kako ih stavljate dobro stisnute u teglu.
U iduci sloj dodati kakao i kao u prethodnom koraku dobro ga stisnuti uz brasno. Bijeli secer, smeđi secer, kokos, tamna cokolada, bijela cokolada i mlijecna cokolada idu u sljedece slojeve. Na samom vrhu dodati isjeckane orahe tako kad zatvorite sa poklopcem da bude cvrsto stegnuto tj. da se sastojci ne mogu pomjerati.
Na karticu koju ćete zavezati oko galona napisite ostale instrukcije;
3 jaja
150g istopljenog maslaca
4-5 žlica kave
Sastojke iz tegle istresti u posudu i dobro izmjesati.Dodati sve vlazne sastojke i izmjesati. Peci na 175*C oko 25-30min.