Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Naši prijatelji: Promo24.hr - svi najnoviji popusti! Posjetite!

Forumi /

Informacije za korisnike /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Emisija-pomoć

@ValerijaDM Ne razumijem čemu takav odgovor na moj komentar (Vaše prve dvije rečenice upućene meni). Samo sam se nadovezala na već rečeno. Nisam niti ja iščitala da je netko napisao da nema smisla pomagati. O vladajućima ne želim, jer ih nisam ja izabrala (iako jesam glasala), nego sam htjela reći da ono što sigurno možemo je krenuti od sebe i u svojoj okolini. Jesam altruist, ali i svjesna da ne mogu spasiti cijeli svijet.
2024 12 13
Referirala sam na ovu rečenicu: "Mislim da svatko tko ima volje i dobro srce treba djelovati, bez obzira što na globalnoj razini to ostane neprimjeceno." Jer je ispalo kao da je netko od nas implicirao da je uzaludno pomagati, kad već ni država ne pomaže. Samo želim pojasniti u čemu je bila poanta komentara. Komentirali smo nedovoljnu angažiranost vladajućih u ovakvim slučajevima, a ne da je pomoć od običnih ljudi nedovoljna ili da nema smisla. Naravno da je i "mala" pomoć bitna, to ne treba posebno isticati. Peace out 🕊️
2024 12 13
> ValerijaDM: > Referirala sam na ovu rečenicu: "Mislim da svatko tko ima volje i dobro srce treba djelovati, bez obzira što na globalnoj razini to ostane neprimjeceno." Jer je ispalo kao da je netko od nas implicirao da je uzaludno pomagati, kad već ni država ne pomaže. Samo želim pojasniti u čemu je bila poanta komentara. Komentirali smo nedovoljnu angažiranost vladajućih u ovakvim slučajevima, a ne da je pomoć od običnih ljudi nedovoljna ili da nema smisla. Naravno da je i "mala" pomoć bitna, to ne treba posebno isticati. Peace out 🕊️ Evo jedan asertivan odgovor: nije mi bilo ugodno pročitati Vaš komentar. Voljela bih da ponovno pročitate par postova iznad mojeg s razumijevanjem pa ćete vidjeti da sam zapravo drugačije oblikovala istu misao. Nisam se pozvala na nijedan komentar. Protumačili ste tu rečenicu na drugačiji način od onog što je pjesnik htio reći. Na kraju krajeva, na istoj smo strani. ✌️
2024 12 14
Valerija, mislim da ti Dana nije htjela to reći što si pomislila. Svi mi drukčije doživljavamo tuđe postove. Barem ja nisam tako razumjela. Od mora djevojaka na forumu, baš sam djevojku zamijetila zbog načina na koji piše postove i čak sam pomislila, čovječe, s ovom ženom se 100% nikad neću sukobit. Tako da- Mir s vama!
2024 12 14
> Dana23: > Evo jedan asertivan odgovor: nije mi bilo ugodno pročitati Vaš komentar. Voljela bih da ponovno pročitate par postova iznad mojeg s razumijevanjem pa ćete vidjeti da sam zapravo drugačije oblikovala istu misao. Nisam se pozvala na nijedan komentar. Protumačili ste tu rečenicu na drugačiji način od onog što je pjesnik htio reći. > Na kraju krajeva, na istoj smo strani. ✌️ Ajoj, baš mi je žao što sam Vas toliko uzrujala : (((. Nije mi uopće bila namjera, samo sam htjela pojasniti nešto. 🤷 Ovo je samo forum, ne službeno dopisivanje, mislim da je nepotrebno biti rigidan ili shvaćati nešto kao osobni napad (osim ako je riječ o direktnom vrijeđanju, a to je druga stvar). Zato i stavljam emoji iza nekih rečenica da ne bi ispalo kao napad ili što već, ali vidim da nije pomoglo... Neyse, ljudski je griješiti, a vjerujem da Vi kao altruist to najbolje možete razumjeti. 😉
2024 12 14
> ValerijaDM: > > Dana23: > > Evo jedan asertivan odgovor: nije mi bilo ugodno pročitati Vaš komentar. Voljela bih da ponovno pročitate par postova iznad mojeg s razumijevanjem pa ćete vidjeti da sam zapravo drugačije oblikovala istu misao. Nisam se pozvala na nijedan komentar. Protumačili ste tu rečenicu na drugačiji način od onog što je pjesnik htio reći. > > Na kraju krajeva, na istoj smo strani. ✌️ > Ajoj, baš mi je žao što sam Vas toliko uzrujala : (((. Nije mi uopće bila namjera, samo sam htjela pojasniti nešto. 🤷 Ovo je samo forum, ne službeno dopisivanje, mislim da je nepotrebno biti rigidan ili shvaćati nešto kao osobni napad (osim ako je riječ o direktnom vrijeđanju, a to je druga stvar). Zato i stavljam emoji iza nekih rečenica da ne bi ispalo kao napad ili što već, ali vidim da nije pomoglo... Neyse, ljudski je griješiti, a vjerujem da Vi kao altruist to najbolje možete razumjeti. 😉 Nisam se uzrujala, ali sam imala nezadrživu potrebu (moj m. o.) reagirati na komentar, kao uostalom, i Vi prvi na moj. A sviđa mi se forum, zanimljivo mi je upoznavati i pokušati razumijeti perspektive iz tuđih glava. ...i opet skrenuli s teme...🤭
2024 12 14
Ok, onda da se vratimo temi, zanima me u slučaju da država nađe smještaj ovoj obitelji, jesu li onda oni dužni u budućnosti nešto vratiti državi? Ili vratiti naknade koje bi dobili za smještaj? Čula sam da je to obaveza nasljednika/djece. Ne znam kako se država onda naplati u slučaju da primatelj soc. pomoći nema djece ili vlastite nekretnine. Zna li netko više o tome?
2024 12 14
Ja brijem da je to kao stanarsko pravo, možeš živjeti, al ne prodavati, i da djeca nasljeđuju stanarsko pravo. Meni je recimo nebulozno ovo kaj se radi u petrinji,nakon potresa, grade se stanovi, ljudi dobivaju te stanove, ali samo na tri godine. U te tri godine moraju smišljat di će zivjet poslje. Ne žimku?
2024 12 14
Ozbiljno?! Nisam to znala. I kako onda, istjerat će ih van nakon 3 god? Možda nakon isteka tog roka moraju plaćati neku najamninu? Divna "pomoć".
2024 12 14
Država čini sve da nas ubije. Znam nekoliko frizera koji su imali svoj salon, dok sve s državom namiriš, platiš najam i radnike, niš ti ne ostane. Država guli gdje god stigne, kad joj treba love za nešto, samo digne neku naknadu. Mene oni biljezi ubijaju! Također, znam ljude koji su dobili socijalni stan i žive u njemu hrpu godina, no djeca ne nasljeđuju taj stan ni po kakvoj osnovi i ne mogu nastaviti živjeti u njemu. Valerija, ovo gore iz članka, to je toliko zamršeno napisano da se ne zna na što se konkretno odnosi ni koji su to slučajevi, jedva sam uspjela doći do kraja. Hrvatski jezik dosta je fleksibilan jer na razne načine možeš jasno saopćiti stvari, do u detalje. Ali ti njihovi zakoni, pravni akti i razni državni dokumenti, to je sve napisano tako da nas nanervira i da ne razumijemo važno. Država koja ubija svoje građane. I financijski i mentalno!
2024 12 14
Pa, i meni je to čudno bilo jer se nonstop pričalo kako im se grade stanovi, i onak između redaka zapravo čuješ da ih dobiju na korištenje na tri godine. Ne kužim pompu onda... Ovi kojima su kuće obnavljane valda ih smiju zadržati , al moraju glasat za HDZ🤣🤣🤣 Za socijalne slučajeve nisam baš upoznata, al moj je stav da ak imaš ruke i noge možeš raditi, jedino bi bilo zgodno skučit te ljude, al nek plaćaju simboličnu rentu. Ne razumijem podržavanje nerada. Isto tako ne kužim državne i gradske stanove i prostore koji zjape prazni, neka ih ljudi dobe u neki pristojan najam. Kako bi Ilica bila predivna da to sve nije ruinirano i prazno, da su ti prostori uređeni u čitaonice, družionice, igraonice, dućančiće, kavane, neka grad da to besplatno na par godina, ti urediš o svom trošku ... Jedan prostor krasio bi drugi. Ta je ulica nekad predivna bila
2024 12 15
Da, Ilica je nekad bila zakon, gušt je bio prošetati, zaviriti u dućane i pogledati ponudu, i nama koji nismo iz Zg je Nama bila hit i ti neki punktovi gdje se izlazilo. Sad žurim Ilicom da mi nešto ne padne po glavi. Kad bi tako lako bilo vodit grad, onda bih i ja to mogla. Koliko nesposobnih šefova vode sve i svašta da je to urnebes. A koliko samo sposobnih ljudi poznajem koji bi mogli šefovati s 5 firmi istovremeno, samo neće. Čitaonice i družionice, lijepo si to rekla i zamislila, Nitos. Nije uvijek nerad u pitanju ili socijalni slučajevi. Neki građani se zaduže gradu da im grad dodijeli stan na korištenje. Npr. glumci. Svi znamo za slučaj gdje je maloljetna glumica, dijete poznatih glumaca koji su umrli, ostala bez stana, skoro maloljetna izbačena. Pa kakav je to grad? Valjda uz veliki pritisak javnosti i kolega glumaca, uspjela je ostati u stanu do svoje punoljetnosti. Eto kako država štiti svoje građane.
2024 12 16
Za sve postoji riješenje, kako ih mi nalazimo za svoje situacije tako ih i netko s više moći može naći. Al, eto... Gle ti nju, i nama je NAMA bila hit, i danas je simpa malo švrljat po njoj. Kupila sam tamo šešir za 15 kuna koji je u mulleru bio 50🤣🤣🤣identičan, ne sličan...
2024 12 17
Curke, ništa novo, pa sigurno niste zaboravile kad Peđa Grbin nije znao gdje živi, a živio u Zagrebu sa suprugom, dobivao novac za odvojeni život, stan na korištenje, plačene režije. Kad se sve razotkrilo, niti je dao ostavku, niti je odgovarao za to. "I BEZ IMALO SRAMA ČOVJEK ČE KAO DONIRATI SREDSTVA U DOBROTVORNE SVRHE" koje je pokrao od nas poreznih obveznika "PAMETNOM DOSTA KAKO SE FUNKCIONIRA" A bilo bi odlično da je on jedini. Uhhhh, nekad je bolje što manje znati. 😬
2024 12 18
1 2