Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Forumi /

Informacije za korisnike /

O korisnicima stranice mojekrpice.hr /

Zašto varate na poštarini?

Dugo sam vec ovdje i saljem iskljucivo tiskom kao i vecina korisnica no nije mi jasno zasto se vara na postarini? Svi znamo cijene slanja paketa, vecina ih kreira online i onda mi nije jasno zasto za S kutiju pitate 20 kn kad svi dobro znamo da je cijena 18 kn kad se kreira online. Ili zasto naplatite pt 18 kn a paket mi stigne u kuverti od 13 kn? Vecinom bez isprike tipa: hej, izvini, nije bilo kutije pa sam poslala u kuverti, da ti vratim razliku na racun? Mislim, ne treba mi ta razlika, necu propasti, ali sta vam znace te 2 ili 5 kn?
prije 15 dana, 07:51
To pitanje treba postaviti osobama koje to rade u trenutku kad te traže iznos koji ne odgovara ili kad ti dođe u manjoj kutiji. Meni osobno ne smeta ako je poslano u koverti ili manjoj kutiji, nekako mislim ako je stalo super, ali mi se više puta desilo da mi cure jave da su poslale u manjoj i da će mi vratiti razliku ako želim tako da ima zbilja poštenih cura. Vjerujem da ako se više puta desila situacija koju navodite da je bezveze osjećaj, ali mislim da treba pitati direktno njih kad se desi jer sumnjam da će se oglasiti na forumu na tu temu 😂
prije 15 dana, 08:41
Nedavno sam imala takvu situaciju i pitala sam direktno curu. Kaže: teta na kiosku je rekla da može stati košulja u kuvertu. Ok, sve 5 ali mi vrati moj preplaćen iznos onda. Kao što se neće ona obogatiti za mojih 5kn, neću ni ja osiromašiti, no čist račun volim u bilo kojem smjeru. Dogodilo mi se možda 2x u ovih 10 god što sam na krpicama da su me prodavačice Tiska nagovorile na kuvertu a uplaćeno mi je za S kutiju, no odmah sam razliku spakirala uz artikl. Nedavno sam htjela jedan artikl kupiti i žena kaže da je pt 25kn. Radilo se o Tisku, ja kažem online obrazac ako ispunite trošak slanja je 18kn. Ona meni da ne radi online obrasce. Rekoh, u redu, svejedno je i tada kutija S 20kn. Odustala sam od suradnje jer mi se ne pati s takvom.
prije 15 dana, 09:29
Dok sam kupovala ovdje često sam platila više za neku kutiju, a došlo je u manjoj ambalaži. Ponekad sam pitala zašto je to tako. I zatim dobila obrambeni stav tipa: "što me to sad pitate, nisam ja nikakva prevarantica, neću se ja obogatit za tih 5 kn, dajte mi svoj broj računa da vam uplatim tih 5 kn ako vam toliko znače..." Sve je super bilo nakon moje uplate, ali nakon upita za iznos slanja stavljena sam u poziciju da bi meni trebalo biti neugodno to što pitam i naravno, nisam ni povratnu dobila za suradnju, iako sam se zahvalila i rekla da je to samo pitanje i da nema potrebe da mi vraćaju ostatak na račun 😁 To je jednostavno tako, ovdje postoje dvije kategorije korisnica. Jedne će uvijek biti tu za lijepe suradnje, poslati i više od dogovorenog, uz ljubaznu komunikaciju i brigu oko vašeg paketa dok ga ne preuzmete. Dok će druge u svemu gledati zaradu, bit ćete im mile i drage do trenutka vaše uplate ili do trenutka kada prigovorite na stanje stvari ili bilo što drugo.
prije 15 dana, 10:48
OTP banka uzima 2kn za svaku transakciju jel ja moram promjeniti banku kako bi ti mogla ustediti 2kn?
prije 15 dana, 11:07
Sve banke naplaćuju transakciju ako nije ista banka
prije 15 dana, 11:37
> casopisi20: > OTP banka uzima 2kn za svaku transakciju > jel ja moram promjeniti banku kako bi ti > mogla ustediti 2kn? Kaj ovo znači? Ne kužim baš. Te dvije kune za transakciju utrpaš pod poštarinu bez specificiranja?
prije 14 dana, 12:19
Plaćanje provizije u slučaju druge banke ili uplatom u pošti je nešto neizbježno ako ne možete drugačije i na to svatko treba računati. Posve je drugo naplaćivanje poštarine više nego li je potrebno. Pa dosta ovdje žena čak su i u opisu nekih oglasa navele da je Tisak slanje 25 kn, a u oglasu se radi o bluzici koja kompletno stane u S kutiju za 18 kn ili čak i u kuvertu. I šta napraviti kad se odlučiš za kupnju i procjeniš da bi moglo ići slanje u kuverti pa pitaš prodavačicu može li poštarina u skladu s takvim slanjem. A onda ti ona odgovara da ne može, jer ne da teta na kiosku. Potom platiš kutiju, pomiriš se s tim, a kad odeš na Tisak podigneš kuvertu umjesto kutije. Javiš se prodavačici u vezi toga, a ona kaže da nije primjetila kako je poslano, eto uspjelo je ipak u kuverti hahaha i hahaha. I još povratnu ne ostavi. A svi vole kao fer suradnje... :s
prije 14 dana, 12:23
> casopisi20: > > Kaj ovo znači? Ne kužim baš. Te dvije kune za transakciju utrpaš pod poštarinu bez specificiranja? > utrpam ti ih mami > pod specifikacijom 🤗 Ovo tek ne razumijem.
prije 14 dana, 13:03
Puno puta sam imala slučaj da mi uplate veći iznos (zaokruže) , a i sama kad kupujem znam uplatiti koju kunu više. Mislim da se ne treba zamarati sa glupostima :)
prije 14 dana, 13:52
Svaka banka uzima proviziju za uplatu na račun druge banke, no OTP naplaćuje proviziju i svojim klijentima na primljenu uplatu. Meni nepojmljivo.
prije 14 dana, 13:54
Ja sam puno paketića poslala Tiskom - i bilo je svega. :') Od toga da prije par godina "tete" na kiosku stvarno nisu htjele stavljati skoro ništa u kovertu - onda se desilo da mi je par stvari prošlo u koverti - a da nisam ni tražila kovertu (uvijek sam se poslije javila kupcu i pitala da li da vratim preplaćeno). Desilo mi se nedavno da sam tražila kovertu - ali je nisu imali - pa sam slala u S kutiji (btw. artikl od možda 20-ak kn) - ali naravno da nisam tražila od kupca da mi uplati razliku. Kad šaljem poštom - gotovo uvijek stavim u onu kovertu s mjehurićima - koja košta nekih 2-3 kn - ali tražim samo poštarinu, kolika već bude (rijetko šaljem poštom, pa nije neki problem) Sad u zadnje vrijeme dosta toga prođe u koverti - tj. ide sve što ne deformira kovertu, odnosno što stane u nju.
prije 14 dana, 14:02
> zenskiormar: > Puno puta sam imala slučaj da mi uplate veći iznos (zaokruže) , a i sama kad kupujem znam uplatiti koju kunu više. Mislim da se ne treba zamarati sa glupostima :) Istina. I meni kupci često uplate kunu-dvije više - ili s druge strane - ja zaokružim na manje - za kunu-dvije-tri ... se stvarno ne treba zamarati...
prije 14 dana, 14:06
> NomadOrganic: > Svaka banka uzima proviziju za uplatu na račun druge banke, no OTP naplaćuje proviziju i svojim klijentima na primljenu uplatu. Meni nepojmljivo. I zaba isto, bar meni
prije 14 dana, 14:08
> lilarose: > > zenskiormar: > > Puno puta sam imala slučaj da mi uplate veći iznos (zaokruže) , a i sama kad kupujem znam uplatiti koju kunu više. Mislim da se ne treba zamarati sa glupostima :) > Istina. I meni kupci često uplate kunu-dvije više - ili s druge strane - ja zaokružim na manje - za kunu-dvije-tri ... se stvarno ne treba zamarati... To je ok, jedna ste od rijetkih koje cijene kada dobiju veću uplatu pa i same tako postupaju kada nekome uplaćuju. I to je zaista lijepo od vas 🥰 Samo što je to vaš vlastiti izbor. Vjerujem da je veći problem ženama koje češće kupuju, znaju koji je cjenik, a svako malo neka im prodavačica prešuti 5 kn viška. I tako 5 kn po 5 kn nakupi se. Razumijem da stalne kupce to naživcira. Isto bi bilo kad bi došle na Tisak pa jedna teta ne izvrati kusur, pa opet i drugi put ne izvrati kusur i tako redom...Odmah bi ispala lopov, jer je prešutjela taj višak love.
prije 14 dana, 14:23
1 2 3 4 Sljedeći