Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Forumi /

mojekrpice.hr /

Ideje /

Tehnike disanja u trudovima

Pozdrav svima.. Dakle, pretraživala sam mnoga videa o tehnikama disanja za vrijeme trudova. Mnogi su različiti i ostave me zbunjenom poneki su komplicirani, poneki površno prikazani. Kako je svaka žena individualna i svakoj odgovara nešto drugačije, htjela bi čuti više prijedloga pa na kraju istražiti i izabrati koje bi mi najviše odgovaralo s obzirom da neću koristiti epiduralnu na porodu.Možete mi ostaviti link videa da pogledam lakše ću naučiti. Isto tako, zanima me u kom položaju ste rađale, ja sam se odlučila za stoličić ovo će mi biti prvi porođaj inače 🙂 odlučila sam se za Vinogradsku bolnicu Sestre milosrdnice vidim da tamo imaju opciju korištenja stolice za rađanje.. Pa evo svako iskustvo dobro bi mi došlo vjerujem da ih ima mnogo šarenih 😊 pa hvala unaprijed drage moje na svakom dobrom savjetu kako da olakšam trudove 🌹🌹
2021 10 16
Pozdrav! Ja sam vježbala disanje praktički od 4. mjeseca trudnoće. Moram priznati da mi nije pomoglo. Rodila sam na sv.Duhu, i da nije bilo usred noći i da nije bilo mladog doktora koji pojma nema, koji mi je dao drop bez prilagodbe doze epiduralni ne bi me ništa ni boljelo. Međutim, eto. Moj savjet je, razmišljati kako je to prošlo milijune i milijune žena prije tebe, neke u puno lošijim uvjetima, i da ako se fokusiras na dobro tiskanje, sve bu gotovo jako brzo. Neću lagati i reći da ne boli, boli i iskreno ja se nisam mogla fokusirati na pravilno disanje, ali više od cijele situacije - maske, bez pratnje, usred noći i tako i na kraju završila na hitnom carskom, jer iako sam se ja otvorila, dijete nije prolazilo jer su krivo procijenili položaj mioma, a prethodno sam bila u porođaju već 26 sati. U stvari sve ovisi kakvu toleranciju na bol imaš i inače. Sigurno će proći sve ok. Danas s odmakom mogu reći da je bilo ok i razmišljam to ponoviti još bar jedan put 😊
2021 10 16
Kako kome, meni ništa nije pomoglo. Prvi put me stavio dr čak na kisik jer nisam mogla nikako disati. Drugi put sam više vrištala nego disala. Sad ću opet što bude. A položaj ne mogu birati u mom rodilištu, ali znam da su žene tamo ekstra i da se samo trebam njima prepustiti.
2021 10 16
Nastojim razmišljati pozitivno to je samo ajmo reći jedan dan extremne boli pa ćemo dalje lako. Još edno vrlo bitno pitanje me zanima.. Koliko je poršlo mjeseci od rođenja bebe kada ste krenule na posao?
2021 10 16
Nemojte si previše određivati položaje i inzistirati na njima, liječnici će procijeniti vašu situaciju i savjetovati najbolje za vas...slušajte ih....na posao nakon godinu dana, mislim da je to ok...tko si može priuštiti da 3 godine bude kući s djetetom i to je okk pa dijete ide odmah u vrtić, ne ide u jaslice....kad su se toliki ljudi rodili na svijetu znači da to i nije nešto strašno....sretno!!
2021 10 17
Išla sam na posao nakon 6 mjeseci, ali imam sestru koja mi pričuva bebu, i jos radim od doma.
2021 10 17
Pozdrav, ne citaj i ne trudi se pripremit jer kad to krene nit ces se sjetit kako si ucila doma disati nit ces koristiti naucene polazaje. Ja sam disala kako ne treba i jedino mi je to tad pomoglo i rodila sam na stolu u 5 tiskanja isto prvi porod.. na to se jednostavno doma ne mozes pripremit... sretnooo ❤️ > turky5: > Pozdrav svima.. Dakle, pretraživala sam mnoga videa o tehnikama disanja za vrijeme trudova. Mnogi su različiti i ostave me zbunjenom poneki su komplicirani, poneki površno prikazani. Kako je svaka žena individualna i svakoj odgovara nešto drugačije, htjela bi čuti više prijedloga pa na kraju istražiti i izabrati koje bi mi najviše odgovaralo s obzirom da neću koristiti epiduralnu na porodu.Možete mi ostaviti link videa da pogledam lakše ću naučiti. Isto tako, zanima me u kom položaju ste rađale, ja sam se odlučila za stoličić ovo će mi biti prvi porođaj inače 🙂 odlučila sam se za Vinogradsku bolnicu Sestre milosrdnice vidim da tamo imaju opciju korištenja stolice za rađanje.. Pa evo svako iskustvo dobro bi mi došlo vjerujem da ih ima mnogo šarenih 😊 pa hvala unaprijed drage moje na svakom dobrom savjetu kako da olakšam trudove 🌹🌹
2021 10 17
Moram reći (i pritom stvarno ne mislim apsolutno ništa zločesto!!!) kako mi je strašno simpatično da mislite da se može toliko isplanirati i ispratiti čitav plan oko poroda. x-) Sretno i želim vam da vam prođe što više toga u skladu sa željama. :")
2021 10 17
U redu shvatila sam :) eto ne znam prva je bebica pa sam možda i previše uzbuđena oko toga to je nepoznanica za mene velika :) najljepša hvala na odgovorima i željama, savjetima vrlo ste ljubazne i drage ♥️♥️♥️♥️♥️
2021 10 17
> turky5: > U redu shvatila sam :) eto ne znam prva je bebica pa sam možda i previše uzbuđena oko toga to je nepoznanica za mene velika :) najljepša hvala na odgovorima i željama, savjetima vrlo ste ljubazne i drage ♥️♥️♥️♥️♥️ Samo se pokušajte skoncentrirati na ono što vam primalje i doktori kažu, vezano za disanje i tiskanje, položaj, sve... Sve je individualno i ovisi od situacije do situacije, oni su stručnjaci i imaju jako puno iskustva, sigurno će vam pomoći najbolje što mogu. Želim vam brz porod! P.S. u redu je predomisliti se oko epiduralne, sami ćete najbolje znati zbog čega ste donijeli odluku da je ne želite, kad trudovi krenu - moguće da vam se mišljenje promijeni, epiduralna se ne može dati baš u svakom trenutku pa prije boksa navedite da niste sigurni želite li i da ste otvoreni za opciju (za svaki slučaj), bolje da su spremni nego da ne možete dobiti kad budete kad/ako budete tražili ,:)
2021 10 18
> dextroza: > > turky5: > > U redu shvatila sam :) eto ne znam prva je bebica pa sam možda i previše uzbuđena oko toga to je nepoznanica za mene velika :) najljepša hvala na odgovorima i željama, savjetima vrlo ste ljubazne i drage ♥️♥️♥️♥️♥️ > Samo se pokušajte skoncentrirati na ono što vam primalje i doktori kažu, vezano za disanje i tiskanje, položaj, sve... Sve je individualno i ovisi od situacije do situacije, oni su stručnjaci i imaju jako puno iskustva, sigurno će vam pomoći najbolje što mogu. Želim vam brz porod! > P.S. u redu je predomisliti se oko epiduralne, sami ćete najbolje znati zbog čega ste donijeli odluku da je ne želite, kad trudovi krenu - moguće da vam se mišljenje promijeni, epiduralna se ne može dati baš u svakom trenutku pa prije boksa navedite da niste sigurni želite li i da ste otvoreni za opciju (za svaki slučaj), bolje da su spremni nego da ne možete dobiti kad budete kad/ako budete tražili ,:) Pa koliko sam čula položaj u kom se leži je najgori pa je okej da rodilja sama zauzima položaj koji joj paše da ublaži time bol tako sam čula no ne znam eto.. :) prepustit ću se pa vidjeti kako će ići.. No opet mnogi doktori znaju i bez razloga ubrzavati porod.. A što se tiče epiduralne toga me strah dosta, posljedica i rizika .. Ako su prije mogle rodit bez toga naravno da mogu i ja uvijek ima prirodnih metoda za ublažavanje boli :)
2021 10 18
U pocetku se nekako i mozes usredotociti na disanje, ali kako trudovi postaju jaci i cesci jako je tesko ostati smiren i disati pravilno. Zaista boli, nema laganja. Nije lose znati tehniku disanja pa primjeniti dok se moze. Opet ovisi i kakav je porod.. prirodan, inducirani... I tu se trudovi razlikuju. Uz drip su intenzivni i jako cesti bez predaha izmedu, prirodni isto jaki ali ima pauza izmedu njih. Pred sami izgon ce vas babica voditi kako disati i kada tiskati tako da je bitno da slusate nju bez obzira sto ce vas trudovi tjerati konstantno na tiskanje. Bas ne mozete znati sto vas ceka... Nadam se da ce za vas biti najlaksi moguci porod i da ce sve proci u najboljem redu. Na kraju i tako to sve zaboravite kada ugledate svoj mali klupko :-D
2021 10 18
Vrlo je bitno da kada vas zaprime u bolnicu kazete sto zelite (epiduralna, stolcic...) tako da oni budu pripremni kada dode vrijeme za to. Iako cu vam morati priznati da ih cesto i nije bas briga kad sve to krene pa onda nema epiduralne jer eto anesteziolog sad bas ima operaciju, nije u bolnici i sl., ili eto bas je sad stolcic zauzet, ili ta babica koja zna poradati na stolcicu nije u smjeni i sl. Barem je u Zadru na zalost takav slucaj. Dva poroda su iza mene pa sam svasta vidila, cula i dozivila. Tako da samo hrabro, ako se bolje osjecate citajte i pripremite se pa ce vam samim time i biti lakse (ako nista drugo barem u vasoj glavi) :-)
2021 10 18
Meni je na porodu najviše pomogao suprug koji mi je uz svaki trud ponavljano “diši, diši, diši…” jer doista uz tu bol želite zadržati dah, ali treba trud prodisati. I da, jedno ne planirati porod, drugo je kako će se situacija razvijati. Samo smireno i imajte povjerenje u doktore i najviše babice. Sretno!
2021 10 18
Za svaki slučaj napravila sam plan poroda kad sam završila tečaj za trudnice nudili su obrazac za ispunjavanje tamo sam navela kako bih i što htjela, no naravno ne držim se strogo toga, niti očekujem da će se sve odvit po tome poštujem i njihove odluke također samo neka su uljudno, brižno i ljubazno osoblje ništa više :) birala sam bolnicu u kojoj je dozvoljena pratnja puno mi to znači i sami su na kraju spomenuli da će rado pogledati plan poroda i da će uzeti u obzir što se već može :) na tečaju nije bilo nažalost tehnike disanja pa mi to nekako fali pogotvo da se znam snaći i Ako budem mogla uopće služiti te tehnike u trudovima .. Znam da će biti vrlo bolno iskustvo svjesna sam toga doza straha je tu pokušavam biti smirena alli vjerujem suradnja s bebom i tijelom će pomoći i sve će bit super :)
2021 10 19
1 2 Sljedeći