Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

mojekrpice.hr /

Ideje /

Odgovarajuća rezolucija slike/stranica za skidanje slika/slika na staklu

Iskreno nisam znala kako nazvati temu :-( radi se o sljedećem- htjela bih otisnuti sliku na staklu veličine 120x80 cm ili 110x 75 cm i gdje god sam se obratila za print slike rečeno mi je da mi je rezolucija mala (navodno 96 dpi-a) a da bi za kvalitetan tisak na toj veličini trebala biti slika rezolucije barem 300 dpi-a. Pokušala sam pronaći sliku na raznim stranicama (spremna sam i platiti skidanje slike u takvoj rezoluciji) ali bezuspješno. Radi se o slici The Melting Watch, ( poznatoj i pod nazivom Soft Watch at the Moment of First Explosion) iz 1954. godine- Salvador Dali. Ukoliko imate bilo kakav savjet vezano za navedeno pišite :-) ![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/6f7d3ee3b6d8c18d38216b05c4891bd0.jpg)
2021 01 21
Pikseli koji vam fale vlasništvo su umjetnika, autori se štite ili ih štite njihovi nasljednici. S malim rezolucijama ne možete gotovo ništa, a s velikima možete svašta. Na web stranicama umjetnika također male rezolucije. Velike rezolucije su negdje po njihovim hardovima ili na raznoraznim oblacima..
2021 01 21
A bi li to bilo oštrije da se prosto vektorizira...? ,:) Naravno, isto mora biti najnajveća slika koja se nađe. Ako poznajete nekoga tko ima Autocad doma na kompu, može vam to netko probati napraviti da vidite bi li izgledalo ok... Ima na webu puno stranica za vektorizaciju, Vectormagic.com npr., ali se plaća... Čisto za probu, velim, ne znam da li bi izgledalo dobro.
2021 01 21
Vrhunska slika!!! :") Imate privatnu poruku. Nadam se da će Vam biti od pomoći ono što sam Vam poslala... Sretno!
2021 01 21
Hvala svima :-) sanjaurban- razumijem što pričate i jeste tako logično (i treba biti) ali kad sam baš zapela za sliku (znam da je to daleko od originala ali htjela bih je gledati u svom dnevnom) Uljeshura- bila sam na ovoj stranici što ste preporučili, zanimljivo :-) malllaaaa hvala vam puno, nadam se da će nešto odgovarati, javim se kad/ako budem uspjela ovo realizirati (držite mi fige)
2021 01 22
Nisam htjela kačiti ovdje linkove, portal zna izbrisati postove gdje se ubace domene različite od mojekrpice.hr ;)
2021 01 22
> IrenaAR: > Hvala svima :-) > sanjaurban- razumijem što pričate i jeste tako logično (i treba biti) ali kad sam baš zapela za sliku (znam da je to daleko od originala ali htjela bih je gledati u svom dnevnom) > Uljeshura- bila sam na ovoj stranici što ste preporučili, zanimljivo :-) > malllaaaa hvala vam puno, nadam se da će nešto odgovarati, javim se kad/ako budem uspjela ovo realizirati (držite mi fige) Možete naručit u ulju da vam netko napravi. Ako vas zanima takva opcija, možete mi se javiti u PP i naručiti od moje studentice. Na Klimtu se dovoljno izvježbala. Ono smo što imamo na zidu.
2021 01 22
> sanjaurban: > Ono smo što imamo na zidu. Istina. Imala sam poster Fride Kahlo kupljen na nekoj njenoj davnoj izložbi, i pet godina kasnije, evo me sa monoobrvom, i bole me leđa. :') x-) :') @IrenaAR : bi li mogli javiti kako je uspjelo kad napravite, molim vas, baš me zanima što će na kraju upaliti?
2021 01 22
> sanjaurban: > Možete naručit u ulju da vam netko napravi. Ako vas zanima takva opcija, možete mi se javiti u PP i naručiti od moje studentice. Na Klimtu se dovoljno izvježbala. Ono smo što imamo na zidu. Drugim riječima: imamo krivotvorinu na zidu. Odlično. Vaša studentica može slobodno reproducirati štogod no ne može naplaćivati, jer se to smatra krađom i povredom autorskih prava, odnosno i zakonom kažnjivo. S druge pak strane ako nije u komercijalne svrhe može slobodno neograničeno raditi što želi, mašti na volju. I s tim da je Dali brendiran, jer je specifičan po svom izričaju, pa je samim time još kompleksnija cijela situacija.
2021 01 22
> AndreanaK: > > sanjaurban: > > Možete naručit u ulju da vam netko napravi. Ako vas zanima takva opcija, možete mi se javiti u PP i naručiti od moje studentice. Na Klimtu se dovoljno izvježbala. Ono smo što imamo na zidu. > Drugim riječima: imamo krivotvorinu na zidu. Odlično. Vaša studentica može slobodno reproducirati štogod no ne može naplaćivati, jer se to smatra krađom i povredom autorskih prava, odnosno i zakonom kažnjivo. S druge pak strane ako nije u komercijalne svrhe može slobodno neograničeno raditi što želi, mašti na volju. I s tim da je Dali brendiran, jer je specifičan po svom izričaju, pa je samim time još kompleksnija cijela situacija. Ima kolegij na Akademiji gdje svatko dobija određenog slikara i reproducira djelo. Na radu se radi oko mjesec dana. Kasnije su ta djela na izložbi, poslije ih studenti prodaju pa kupe sebi boje i nova platna. Tako stvari funkcioniraju i svi znamo da imamo reprodukciju, original visi u nekom od čuvenih muzeja. Ali volim kad netko vodi računa o pravima i autorstvu. Volim ovu sliku koju želi Irena, i ja ju isto želim. Zato sam i komentirala....
2021 01 22
> Uljeshura: > > sanjaurban: > > Ono smo što imamo na zidu. > Istina. Imala sam poster Fride Kahlo kupljen na nekoj njenoj davnoj izložbi, i pet godina kasnije, evo me sa monoobrvom, i bole me leđa. :') x-) :') > @IrenaAR : bi li mogli javiti kako je uspjelo kad napravite, molim vas, baš me zanima što će na kraju upaliti? Haha, predobro, samo da vam leđa budu bolje! Moji starci doma imali veliku reprodukciju- Kola sa sijenom- John Constable- samo su tu sliku htjeli- i sad razumijem, da, to su moji roditelji, ne znam da bih mogla zamisliti da nam je nešto drugo visilo na zidu..
2021 01 22
> sanjaurban: > Haha, predobro, samo da vam leđa budu bolje! Hvala :") > Moji starci doma imali veliku reprodukciju- Kola sa sijenom- John Constable- samo su tu sliku htjeli- i sad razumijem, da, to su moji roditelji, ne znam da bih mogla zamisliti da nam je nešto drugo visilo na zidu.. Vrlo specifična želja. :) :D
2021 01 23
> Uljeshura: > > sanjaurban: > > Ono smo što imamo na zidu. > Istina. Imala sam poster Fride Kahlo kupljen na nekoj njenoj davnoj izložbi, i pet godina kasnije, evo me sa monoobrvom, i bole me leđa. :') x-) :') > @IrenaAR : bi li mogli javiti kako je uspjelo kad napravite, molim vas, baš me zanima što će na kraju upaliti? x-) x-) x-)
2021 01 25
> sanjaurban: Ono smo što imamo na zidu. Bacili ste me u razmišljanje- trenutno je centralna slika od Generalića- Crveni bik ...zamislila sam si da to bude na staklu ali ako ne uspijem u realizaciji možda i promijenim mišljenje za ulje na platnu, hvala
2021 01 25
> Uljeshura: > @IrenaAR : bi li mogli javiti kako je uspjelo kad napravite, molim vas, baš me zanima što će na kraju upaliti? Javim svakako
2021 01 25
1 2