Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

mojekrpice.hr /

Pomoć na stranici /

Primopredaj-povrat

Pozdrav, prodala sam skuplji artikl koji sam i sama kupila na krpicama prije 6 dana. Nosila sam ga na 2 sata, ali mi je mali i odlucila sam ga prodati dalje. Javila se gospodja za primopredaju. Vozila sam skoro 30min do kuda je gospodja htjela, vidjela je jaknu uzivo i probala ju, te se odlucila uzeti ju iako joj je bila malo mala. Ali primopredaja je prosla super. Sada mi se javlja i kaze da je pronasla fleke i zeli povrat ili da joj uplatim dio novca nazad. Meni je to stvarno promaklo, nisam vidjela jer je na donjoj strani kod pazuha. Moja mana je sto kada kupim nesto nikada to detaljno ne pregledavam tako da je moja greska sto stvarno nisam navela i vidjela to. Meni osobno nebi to smetalo i prema slici se to moze oprati. Muci me da mozda ipak zeli povrat jer joj je mala. Zanima me moram li raditi povrat s obzirom da je sve vidjela prije kupnje? Jesam li ja nju u ovom slucaju prevarila? Jos sam nova i nisam upucena u sve. Dali je bezobrazno od mene ako ju pitam da proba to oprati? Nije da ne zelim povrat, pristala bih ali opet moram voziti do nje, a idem na put veceras i vrijeme za povrat mi je ograniceno i ne mogu se ponovno prilagodjavati. Pa molim drugo misljenje. Zato i radim primopredaje da kupac bude siguran u kupnju!😩😩
2024 01 09
Primopredaje se rade da bi se izbjegli problemi,prevare i prepucavanja oko stanja artikla i nisam neka forumasica i ne mijesam se cesto u tudje probleme ali po meni kupac prilikom primopredaje vidi i pregleda artikl uzme si vremena i odluci se svjesno za kupnju a sad ako jakna ima rupu od 20cm preko cijelih ledja koju kupac primjeti par sati kasnije prodavac nije kriv niti je duzan obaviti povrat
2024 01 09
Ni slučajno pristajati na povrat. Gđa ne razmišlja koliko ste Vi odvojili novca za vozikanje do nje, već bi pristala na pola iznosa, mah Ne sviđa joj se ili joj malo, pa bi ušićarila bilo što.
2024 01 09
ILI Se posvađala sa suprugom jer je mnogo novca dala, pa bi sada pokušala iskamčiti povrat. :s Jednostavno, imala je priliku pregledati detaljno što kupuje, još joj je doveženo.
2024 01 09
> tamaravx: > Primopredaje se rade da bi se izbjegli problemi,prevare i prepucavanja oko stanja artikla i nisam neka forumasica i ne mijesam se cesto u tudje probleme ali po meni kupac prilikom primopredaje vidi i pregleda artikl uzme si vremena i odluci se svjesno za kupnju a sad ako jakna ima rupu od 20cm preko cijelih ledja koju kupac primjeti par sati kasnije prodavac nije kriv niti je duzan obaviti povrat Prodavatelj je duzan prodati cisti artikl ili naglasiti nedostatke. Ako ih prodavateljica nije uocila koje imala jaknu tko zna koliko dugo, zasto ocekujete da ce zena pa primopredaji u minuti sve uociti? Ja bi joj predlozila da proba oprati. Pa svejedno ce prvo oprati jaknu prije nosenja?
2024 01 09
Ja sam jednom kupila jaknu na primopredaji i kak smo se žurile i žlabrale, twk sam doma skužila da ipak nije tako nova kao što je bilo opisano, ali nisam tražila povrat jer je "moja krivnja". Stvari treba dobro pregledati prije prodaje i navesti nedostatke, to sto si ti kupila jaknu s flekama ne znači da je okej i da ju prodaš s flekama, al ponekad valda svakom nesto promakne. Ja bih zbog svog mira napravila povrat, al se nebih vozila pol sata... A, sad dal je njena reklamacija opravdana ili ne, to samo vas dvije znate. Možda da vidimo sliku fleka pa da presudimo😉😉
2024 01 09
Nikad mi nije jasno zasto sluze primopredaje, znaci videno - kupljeno, ako sam dosla da vidim sto cu kupiti onda i detaljno pregledati. MISLILA SAM DA BAS ZATO SLUZE PRIMOPREDAJE, osobno bi me bilo sram reklamirati nesto sto sam imala mogucnost probati i pregledati, a iskreno ako je netko nosio jaknu sigurno bih je oprala bez obzira koliko je mirisljiva ili nije. Mislim da su to zene koje neznaju sto hoce sad hoce sad nece pa onda se da i svasta izmisliti,tako ja razmisljam bez uvrede. Uvijek mi je bitno obostrano zadovoljstvo pa neka Vam plati put i vrijeme i sada neka dode tamo gdje joj Vi kazete. Mada mislim da nemorate i to imala je priliku sve vidjeti, cak da mi je mala nebih imala srama traziti od Vas to a bila na primopredaji, bas svasta.
2024 01 09
Cak iz ducana kada kupujemo online nema probe tek kasnije, pa nevratimo u roku i ostane novo, imam takvoga dosta ali znamo kakova su ovdje pravila., nezna zena sto hoce, mislim da je na silu htjeka nesto sto nije njena velicina pa sad ipak shvatila da neide, ali u takvom slucaju bih ju nekom poklonila ili stavila po istoj cijeni u prodaju u digovoru s Vama. Bas svasta.
2024 01 09
Pa, moguće je da se samo predomislila kad se vidjela u ogledalu. I, dobro zboriš marenda, neka umanji povrat za cijenu vožnje i utrošenog vremena pa se možda i predomisli... Evo, još jedna moja anegdota, zaljubim se ja u jednu torbu i cura mi ju je dugo čuvala i dođem ja kod nje, na posao po torbu jer je bila velika za tisak paket, nisam htjela da se gužva, i da ju ne zadržavam ja ni ne pogledam torbu, platim, zahvalim se, odem i sjednem na kavu, pogledam torbu i šokiram se kak je mala, krivo sam procjenila mjere i zamolim ju odmah prijateljski povrat i ispričam se... makakvi, ova hladna ko špricer, ja ju počnem molit, preklinjat, ponudim joj 50 eura, ona mi s visoka veli nešto i da dođem... Žena stvarno uzela 50 eura, ali uzela, i to ne iz moje ruke nego mi vrati iznos minus 50 eura 😂😂😂 i sad tko je kriv, pa ja valda, ali opet, moralna dilema...
2024 01 09
Sada bas nesto citam i pise da se cak u second hand shopu ne moze raditi povrat i to pise…citiram… „Zakonodavac smatra da potrošač svjesno ulazi u rizik kupujući odjeću koja je stara, nošena odnosno već upotrebljavana“ Zasto bi onda na krpicama povrat bio obavezan (govorim o primopredaji gdje kupac vidi sto kupuje)
2024 01 09
S obzirom da je primopredaja, niste dužni pristati na povrat. Ako to ipak napravite, neka vam pošalje to o svom trošku, ne znam od kud vam ideja da bi morali sad ići po to, realno nije vaša greška i nek ona bar plati poštarinu ako misli vraćati.
2024 01 09
Jeste li dobili sliku tih mrlja koje je gospođa vidjela?. Kao i većina curki smatram da niste duži prihvatiti povrat, upravo zato što je gospođa imala prilike vidjeti i probati jaknu na licu mjesta. Ovo su "Moje krpice" i svaka od nas preuzima određeni rizik kupovinom/prodajom na/preko ove stranice. Nikada, ali baš nikada nisam tražila povrata ni od koga (iako je bilo situacija gdje sam mogla tražiti povrat), jer smatram da je moja "krivica" što sam kupila artikl koji mi ne odgovara, ili ima neki nedostatak. Imala sam situaciju gdje sam kupila hlače od gospođe, za koje mi je rekla da su joj velike. Inače sam niska i znala sam da mi neće odgovarati, no ipak sam nadobudno krenula po hlače, uredno platila, stigla doma, probala ih i naravno, ustanovila da su velike. Nije mi ni na kraj pameti bilo tražiti gospođu povrata, jer sam svjesno išla kupiti hlače za koje sam znala da će mi biti velike. Identična situacija mi se ponovila i s torbicom. Gospođa me je upitala želim li pogledati torbicu, naravno odbila sam, jer idem na povjerenje, stigla sam kući, izvadila torbicu iz vrećice i vidjela da ima oštećenje na mjestu gdje se kopča. Opet nisam tražila povrat, jer sam imala prilike pogledati torbicu. Što se tiče ove vožnje, smatram da bi se primopredaja trebala odviti na mjestu gdje odgovara i kupcu i prodavatelju, tako da nitko ne bude "zakinut". Vi napravite po svojoj savjesti, onako kako mislite da je najbolje.
2024 01 09
Hvala puno svima na odgovorima! Procitala sam sve komentare, iako je vecina za to da ne trebam obaviti povrat, doticna prijeti negativnom ako isti ne obavim😅 uz to je rekla da ce me tuziti jer prodajem na krpicama i ona nije dobila racun, te kaze da je to preprodaja i zabranjeno. Uz to prijeti privatnom tuzbom.😂
2024 01 09
> happinesss: > Hvala puno svima na odgovorima! Procitala sam sve komentare, iako je vecina za to da ne trebam obaviti povrat, doticna prijeti negativnom ako isti ne obavim😅 uz to je rekla da ce me tuziti jer prodajem na krpicama i ona nije dobila racun, te kaze da je to preprodaja i zabranjeno. Uz to prijeti privatnom tuzbom.😂 Ajte Vi lijepo stavite o kome se radi i screen razgovora i javite se i adminu sa screenom razgovora.
2024 01 09
A, kupovina je dozvoljena? Kaj ta priča, stvarno joj onda jako loše stoji jakna...
2024 01 09
1 2