Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Zdravlje /

Lijekovi /

bušenje hrskavice na uhu-> komplikacija?

Ovakva je situacija: prije otprilike mjesec dana sam probušila hrskavicu na uhu, na istom uhu već na hrskavici imam jednu rupicu i ova je malo iznad. Nije me boljelo, niti se previše crvenilo ma baš ništa. Prije par dana sam skinula medicinku i primjetila sam sa stražnje strane uha,ali ne u rupici nego pokraj,odmah do, nekakvu izraslinu, kao prišt. To me ne boli inače, samo na dodir ili kada zapnem slučajno. Čistim to,ali ne prolazi. Kada bolje pogledam čini mi se kao da je ispunjeno gnojem, ali zbilja ne znam. Vjerujem da vas ima koje ste bile u sličnoj situaciji pa me zanima što bih trebala činiti, čime mazati/ispirati i hoće li se povući, trebam li se brinuti? Inače, imam na svakom uhu po tri rupice i nikad nikakvih problema tako da mi je ovo novo [:jezik]
2016 01 11
Ja sam imala na nosu kraj pierca Skuhaj vodu,stavi izuzetno puno soli i natopi sa tom tekucinom Ja sam morala po 8min drzati u tom nos.. Znas kak je divno bilo :D Proslo me odma drugi dan i nikad se nije vratilo Samo nemoj dirat previse
2016 01 11
Ja na desnom uhu imam 7 rupica :) ..samo sam sa zadnjom imala sitnih problema i obicno mi se to dogadalo dok spavam..jer je rupica visoko i jako se stisne dok spavas..pa bi mi boljelo po mjesec dana..cistila sam alkoholom..i mazala domacim melemom..proslo bi.. Ali tebi savjetujem da posjetis doktora posto je pokraj rupice..neka vidi sto je i kako lijeciti..:)
2016 01 11
Ključno pitanje - gdje si bušila? Hrskavica se ne bi trebala bušiti kod zlatara pomoću onog jezivog aparata, to može uzrokovati tolike komplikacije da bi trebalo biti zakonom zabranjeno. Hrskavicu buši stručnjak, iglom u piercing salonu. Kužim da će ljudi radije dati 30 kn zlataru nego 150 pierceru, ali koliko para, toliko muzike. Sestrična je zbog puknute hrskavice nakon bušenja kod zlatara godinama imala probleme, uho joj je izgledalo kao da se sasušilo i stanjilo, na kraju je išla na plastičnu kirurgiju, narekonstrukciju da joj poprave štetu. Ja imam poprilično pierceva i tetovaža, a na lijevom uhu imam 5 komada samo na hrskavici. Kada sam prvu rupicu probila kod zlatara, sve je bilo ok. S drugom su počeli problemi, naticanje, gnojenje, morala sam izvaditi naušnicu jer je izgledalo točno kao što ti kažeš, kao neki prišt, međutim moj je bio stravično bolan, toliko da sam medicinku iz toga morala iščupati u suzama. Ali mladost ludost, išla sam to napraviti opet i cijela priča se ponovila. Nikad više. Ne znam gdje mi je pamet bila u srednjoj da sam si to radila. Izvadi medicinku i ne stavljaj ništa unutra. Stavljaj Octenisept i vidi može li se gnoj istisnuti. Tek nakon što više nema nikakve kvržice, nateknuća ni crvenila, možeš staviti naušnicu, ali su vrlo velike šanse da to nećeš dočekati jer će ti se rupica u međuvremenu zatvoriti. Nakon toga, kada sve zaraste, pravac piercing salon da se to odradi na način koji neće ugroziti tvoje zdravlje.
2016 01 11
ahh bušila sam kod zlatara da B-) Kažem, imam dosta rupica osim toga i nikad nikakvih problema...ali sad kad čitam ovo što si napisala, stvarno sam nepromišljeno napravila. Možda i ja malo pretjerujem, za sada je to zbilja malo i ne boli niti se crveni, ni sama rupica isto tako, samo eto-postoji iza. Zbunilo me što nije u rupi nego odmah do, naušnicu stavim bez problema..Već kao da je recimo "iziritirano" od onog čepića od naušnice... Taj Octenicept se može u ljekarni kupiti samo ovako? Ne bi htjela sada žuriti odmah kod doktora jer mi ne stvara probleme, za sada ću ispirati i voditi brigu o tome, no imat ću to u vidu, ukoliko ne prođe uskoro otići ću svakako.
2016 01 12
Green mozes kupiti u ljekarni bez recepta...cim si stavila tanju nausnicu u rupicu..mislim da je bilo olaksanje! :) Ako nije bolno super..mozda se rjesi brzo..:)
2016 01 12
Isto ko i Frigga bušila u srednjoj, mjesecima imala problema s tim "prištom" zapinjala s češljem, majicom i ne znam čim sve ne, na kraju sam skinula medicinku i zaraslo je doslovce u par dana. No na žalost ostao je divan ožiljak koji se i dan danas jako kuži :-(
2016 01 12
Ništa, sutra u ljekarnu po to i vjerujem da će proći jer nije ništa strašno za sada. Iako mi je to prekrasno tako izbušeno, ne bi više, pogotovo ne kod zlatara...ali vjerujem da će sve biti u redu s ovim, hvala vam na pomoći cure:)
2016 01 12
ma niš se ne sekiraj, to je keloid koji se često pojavljuje na hrskavicama :D Nikakav alkohol da ne iritiraš ranu. zovi doktora da ti prepiše geokorton mast, s time maži 2 puta dnevno, proći će kroz par dana :) nemoj stiskati "prišt". Za čišćenje oko toga nemoj koristiti octenisept jer je on ne kombinira sa geokortonom. Imala sam ih ja par na nosu dok mi nije zaraslo, točno taj "prišt", pirserica mi je rekla šta i kako. Za čišćenje možeš kupiti fiziološku otopinu u ljekarni, košta ti 11kn pola litre. i ovo što ti frigga kaže, nene zlatarskom pištolju, dada igli :D
2016 01 12
Taj "prišt" se zove keloid. I nije ništa strašno. Najbolje ti je javiti se tamo di si se pirsala da oni procjene što što dalje. Može nestati samo od sebe.
2016 01 12
ja sam bušila u piercing studiu i svejedno mi se stvorio keloid, na hrskavici mi je pirs i spavanje na njemu ga je iziritiralo, kupila sam ulje drva čajevca i time jednom dnevno dva dana i prošlo mi je, crvenilo je nestalo a i oteklina. Ne vjerujem da će ti octenispet puno pomoći, ali možeš i sa njim pokušati, samo pročitaj upute jer se ne smije puno koristiti. Možeš otići i do piercing studia da ti oni pregledaju taj pirs, mislim da je u Tatto piercing studio Zele pregled besplatan, a vjerojatno je i u ostalim studijima. :)
2016 01 12
ulje čajevca ili geokorton su za keloide, da. Ovo što doragem kaže meni nije pomoglo i smetalo me. Octenisept neće sigurno pomoći jer je to antiseptik, a geokorton ima jako malu količinu kortikosteorida i djeluje protuupalno :) Ja sam probala octeniseptom to dok nisam skužila šta je i samo mi je iziritiralo keloid -.-
2016 01 12
Za vas koji kažete da je keloid uobičajen i ništa strašno - NE. Ne, ne i ne. Keloid nije normalna pojava i uglavnom neće nestati samo tako, nego će stvoriti ožiljak u obliku zadebljanja koji izgleda jako, jako ružno. Tu je najveće pitanje je li ovo što GreenQueen ima keloid ili ne - lako je moguće da nije, nego je samo gnojna formacija koju treba očistiti i dezinficirati. GreenQueen, ako sama ne možeš odrediti što je u pitanju, odi na pregled u neki salon. Ja volim Godinu Zmaja i Octopus, ali ne možeš pogriješiti ni s drugim poznatim zagrebačkim salonima.
2016 01 12
Narano da nije normalna pojava, no nije ni tako strašno ako se tretira na vrijeme i ne pusti se da naraste veći od kuglice pirsa :D Ali je isto tako relativno uobičajen na hrskavicama. Octopus i ja preporučujem. Ali ono što je meni rečeno u studiju, ako izgleda ko prištić i ako još ima tu kao bijelu "kapicu" svojstvenu prištićima, keloid je. Tako je i meni izgledalo kad bi se pojavilo. Prvo sam paniku dignula da će mi nos otpast, naravno :D
2016 01 12
Imala sam probušenu hrskavicu i identičan problem. Skinula naušnicu, "prišt" se povukao i never again. A Izgled "prišta" je bio potpuno crven, i čvrst, vrlo sličan potkožnom, nisam dirala i sam se povukao, ali naušnicu sam maknula. Nemam ožiljak, niti ikakve posljedice, srećom.
2016 01 12
1 2