Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Svakodnevica /

Škola, fakultet, posao, karijera /

Studij logopedije u Zagrebu

Pozdrav, ako je netko upućen u upis na studij logopedije, može li mi odgovoriti na sljedeće pitanje? Naime znam da je jedan od uvjeta za upis procjena jezično-govorno-glasovnog statusa (intervju) pa me zanima kako to izgleda? Na internetu sam vidjela mnoštvo informacija i mogu reći da mi se mnogo toga čini lažno, kao na primjer da pregledavaju zube i uzimaju zagriz.
2023 02 23
Vjerojatno gledaju kako stvarate glasove i tu ne biste trebali imati teškoća. Položaj zubi je vrlo važan i zna stvarati teškoće pri proizvodnji glasova. Ne biste trebali imati govorne teškoće, kao i fonetičari. Nemam nikakva saznanja o tom intervjuu ali mi je poznata logika stvari. Rotacizam ili nepravilan izgovor sibilanata može biti problem u vašem poslu.
2023 02 23
Ista stvar me mucila, upravo to za zube.Također želim upisati logopediju i pročitala sam svaša na internetu. Konzultirala sam se sa studenticama i nitko nije spomenuo uzimanje zagriza. Položaj zubi MOŽE utjecati na stvaranje glasova koji spadaju pod dentale i velare, ali NE MORA. Sve dok pravilno izgovarate, zube vam neće gledati. Ukoliko skuže da zagriz stvara anomalije u govoru, isključuju vas iz daljnjeg postupka upisa. To bi bila diskriminacija ukoliko bi zanemarivali kandidate koji nemaju holivudski osmjeh jer si nemoze svatko omoguciti aparatic ili estetsku stomatolugiju. E sad, budući da je navala na faks tolko ogromna, ne bih se cudila da prednost daju kandidatima koji imaju pravilnije i ljepse zube u odnosu na druge, a sposobnosti govora identicne…. To nikad necemo znati po kojim kriterijima rangiraju jer je faks stvarno jako popularan za tako mali broj upisnih mjesta
2023 04 16
Je, točno, Slayer, ne mora utjecati...želim vam sretan upis objema!!
2023 04 17