Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Paracetamol i ibuprofen-razlika

Pozdrav...ne znam za vas, al nekad sam vrlo zbunjena što je od ovog dvoje za koje bolove. Znači 4 najuobičajenije pojave- glavobolja, upala mišića, menstrualni bolovi, početak najobičnije prehlade. Doma imam recimo Lupocet, Lekadol i Neofen. Kako ne pogriješiti? Kakva su vaša iskustva s preporukama liječnika ili farmaceuta? Thanks!!
2019 12 06
nisam dr., ali ja koristim: paracetamol: upala misica, pocetak prehlade. ibuprofen: glavobolja i menstralni bolovi. znaci pracetamol ide samo za upalice, a ibuprofen za probadajucu bol.
2019 12 07
Imam i paracetamol i brufen. I pijem ih protiv bilo kakvih bolova, naravno, nikada istovremeno. Na mojoj kutiji paracetamola pise: "protiv glavobolje, migrene, neuralgije i reumatskih bolova i upala. Takodjer ublazava simptome prehlade i gripe". Brufen kaze: "za ublazavanje reumatskih ili muskularnih bolova, bolova u kicmi, neuralgije, migrene, glavobolje, zubobolje, dismenoreje, groznice i simptoma prehlade i gripe". Skoro pa ista stvar. 😮 Jedino kod brufena ima vise navedenih stavki kada se ne smije uzimati (cir na zelucu, zadnja 3 mjeseca trudnoce) tj kada se prije konzumacije treba posavjetovati s lijecnikom (ako imate astmu, dijabetes, visoki kolesterol i tlak, ako ste imali mozdani/srcani udar ili probleme sa jetrom, srcem, bubrezima, ako ste pusac ili ste trudni).
2019 12 07
Meni paracetamol pomaže kod blažih bolova a brufen kod jačih npr.glavobolja s tim da ga onda pijem u granulama zbog želudca.
2019 12 07
Ja sam koristila neofen godinama i počeo me užasno boljeti želudac. Nisam obraćala pažnju na to. Svaki put kada bih dobila i popila neofen, završila bi na hitnoj jer nisam stala sa povraćanjem. I 4 mjeseca za redom tako. Uopće nisam pretpostavljala da je to zbog tableta. Na kraju sam otišla kod svoje doktorice opće prakse i mama je bila samnom. Imala sam tada 14godina. Mama je pitala doktoricu smije li mi dati neofen kada dobijem i na to je doktorica odgovorila : " ni slučajno, on je prejak za želudac, isključivo lekadol ili lupocet, odnosno bilo sta na bazi paracetamola". Od 14 godine muku mučim s gastritisom, a to tada nikad nikakvih problema nisam imala sa stomakom. Nisam vise od tada nikad popila ništa na bazi brufena jer oštećuje želučanu sluznicu. Popijem samo paracetamol.
2019 12 07
> kristinanu1996: > Ja sam koristila neofen godinama i počeo me užasno boljeti želudac. Nisam obraćala pažnju na to. Svaki put kada bih dobila i popila neofen, završila bi na hitnoj jer nisam stala sa povraćanjem. I 4 mjeseca za redom tako. Uopće nisam pretpostavljala da je to zbog tableta. Na kraju sam otišla kod svoje doktorice opće prakse i mama je bila samnom. Imala sam tada 14godina. Mama je pitala doktoricu smije li mi dati neofen kada dobijem i na to je doktorica odgovorila : " ni slučajno, on je prejak za želudac, isključivo lekadol ili lupocet, odnosno bilo sta na bazi paracetamola". > Od 14 godine muku mučim s gastritisom, a to tada nikad nikakvih problema nisam imala sa stomakom. Nisam vise od tada nikad popila ništa na bazi brufena jer oštećuje želučanu sluznicu. Popijem samo paracetamol. Ja sam si isto tako uništila sluznicu zeludca s ketonalom i s brufenom.. tak da ih izbjegavam u širokom luku. Ako baš moram uzmem ih u granulama ali vrlo rijetko.
2019 12 07
> Pavlaa: > > kristinanu1996: > > Ja sam koristila neofen godinama i počeo me užasno boljeti želudac. Nisam obraćala pažnju na to. Svaki put kada bih dobila i popila neofen, završila bi na hitnoj jer nisam stala sa povraćanjem. I 4 mjeseca za redom tako. Uopće nisam pretpostavljala da je to zbog tableta. Na kraju sam otišla kod svoje doktorice opće prakse i mama je bila samnom. Imala sam tada 14godina. Mama je pitala doktoricu smije li mi dati neofen kada dobijem i na to je doktorica odgovorila : " ni slučajno, on je prejak za želudac, isključivo lekadol ili lupocet, odnosno bilo sta na bazi paracetamola". > > Od 14 godine muku mučim s gastritisom, a to tada nikad nikakvih problema nisam imala sa stomakom. Nisam vise od tada nikad popila ništa na bazi brufena jer oštećuje želučanu sluznicu. Popijem samo paracetamol. > Ja sam si isto tako uništila sluznicu zeludca s ketonalom i s brufenom.. tak da ih izbjegavam u širokom luku. Ako baš moram uzmem ih u granulama ali vrlo rijetko. Ja nikada. Radije cu pustiti da me boli nego popiti to smeće.
2019 12 07
> kristinanu1996: > Ja sam koristila neofen godinama i počeo me užasno boljeti želudac. Nisam obraćala pažnju na to. Svaki put kada bih dobila i popila neofen, završila bi na hitnoj jer nisam stala sa povraćanjem. I 4 mjeseca za redom tako. Uopće nisam pretpostavljala da je to zbog tableta. Na kraju sam otišla kod svoje doktorice opće prakse i mama je bila samnom. Imala sam tada 14godina. Mama je pitala doktoricu smije li mi dati neofen kada dobijem i na to je doktorica odgovorila : " ni slučajno, on je prejak za želudac, isključivo lekadol ili lupocet, odnosno bilo sta na bazi paracetamola". > Od 14 godine muku mučim s gastritisom, a to tada nikad nikakvih problema nisam imala sa stomakom. Nisam vise od tada nikad popila ništa na bazi brufena jer oštećuje želučanu sluznicu. Popijem samo paracetamol. Želučanu sluznicu i jetru oštećuje svaki lijek koji se dugotrajno koristi. Pišete da ste s 14 godina godinama pili brufen. Zašto? Jel’ to liječnik propisao?
2019 12 07
> Pavlaa: > Meni paracetamol pomaže kod blažih bolova a brufen kod jačih npr.glavobolja s tim da ga onda pijem u granulama zbog želudca. Upravo tako😉 Ako je potrebno jače ublažavanje boli, liječnik ili ljekarnik može Vam savjetovati da zajedno uzimate Ibupofren i paracetamol. Paracetamol djeluje slično aspirinu odnosno kao analgetik protiv slabijih bolova i kao antioiretik orotiv povišene temperature. Kod jačih bolova i upala uzima se ibupofren jer je on protuupalni.
2019 12 07
> Tanči14: > > kristinanu1996: > > Ja sam koristila neofen godinama i počeo me užasno boljeti želudac. Nisam obraćala pažnju na to. Svaki put kada bih dobila i popila neofen, završila bi na hitnoj jer nisam stala sa povraćanjem. I 4 mjeseca za redom tako. Uopće nisam pretpostavljala da je to zbog tableta. Na kraju sam otišla kod svoje doktorice opće prakse i mama je bila samnom. Imala sam tada 14godina. Mama je pitala doktoricu smije li mi dati neofen kada dobijem i na to je doktorica odgovorila : " ni slučajno, on je prejak za želudac, isključivo lekadol ili lupocet, odnosno bilo sta na bazi paracetamola". > > Od 14 godine muku mučim s gastritisom, a to tada nikad nikakvih problema nisam imala sa stomakom. Nisam vise od tada nikad popila ništa na bazi brufena jer oštećuje želučanu sluznicu. Popijem samo paracetamol. > Želučanu sluznicu i jetru oštećuje svaki lijek koji se dugotrajno koristi. > Pišete da ste s 14 godina godinama pili brufen. > Zašto? Jel’ to liječnik propisao? Krivo sam napisala. Htjela sam napisati da sam pila samo kad sam dobila. Znaci 2 dana u mjesecu, prvi i drugi dan menstruacije.
2019 12 07
Hvala, drage ženice. Nismo nešto bolesni, ali nekad nam ipak treba tabletica kako bismo mogli funkcionirati na poslu..
2019 12 08
Ja sam inace farmaceutski tehicar po struci i nikad nisam bila za tablete ali kad bi imala mengu kljukala sam se svime i svacime. Isto tako za glavobolje i bilo kakve bolove. Prosle godine sam našla alternativu za sve moje bolove i ublazavanje simptoma istih i mogu reci da sam se preporodila. Muz je isto tako pio brufene bar 6- 7 puta mjesecno jer bi ga glava bolila zbog stresa na poslu. Ove godine je brufen mozda 2 puta u 4 mjeseca popio
2019 12 09
Dajte nam napišite tu alternativu protiv bolova 😊 možda i nama pomogne.
2019 12 09
Meni je rapidol broj 1 za migrene. Djeluje super brzo. Prije bih morala popiti 2,3 neofena ili drugih lijekova i čekati da mi počne popuštati bol.
2019 12 09
> zanaZG: > Meni je rapidol broj 1 za migrene. Djeluje super brzo. Prije bih morala popiti 2,3 neofena ili drugih lijekova i čekati da mi počne popuštati bol. Rapidol i Neofen imaju potpuno istu djelatnu tvar, a to je ibuprofen. Možda je ipak ključna doza jer nije isto 200/400/600 mg.
2019 12 09