Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Svakodnevica /

Škola, fakultet, posao, karijera /

Molim vaše mišljenje, sastavak na temu - najbolji prijatelj.

Drage ženskice, lijepo vas pozdravljam, molim vas pročitajte ovo kaj bum sad napisala i voljela bih čuti vaše mišljenje. Kao majka, možda nemrem doživjeti tu situaciju kao drugi i baš bih voljela vidjeti kak vi na to gledate. Priča slijedi: sinoć mi priča moj sin, šesnaestogodišnjak, kak je dobil dvojku iz sastavka iz engleskog na gore navedenu temu. Baš sam se iznenadila, jer engleski mu ide sam tak, odlično barata u jeziku i pismu a u sastavcima je odličan i ima smisla za to. Profesorica im je podijelila sastavke s ocjenom, sastavak bez i jedne greške, al na njemu piše ocjena 2 :s Inače, vrlo je iskren, otvoren, ne srami se i uvijek želi čuti objašnjenje druge strane i tak i ovaj put pita profesoricu iz kojeg je razloga ta ocjena. Ona njemu odgovara, da član obitelji ne može biti najbolji prijatelj. :o Dakle, sin je napisao da mu je najbolji prijatelj tata. On svog tatu obožava, od malih su nogu jako povezani, kuže se, funkcioniraju na isti način, vrlo su slični, čak i imaju isti hod...ma dva bandita samo takva x-) I pokušava on objasniti profesorici da je njemu to skroz ok i normalno, ima jako puno prijatelja, voli ga ekipa jer je uvijek nasmijan, vesel i pravi pajdaš...brblja i uveseljava sve oko sebe, al da mu je tata ipak najbolji prijatelj. I normalno, pita profesoricu: kaj bi se desilo i koju bi ocjenu dobio da je opisao nekog prijatelja a ne tatu? Čistu peticu - kaže ona. Na to će on: mogao sam ja napisati sastavak o bilo kojem trenutnom, sadašnjem prijatelju, koji mi možda iz nekog razloga za godinu il dvije više neće biti prijatelj, al tata će meni uvijek biti najbolji prijatelj. Profesorica na to nije imala odgovor. I kaj vi velite na to? Po meni, i dvojka je ocjena al dal je zaslužena.., i više me zanima stav profesorice....da li ona može svoj stav nametati i drugima bez obzira tko je u pravu? Hvala vam na pažnji, lijepo sve pozdravljam :")
2018 10 12
Prvo kaj mi je palo na pamet: glupača! Ne znam kaj da velim pametnije.
2018 10 12
ja mislim da je ono profa po P.S-u ak je o prijatelju onda to mora biti vršnjak mojih godina....ako je sastav o najboljem prijatelju da to tako mora biti....gleda kao konj samo naprijed, očito nije ni pročitala temeljito rad kad dijete piše osjećajno o svom ocu kao najboljem prijatelju...ili je neka nova friška profa ili je ono ''profa sam briga me što pišete svejedno ne čitam''
2018 10 12
Osim mog sina, istu su ocjenu dobili i dva dečka koji su naveli svog brata kao najboljeg prijatelja. Kaže ona da je tema fulana i zbog tog i takva ocjena.
2018 10 12
Tema nije bila Najbolji prijatelj iz razreda, tako da po meni profa definitvno nije u redu.
2018 10 12
Ja velim na to da to ona ne smije; tema je u konacnici kao takva nebitna, ocjenjuje se upravo ono sto ste naveli (gramatika, razumijevanje, vokabular etc.). Teme se biraju da su bliske ucenicima i koje mogu "pokazati" znanje predvidjeno za tu i tu godinu ucenja jezika. Ja bi svakako otisla u skolu.
2018 10 12
Cak ako tema nihe bila "Moj ljudski najbolji prijatelj" - dijete je moglo pisati npr. I o psu ili pak o nekom izmisljenom liku...
2018 10 12
> iraira: > Cak ako tema nihe bila "Moj ljudski najbolji prijatelj" - dijete je moglo pisati npr. I o psu ili pak o nekom izmisljenom liku... Baš tak. Imali smo taj slučaju u užoj obitelji....klinac od šogora i šogorice, 100%-tni invalid je u specijalnoj školi na Goljaku imao temu istog naziva. On je naveo da je njegov najbolji prijatelj Ben. A Ben je naš pas tornjak kojeg klinac obožava i on njega. I normalno, dobil je peticu. Toj profesorici nije bila tema fulana jer je shvatila osjećaje djeteta i njegovo razmišljanje. :)
2018 10 12
To je sastav iz engleskog pa bi se prije svega trebalo gledati kako je sastav gramatički napisan, u kojem obliku, koliko rečenica itd. Znači to je strani jezik. Ja bih vam svakako preporučila da odete u školu, prvo porazgovarajte s razrednicom koja može na sastanak pozvati i tu profesoricu. Ako i dalje bude tjerala svoje stavove, slobodno recite da ćete se obratiti ravnatelju pa ako treba i medijima. Jer nije u pravu. Trebala bi ocjenjivati strani jezik, a ne ono što ona zamišlja.
2018 10 12
> gogo391: > Tema nije bila Najbolji prijatelj iz razreda, tako da po meni profa definitvno nije u redu. :)
2018 10 12
Kakav apsurd! :o Ona nije normalna! Ne vidim ništa sporno u tome da je tata najbolji prijatelj. Zaista biste trebali porazgovarati s dotičnom jer, kao što Eisen77 kaže, to je STRANI jezik u kojem ona treba ocjenjivati gramatiku, pravopis...i naravno da nije u pravu!
2018 10 12
Svaki pisani rad treba biti objašnjen prije pisanja, tj. učenicima se treba objasniti koji su kriteriji ocjenjivanja. Tu spada i tema/sadržaj sastavka. Ako smatrate da su odgovori ostali visjeti u zraku, svakako se obratite razrednici. Ona Vam.mora dogovoriti individualne informacije s profesoricom. Na taj način ćete biti najmirniji i uvjeriti se u opravdanost/neopravdanost postupka. Ipak je ona postavljala kriterije i elemente po kojima je Vaš sin dobio ocjenu dovoljan.
2018 10 12
ego trip na entu...ja bi rekla da ja “mali” vjerojatno nju sredio sto se tiče znanja eng. Zato je baba pukla.slucaj koji ja Pamtim ima vec tome 25 godina vrlo je slican ,akter je bila moja kuma i isto tako prof eng(gimnazija)po njoj je Bog znao za pet ona za četri a ti nemos znat za vise od tri . Ja bi se zalila ,sve argumente imate ,da ne ponavljam cure su sve rekle .drzim fige
2018 10 12
Baš naprotiv pohvalno je da sin toliko cijeni svog roditelja. Uostalom potpuno je subjektivno a u ovom slučaju i degutantno kategorizirati što je za koga najbolje. Profesorka malo serucka, bit će da kreće od sebe i svoje situacije.
2018 10 12
Cure, hvala vam na komentarima i sudjelovanju u temi. Muž je baš poludel, ići će u školu i neće to ostaviti sam tak. Meni je jako žal sina jer ga je to baš razočaralo, smatram da nije fer, poznam svog sina, znam kaj misli, osjeća i koliko zna. Lakše mi je kaj sam to podijelila s vama, čula vaše mišljenje i uvjerila se da nisam u krivu. <3
2018 10 12
1 2 3