Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Naši prijatelji: Promo24.hr - svi najnoviji popusti! Posjetite!

Forumi /

Informacije za korisnike /

O korisnicima stranice mojekrpice.hr /

Vinted - ponovno poskupjela poštarina

Na krpicama sam još od 2013 i nikad nisam ni otišla, ali krpice su nažalost propale. Tu je sve stalo i što se tiče i prodaje i kupnje, a i zamjene. Pitanje je samo kada će se stranica do kraja ugasiti. Na vintedu sam otkad je dostupan i bilo je to divno razdoblje do kraja prošle godine i sa kupnjom i sa prodajom. No, da svakako ovo povećanje koje ste dobro primjetili je već čini mi se treći put ove godine, a tek je počela nikako više nije isplativo. Npr. kupiš artikl od 2€, na kraju te ispadne da to sve skupa platiš 6€, što nikako nije okej. Svakako da nitko ne očekuje ništa besplatno, ali jedno je naplatiti svoju uslugu sukladno usluzi, a drugo biti pohlepan i vidjeti da ti nešto dobro ide i zarađuješ, pa zašto ne još više, ovce su ionako navikle.
2025 03 02
A realno na vintedu i je prosjek da do nekih 10€ ljudi najviše kupuju, baš zato da uštede i onda je takvima to kao pljuska, jer platiš artikl 10€, a na 10€ još više od polovice moraš dati za poštarinu, što ispadne i skoro 16€, tako da nije okej.
2025 03 02
> sanjaurban: > Ja mislim da otvaračica teme ne misli na trenutnu cijenu poštarine- već da govori o cijelom pederskom procesu navlačenja korisnica na stranicu- prvo besplatnom poštarinom, onda podizanjem mic po mic (kao mi to ne vidimo) i finale će vam biti da je poštarina skuplja za Poljsku nego da šaljete u Hr- jer logično je da nije ista cijena do Pušće Bistre nego do Poznana. A taj mic će se dogoditi do svibnja. Upravo to sam mislila..
2025 03 02
> andrejama: > A realno na vintedu i je prosjek da do nekih 10€ ljudi najviše kupuju, baš zato da uštede i onda je takvima to kao pljuska, jer platiš artikl 10€, a na 10€ još više od polovice moraš dati za poštarinu, što ispadne i skoro 16€, tako da nije okej. Slazem se, pogotovo kod manjih iznosa.. takve kupovine/prodaje postaju potpuno besmislene. A pogotovo kao prodavaču, dolazimo do situacije da me ljudi za artikle koji koštaju po 4 eura traže popust od 2 eura, kako bi donekle kompenzirali razliku..
2025 03 02
> PretrpaniOrmar: > meni je tu komičnije što su prodaje kad je bila besplatna poštarina išle komično brzo - kao da je sve besplatno, a čim uvedu poštarinu od 3 eura - sve stane 😀 a realno na torbu od 250+€ ne znam koliko je poštarina od 3€ bitan faktor 😀 Meni baš i nije komično, nego jednostavno ti se nešto svidi da ćeš dat za to 1€, ali ti toliko i vrijedi, ne više od toga, jer kad sa naknadnom i poštarinom te ispadne 5€ sve skupa, a za to si mogla kupiti još 3 artikla vidiš koliko je to komično... Na torbu od 250€ se plaća naknada od skoro 14€ + poštarina od 3€ ispada da plaćaš to torbu skoro 270€ što baš isto nije komično. Problem je što je i poštarina i naknada poskupila. Pohlepnost.
2025 03 02
> andrejama: > > PretrpaniOrmar: > > meni je tu komičnije što su prodaje kad je bila besplatna poštarina išle komično brzo - kao da je sve besplatno, a čim uvedu poštarinu od 3 eura - sve stane 😀 a realno na torbu od 250+€ ne znam koliko je poštarina od 3€ bitan faktor 😀 > Meni baš i nije komično, nego jednostavno ti se nešto svidi da ćeš dat za to 1€, ali ti toliko i vrijedi, ne više od toga, jer kad sa naknadnom i poštarinom te ispadne 5€ sve skupa, a za to si mogla kupiti još 3 artikla vidiš koliko je to komično... > Na torbu od 250€ se plaća naknada od skoro 14€ + poštarina od 3€ ispada da plaćaš to torbu skoro 270€ što baš isto nije komično. Problem je što je i poštarina i naknada poskupila. Pohlepnost. meni je "komično" jer ne govorim o prodajama i kupnji stvari od 1€ već o puno skupljim stvarima gdje povećanje poštarine sa 0 na 3 € stvarno nije neko spektakularno povećanje ukupnog iznosa 🙄 dakle ako je nešto 250€ ili 253€ ... ono... chill 😂
2025 03 02
Poskupila je i za nas ne samo za Poljsku. 3 eura je plus ta naknada. Ono sto je prednost na Vintedu je to cjenjkanje koje je tamo sasvim normalno dok ovdje mi se cini da nekako cure nisu sretne kad se nudi nize. Takodjer tamo stavno ima puno poljakinja koje imaju u prosjeku nize cijene, valjda im je standard drugaciji, ali mi se cini da i nase cure stave tamo nize..ne znam, ne kontam.. Je super je da odmah izbaci kod i ne moras se bakcat sa tipkanjem, pisanjem i sl al to su sve sitnice.. Nase cijene su nize ovdje za nase cure a na kraju sta se prodalo opet poljakinje uzele vecinom..ovdje nista ...
2025 03 02
Ja ne znam da bas idu tako ludo artikli od 200 plus eura, mozda i da, al ne cini mi se. A za ovo jeftnije je dobro receno, sad i na 5 6 eura traze upola nize da se pokrije postarina. Onda bolje ovdje sta moze u box 1 eur u svi sretni
2025 03 02
Mislim da se tu ne radi samo o poštarini- već je na stranicu u vrlo kratkom roku došlo još milijun cura sa svojih milijun artikala. Zato je pala prodaja. Ova stranica mi ima smisla baš za te povoljne stvari, do 20 eura tu mislim- tu se može naći i suknja i torba i krema za taj novac, ja sam kupila 5 jakni koje su povoljnije od 20 eura. Ovo kad vidim 250 eura i više artikle, nekad mi se čini da takvim markiranim i skupim stvarima nije mjesto na second hand stranici ovog tipa, Vinted je to dobro odijelio, skupo i dizajnersko je u posebnoj kategoriji i ćao đaci. Ova stranica je prvenstveno, onako kako je ja vidim, namijenjena ženama koje vole modu i odjeću, a ne žele bankrotirati na tome, vole imati za sve prigode, imaju puno djece koja prerastaju stvari, vole recikliranje. Tu mi smisao završava. Ovo da će neka iznositi i izguštirati dizajnersku torbu pa je prodati meni neka se ja s njom pravim važna, malo morgen. Zato je svako poskupljivanje poštarine primjetno ovdje. Naravno da na skupe artikle ne primijetim 3 e, kad imam lovu koju ću dati za skupu stvar. Mislim da je u tome poanta. Nije mrtvo ovdje ništa. Kupila sam 3 stvari i prodala 3 u kraćem roku, te 3 poklonila u dobre ruke. Dobila sam opet vreću odjeće. Daš- vrati ti se. Sad sam na čistoj nuli, možda čak količinski u plusu. Svoj višak mijenjam za ono što nam treba u obitelji. Da prođem jeftinije pa imam za ključne životne stvari koje mi sigurno nisu odjeća.
2025 03 02
ja ne prodajem stvari ispod 5€ - njih doniram u lokalni crveni križ, jer ni paketi/koverte nisu besplatni a nemam puno slobodnog vremena za slanje - osobna odluka a drago mi je da netko pronađe nešto za sebe. SVaki kvartal spakiram paket i pravac CK
2025 03 02
> Majalike: > Poskupila je i za nas ne samo za Poljsku. 3 eura je plus ta naknada. Ono sto je prednost na Vintedu je to cjenjkanje koje je tamo sasvim normalno dok ovdje mi se cini da nekako cure nisu sretne kad se nudi nize. Pa evo meni nije napeto ako kao kupac i na MK ne spustim koji cent cijenu ako mi se čini da ima prostora (vodim računa da pritom ne uvrijedim prodavača). A i kao prodavač nakon dogovora dam neki popustić. Možda i druge prodavačice ovdje krenu tako razmišljati nakon iskustva s Vintedom. > Takodjer tamo stavno ima puno poljakinja koje imaju u prosjeku nize cijene, valjda im je standard drugaciji, ali mi se cini da i nase cure stave tamo nize..ne znam, ne kontam.. Da, jer ne bi bile konkurentne s višim cijenama. To mogu i ovdje ako hoće. Ja evo našla isti oglas tu i tamo, a ovdje 80%!!! viša cijena. I onda se žale da ovdje nema ponuda, a na Vintedu super ide.🤨 > Je super je da odmah izbaci kod i ne moras se bakcat sa tipkanjem, pisanjem i sl al to su sve sitnice.. > Nase cijene su nize ovdje za nase cure a na kraju sta se prodalo opet poljakinje uzele vecinom..ovdje nista ... Ako imaš vremena baviti se oglašavanjem hrpe artikala, ovo i nije neki veliki dodatni posao. Doduše, tamo su opisi dosta šturi, pa ne saznaš puno o artiklu. Ja sam se 'usrećila' nekim kupnjama tamo. Ergo, MK nisu ništa lošije od Vinteda ako se potrudite pogledati iz pozitivnije perspektive.
2025 03 02
Ne kužim logiku,molim te,prosvijetli me,zašto skupim stvarima ovdje nije mjesto?? Stvarno ne razumijem. Nemože se biti tako selektivan. Ako cure vole kupovati i pretjeraju,pa eto pokuŝaju bar malo ublažiti trišak i ako stave razumnu cijenu zašto si netko nebi priuštio fini komad. Ja isto sve skuplje stvari prodajem za trećinu cijene,ne za 10% nižu. Isto tako kupujem ako je cijena oko 50% niža od dućanske.
2025 03 02
Ŝto se tiče stvarčica za par eura,sve ovisi koliko one stvarno vrijede ,možda i 15,pa i 20 eura,pa isplati se i tada,ako kupiš viŝe komada.
2025 03 02
> Nitospitos: > Ne kužim logiku,molim te,prosvijetli me,zašto skupim stvarima ovdje nije mjesto?? Stvarno ne razumijem. meni su zaslužile posebnu kategoriju kao na Vintedu ili svoju stranicu, dizajnerske i skupe stvari, markirane, brandovi luksuzni. Tako osjećam, ne moraš se složiti, znam da ti to voliš i kupuješ, sorry....
2025 03 02
> Nitospitos: > Ne kužim logiku,molim te,prosvijetli me,zašto skupim stvarima ovdje nije mjesto?? Stvarno ne razumijem. Nemože se biti tako selektivan. Ako cure vole kupovati i pretjeraju,pa eto pokuŝaju bar malo ublažiti trišak i ako stave razumnu cijenu zašto si netko nebi priuštio fini komad. Ja isto sve skuplje stvari prodajem za trećinu cijene,ne za 10% nižu. Isto tako kupujem ako je cijena oko 50% niža od dućanske. 👏👏👏
2025 03 02
1 2 3 4 5 6 ... 9