Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Muke po umnjacima!

Moram vaditi dva umnjaka, oba na gornjoj čeljusti. Problem je u tome što još nisu niti izbili. Trebala bi ih što prije izvaditi jer su ogromni i guraju ostale zube, već su čuda napravili. Imam uputnicu za Dubravu. Jaaaaako me strah! :'D Sve što sam ikada kod zubara radila je čišćenje kamenca jer nisam imala problema sa zubima. Kakva su vaša iskustva, je li netko bio u sličnoj situaciji? Što mislite hoće li mi oba u istom dolasku izvaditi?
2017 09 07
ovisi koliko su vani, ako ne to je mala operacija, nevjerujem da će ti oba izvaditi u isto vrijeme, poslije malo boli..... :| :|
2017 09 07
Nisu baš niti malo vani :S
2017 09 07
Ponekad riješe oba, ovisno kakva je situacija i kako se dogovorite. Anestezija (junačka, ništa se ne osjeti), malo skalpelom razrežu tkivo da se lakše izvadi i to je , otprilike, to. Poslije malo boli par dana, može malo i nateći. Savjetuju se hladni oblozi, ništa gazirano da se ne zezne ugrušak, ne topla pića, ne pušiti. Netko to podnese super i bolucka taj dan, netko se žali da ga boli još cca 2 dana, ali ne intenzivno.
2017 09 07
onda mora vaditi malom operaciom i sašiti rupe, operacija je pod inekcijom, poslije malo boli..... :| :|
2017 09 07
Obicno vade jedan po jedan, operacija ne boli nista zbog jace anestezije, a ni kasnije nije strasno... dan, dva neka tableta za bolove i to je to... 😊 😊
2017 09 07
Joj nadam se da neće biti komplikacija, idem sutra ujutro, držite fige:D
2017 09 07
daj javi kako je prošlo. ja već 2 godine odgađam :,'( jedan je već izbio i njega bi mogla bez beda izvadit, ali lijevi mi radi problema. najradije bih 7icu vadila :') donji mi ne rade probleme. migrene su nepodnošljive.
2017 09 07
Neću vas plašiti ali ja sam podnijela mnogo muke, nikako dva odjednom u mojem slučaju već s razmakom od više mjeseci. Sama operacija ništa ne boli jer ti šiknu anesteziju, kod mene i drugu jer prva nije dovoljno djelovala, radila sam sve u Gundulićevoj, sva sreća je bio neki zgodan doktor...najgore je kad pusti anestezija, mene je boljela cijela strana glave a poslije mi se sve upalilo jer je nestručno izvađen konac, vadio neki student koji je vježbao vađenje konca i tresle su mu se ruke... No, ja sam valjda najgori slučaj. Svi ostali prošli su normalnije... Naoružajte se tabletama protiv bolova, ja sam uzimala brufene i stalno treba ispirati čajem od kadulje, dobit ćete tamo sve upute na jednom papiriću. I da, ja dva dana nisam mogla govoriti, dopisivala se s mužem u tekicu, on poslije izjavio da mu je baš bilo dobro...kad ne govorim, spasio se čovjek... Sretno!!!
2017 09 07
blago mužu.. kako to da si išla u gundulićevu? preko hzzo-a možeš bilo kamo, zašto baš u gundulićevoj? ja razmišljam skupit pare i možda privatno..
2017 09 08
I ja sam se boli napatila,ali sta se mora-mora se😳 Ovdje u Splitu nece oba odjednom nego jedan po jedan.SRETNO!!
2017 09 08
> poleirish: > blago mužu.. > kako to da si išla u gundulićevu? preko hzzo-a možeš bilo kamo, zašto baš u gundulićevoj? > ja razmišljam skupit pare i možda privatno.. preporučila mi moja zubarica...da tamo imaju dobre kirurge....najbitniji ti je kirurg koji će ti vaditi zub...obično su to jači dečki, ha, ha, dakle uzmu nešto kao dlijeto i čekić i udri, meni se zub bio raspolovio pa onda razmrvio, dakle trebalo je povaditi sve komadiće...nije ti garancija da će privatnik raditi bolje i stručnije...u Gundulićevoj je poliklinika pri Stomatološkom fakultetu i dosta je cijenjena ne možeš nikako raditi oba odjednom..isto kao što ne popravljaš odjednom dva zuba, ne možeš poslije jesti na jednu stranu pa imaš drugu....ovako bi bio u problemu no kad to sve završi brzo zaboraviš ja bila kod 4 zubara po mišljenje- i sva 4 rekla: vađenje, pa nisam zapravo imala izbora..
2017 09 08
treba ga svakako van, i da znate to je zubina, težak je, još ga čuvam...
2017 09 08
Ja sam vam u 6.mj operirala doljni lijevi umnjak.Nije niti malo izbio van,a bolio me i gurao mi ostale zube.Ja sam otisla privatno.I ceka me desni donji umnjak,ali se psihicki pripremam za njega.Do proljeca ce doci i on na red.Uglavnom sama operacija ne boli apsolutno nista.Samo osjecate pritisak i cujete sve.Ali bol apsolutno nista.Mene ni poslje nije nista bolilo,ali sam svejedno 5 dana gutala 3 tablete dnevno.Meni se zakompliciralo na nacin da mi pola lica oteklo.I oteklina je bila oko 10 dana.Nikako da splasne.Krv mi se jako zgrusala i morala sam kupit heparin gel i mazat i masirat 3-4 puta dnevno.I splasnulo je.Ali sam imala muke sa skidanjem konaca.Tako je bilo sve naoteceno da mi sav i sve otislo preko ostalih zubiju i konce kad su mi skidali su nekak cudno skinuli,bolje nisu mogli,pa mi se meso rascvalo ko cvjetic 😂 I cekala sam jos nekih 7 dana da mi se spoji meso i sada imam jedan prorez u koji mi upada hrana,ali navikla sam se.I nemam problema i sve je oke.Ali se bojim sljedece operacija,tocnije otekline :/ Pa malo odugovlacim.Eto moje iskustvo
2017 09 08
Ajooj..ne baš bajna iskustva :'S Evo bila danas, pregled obavila i dobila termin pred sam Božić, a drugi u siječnju.. Rekli su da to ne mogu odmah odvako, da je malo kompliciranije..tako da bit će ovo vrlo lijepa zima x) Ali hajd, imam barem vremena za psihičku pripremu do tada Hvala na podijeli iskustva!
2017 09 08
1 2