Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Naši prijatelji: Promo24.hr - svi najnoviji popusti! Posjetite!

Forumi /

Svakodnevica /

Škola, fakultet, posao, karijera /

PBZ index plus paket za studente

Pozdrav cure. Nedavno sam si otvorila u PBZ index plus paket i dobila sam 1000 kn dozvoljenog minusa na tekucem racunu i 2000 kn na American kartici..Ovo na American kartici se bas ne usudim dirat jer trenutno ne radim jer sam redovni student 2.godine,pa mene sada zanima ako mi moze koja od as poblize objasniti za ovih 1000 kn na tekucem racunu- jel ja te novce mogu podici na bankomatu ili samo kad kupujem nesta moram dat u trg karticu,jer planirala sam si podic mozda 300,400 kn .I sad me zanima kako onda vracam tih 400 kn sto sam podigla oce mi oni skidat novce kad god budem imala neku uplatu ili tek kad budem radila negdje jer jos primam studentske subvencije na tekucem racunu,odnosno dokada mogu imati taj dug,koliko vremena moze peici da ne vratim..Eto cure nadam se da cete mi pomoci ..Pusee :) [:poljubac]
2015 01 25
tako je - imaš 1.000 kn dozvoljenog minusa - ako skineš 300 kn, moraš tih 300 kn i vratit jer ćeš biti u "crvenom"... ako ti netko uplati na taj račun tipa 50 kn, onda u minusu više nećeš biti 300 kn, nego 250 kn, jer zatvaraš minus, banka se odmah namiruje čim nešto sjedne na taj račun. koliko dugo možeš imati minus - trebaš pitat u banci. obzirom da si student, to je mislim možda nešto drugačije, nego kod zaposlenih ljudi. samo pazi kako barataš sa tim minusom - jer jednom kad uđeš - teško se iščupati van u plus, u pozitivno iznad nule.... recimo, uđeš u minus 300 kn (tj. laički rečeno - uzmeš pare koje u biti nemaš i koje ćeš morati vratiti) i super ... onda zaradiš 300 kn i misliš "super, imam još 300 kn", ali u biti nemaš ništa - jer tih 300 kn se zatvara onaj minus da dođeš na pozitivnu nulu.
2015 01 25
minus je minus i poželjno je ne upuštati se u njega :)
2015 01 25
da se na sanjci nadovežem i na taj minus ti idu kamate, koje se obračunavaju na kraju mjeseca.. nisu velike ali dovoljne su izbjegavaj taj minus ako je ikako moguće [:smijesi]
2015 01 25
taman ja htjela reći - idu negativne kamate na minus, svaki mjesec kad banka radi obračun. obično bude zadnji dan u mjesecu za taj mjesec. minus je zeznuta stvar - to je u biti - posuđivanje novaca od banke, koje moraš vratit.
2015 01 25
Moja sestra je isto to otvorila i itekako pozalila. Uzimaju joj sve sto joj sjedne i bas to, nikako se iscupat iz tog minusa. Tako da nikako ne preporucam.
2015 01 25
A kako s Americanom? Jel se isto uzima s tekuceg ili,ako npr nesta ne zelim uzet na rate
2015 01 25
Bas je zeznuta to stvar,mozda bi bilo najbolje da se ne upustam u to
2015 01 25
Taj minus mozes imati do kraja studiranja, ja imam vec 4 godine i moram ga vratiti dok završim faks. Cijelo vrijeme možeš vrtiti taj minus, kad sjedne neka uplata, on je manji i tako, možeš podizati, bitno da ne prelazis 1000kn. Meni ej to okej jer uvijek imam nekakvu rezervu, posto studiram u gradu daleko od doma.
2015 01 25
A Americanom mozes plaćati u ducania i uzimati na rate, ali je OBAVEZNO sljedeći mejsec te novce vratiti, znači to ti je samo da kupis nesto ako sljedeci mjesec imas sigune novce, a sad ne. Ako su rate u pitanju, onda ih plaćaš naravno po dogvooru, svaki mjesec. Ja sam se zeznula s tim jer sam nekad kupila nesto i onda sljedeci mjesec nisam mogla vratiti, treba biti jako oprezan.
2015 01 25
da, kad se kupuje na amex - na rate - idući mjesec ti dođe uplatnica od amexa koju moraš platiti. tako da ... na rate kupiš - ako si ziher da ćeš imate te novce idući mjesec za platit ratu.
2015 01 25