Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Svakodnevica /

Dom /

Uređenje stana

Pozdrav svima, zanimaju me preporuke i na sto paziti prilikom uredjenja stana, dakle prvi put ga treba namjestiti a ne preurediti, samo wc ce biti namjesten. Pratila sam temu u kojoj ste savjetovale curu sto je primarno prilikom selidbe i useljenja u novi stan, a mene zanima obzirom da nemam iskustva sa uredjivanjem, kako uskladiti sve? Odnosno na sto pripaziti, neko vase iskustvo? Strah me da mi na kraju nesto ne bude po volji, a nije bas da se onda moze ista vise napraviti😂 Isplati li se kupiti neki casopis? Problem je sto ne znam ni kakve boje, povrsine izbjegavati.. Osobno mi se svidja bijelo siva kombinacija
2020 04 27
Treba pripaziti na stilove. Mozda je najjednostavnije pronaci komade i drzati se nekog modernog /klasicnog stila. Takodjer volim sivo bijelu kombinaciju, a detalji mogu biti narancasti ili crveni ili ljubicasti, mozda i zuti ovisi od ukusa. Ta sivo bijela kombinacija je odlicna i ako ste fan cescih promjena, pa lako promjenite detalje (sklonite crvene i stavite ljubicaste npr.) pa na taj nacin bez puno muke imate potpuno drugi ambijent.
2020 04 27
![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/1d74eafc700c29afd31c0a85db3c12ba.jpg)
2020 04 27
U uređenju interijera je danas sve dozvoljeno. Možete i miješati stilove. Sve ovisi o tome što vam se sviđa. Da li želite minimalističi, hladan ugođaj, tradicionalan ili nešto sa puno detalja.... Možete možda pogledati fotografije na internetu, pronači neki stil koji vam se sviđa i od toga krenuti. Posebno pripazite na dimenzije namještaja, bitno je da sve, a posebno veči komadi namještaja budu proporcionalni veličini sobe. Ako stavite npr. preglomazni trosjed možete sve pokvariti. Bilo bi super kad biste sve prije kupnje prvo postavili na papir :) Meni je najbitnije sve prvo postaviti u tlocrtu, ali to je možda moja profesionalna deformacija. I da, naravno, po mome mišljenju, funkcionalnost prije svega. Znam da se neki moji kolege arhitekti ne bi s ovime složili, ali ja kod uređenja gledam prvo na funkcionalnost. Ne znam u kojoj ste fazi sa građevinskim i obrtničkim radovima, ali tlocrtu namještaja trebate prilagoditi utičnice, prekidače, direktnu i indirektnu rasvjetu i sl. pa je bitno da što prije imate definiran tlocrt.
2020 04 27
> Anitich_5: > U uređenju interijera je danas sve dozvoljeno. Možete i miješati stilove. Da, u pravu ste. Samo sto to nerijetko laici lose izvode pa sam vise za strogo definiran stil. > Posebno pripazite na dimenzije namještaja, bitno je da sve, a posebno veči komadi namještaja budu proporcionalni veličini sobe. Ako stavite npr. preglomazni trosjed možete sve pokvariti. Slazem se u potpunosti. > I da, naravno, po mome mišljenju, funkcionalnost prije svega. Znam da se neki moji kolege arhitekti ne bi s ovime složili, ali ja kod uređenja gledam prvo na funkcionalnost. Mislim da vecina nas zeli prvenstveno funkcionalnost prostora u kojem zivimo, ali stvarno zivimo u smislu spavamo, kuhamo, izlezavamo se pred tv-om, igramo se, ucimo, itd..
2020 04 28
hvala puno :) radovi još traju, trebalo bi biti kroz 2 mj gotovo. problem je sto bi trebali dosta brzo urediti bar osnovno, ove vece stvari, pa cu lako kasnije birati i zabavljati se dataljima :) obzirom na situaciju ne znam kakva ce biti mogucnost u salonima namjestaja pa sam mislila odmah raditi nekakav plan tj imati viziju. @sonja90 slazem se i ja za funkcionalnost, da je moderno, a opet da ima toplinu. @Anitich5 meni ovo zvuci ko kvantna fizika, nemam osjecaja za prostor, mislite li da bi bilo dobro da arhitekt napravi skicu i dimenzije, kako sto rasporediti?
2020 04 28
Dobro razmislite koje su vama boje i koji stil trajnije zanimljivi. Ako vam je samo trenutno sivo bijela onda bolje ne, nadjite nesto sto zelite dugo gledati, a kasnije lako mijenjate detalje. Kad malo bolje razmislim, postoji pokoji manji komad namjestaja koji sam ishitreno htjela i nakon nekog vremena mi je dosadio, recimo hodnikom sam nezadovljna, a sve je jos u jako dobrom stanju, tako da..nemojte ni tu gresku u zurbi napraviti.
2020 04 28
Ako ne nadjete pomoc, najbolje je premjeriti prostorije tocno i onda pronaci komade koje zelite te prije kupnje izmjeriti bas u prostoru odakle dokle ide sto.. Ja sam tako bez pomoci drugih. Nije tesko, samo kad sve komade imam u glavi i mjere naravno, izmjerim u sobi i oznacim na podu nekom sitnicom i dubinu i sirinu, i sve jasno. Ok, ja to lako u glavi i zamislim, ne znam kako drugi ljudi zamisle stvari u prostoru na taj nacin... Ako vam je komplicirano trazite pomoc. Naravno ako uzimate krevet na razvlacenje vodite racuna koliki je kada se rasiri, ili kolika je dubina vrata ormara kad se otvore da nebi bilo da ne mozete otvoriti vrata. U velikim prostorima to nije cest problem, ali u manjim itekako.. Recimo meni je hodnik uzak i onda ne mogu staviti komodu dubine ne znam 50, 60.. sa sirokim vratima, vec su to plici (40 mislim) komadi sa dvoje uskih vrata, tako da imam pristup svemu unutar. Primjera radi.. Nije nemoguce sam sve osmisliti i pronaci, ali strucna pomoc je naravno dobrodosla.
2020 04 28
Funkionalnost prije svega...
2020 04 28
Slažem se s prethodnim savjetima. Također, mislim da su funkcionalnost i dobro iskorišten prostor dosta bitni. Evo npr. kuhinja vam može ispočetka biti lijepa i pregledna, ali ako nema dovoljno pretinaca poslije će vam to zaista smetati. Ako planirate kupnju na duže staze, svakako vodite računa o tome. Prostor za pohranu stvari je veoma bitan i to ne samo za kuhinju. Možda ćete se tijekom selidbe riješiti nekih stvari koje vam ne trebaju pa će vam se činiti kako imate dovoljno prostora za odlaganje stvari. Međutim, s vremenom se uvijek kupi neka posuda, pribor, stvari za odmor itd. i stvarno treba prostora.
2020 04 28
Da, toga me strah, da ne bi ispalo da je lijepo za viditi a kad krene slaganje stvari da ne bude jao i kuku.. bas treba paziti na sto sitnica, naravno da mi je i vizualno bitno, ne bi da mi odskace. Na duze je da.. Mislim da ce mi biti lakse kad dodem u stan pa stvorim bolju sliku o prostoru. Svida mi se moderniji stil, bijelo sivo mi je stvarno super kombinacija, imam osjecaj da se manje moze pogrijesiti nego sa smedjim nijansama. Tu bi onda trebalo kombinirati kuhinju, kauc, police u dnevnom.. i wc i sobu bi onda u istim tonovima. Koje ducane bi preporucile?
2020 04 28
> sonja90: Ima li neki redoslijed kako ste slagali, odakle uopce poceti..
2020 04 28
> bynama: > Da, toga me strah, da ne bi ispalo da je lijepo za viditi a kad krene slaganje stvari da ne bude jao i kuku.. bas treba paziti na sto sitnica, naravno da mi je i vizualno bitno, ne bi da mi odskace. Na duze je da.. Mislim da ce mi biti lakse kad dodem u stan pa stvorim bolju sliku o prostoru. > Svida mi se moderniji stil, bijelo sivo mi je stvarno super kombinacija, imam osjecaj da se manje moze pogrijesiti nego sa smedjim nijansama. Tu bi onda trebalo kombinirati kuhinju, kauc, police u dnevnom.. i wc i sobu bi onda u istim tonovima. > Koje ducane bi preporucile? Što se tiče boja, mislim da je to osobni izbor. Izaberite ono što je vama lijepo. Uvijek detaljima možete promijeniti nešto, npr. jastučnice za male jastučiće ako ćete imati trosjed ili garnituru, nabavite neku biljčicu, ukrase za policu. Čim je sve uredno, svježe okrečeni zidovi - bit ćete zadovoljni s prostorom. Moja preporuka je da obratite pozornost i na ormar za odjeću ako ćete ga kupovati. Kod nas se npr. vrlo brzo potrgao jedan dio vrata kliznog ormara, jednostavno je gore dio iverice koji drži te kotačiće propao, odnosno kao da se rasuo. A ormar nov. Zbog toga dobro pregledajte i kako funkcionira nešto kad otvarate i malo proučite od čega. Ja sam birala ormar, jer sam htjela veliko ogledalo. Lijep mi je i dalje, ali možda bih ipak da ponovno biram nadoplatila koju kunu više ako treba pa kupila kvalitetnije. Iako ni to nije pravilo u današnje vrijeme.
2020 04 28
Ja volim dobro iskorišten prostor i puno prostora po sredini. Pametno je dobro razmisliti kako posložiti kuhinju da sve bude logično. Ja volim puno boja ali ne volim šarene stvari ni dezene. Sa šarenom zidnom tapetom imat ćete puno više muke u traženju kombinacija nego s jednobojnom, a opet, jednobojna može u sebi sadržavati neki print, uzorak. Cure su vam napisale puno korisnih stvari. Ja npr. volim da su mi svi ormari i kuhinjski elementi do stropa i sve sam dala raditi po mjeri. Penjanje na ljestve i brisanje prašine- zaboravite. Radijatori su mi sivi i kuhinja bijelo-svijetlo sivo-antracit, muž je htio tu kombinaciju. Volim tople boje, ali one u prostoru znaju djelovati loše. Hladne boje daju puno elegantniji dojam. Vaše uređenje trebalo bi ovisiti o vašem stilu. Ako volite drvo, možete raditi razne kombinacije s drvom. Ovisi i kakve materijale volite. Metal i staklo opet nude neku drugu posebnost. Uložite u dobar madrac za spavanje. U ormaru su važne i ladice, ne samo police. Profesionalne fotografije u časopisima znaju dati dobre ideje, no zna se dogoditi da napravimo slično, a u našem prostoru to jednostavno nije to. Uvijek imajte na umu pitanje: "kako će to izgledati u mojem prostoru u odnosu na".......kad nešto birate za kupnju, onda je veća vjerojatnost da će se ta stvar stvarno i uklopiti. Kad smo kupovali stan, agentica nam je rekla: živite malo u prostoru pa onda krenite s kupnjom namještaja. Taj savjet zlata vrijedi....
2020 04 28
Osnovne boje neka budu hladne tako da svako malo možete primijeniti boju dodataka, dekoracija... Npr ako su zidovi bijeli, a namještaj bijelo sivi onda jastuci, tepisi, zavjese, kojekakve dekoracije mogu biti bilo koje boje. Kada vam dosadi prostor, a dosaditi će, samo promijenite boje i novi prostor imate 😀
2020 04 28
1 2 3 4