Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Naši prijatelji: Promo24.hr - svi najnoviji popusti! Posjetite!

Forumi /

Svakodnevica /

Dom /

Kako osvježiti namještaj i kuhinjsku kantu za smeće?

Živim u malom iznajmljenom stanu i imam dva problema: Kuhinjska kanta za smeće mi nepodnošljivo smrdi. Nemam ju kud premjestiti, mjenjam vreće redovito, kanta je oprana, ali kako odvajam većinu otpada za reciklažu u kanti ostaje ovaj biorazgradivi otpad od hrane i opušci cigareta koji strašno smrde. Čim ju malo otvorim da nešto bacim širi nesnosan smrad uokolo. :(((( Isto tako imam fotelju i tepih u boravku koji su dio stana i nisu baš novi pa se u njih uvukao nekakav ustajao prašan miris. Redovito čistim, ali u stanu se kuha, puši i ne mogu spriječit nakupljanje mirisa. Ne volim baš one osvježivače što se špricaju uokolo jer mi to smrdi i imam feeling da jednim smradom prikrivam drugi. Imate kakve dobre savjete za moje boljke? Hvala!
2014 08 02
uključujem se u temu....i za onaj miris vešmašine....
2014 08 02
Trebaš posuti sode birkabone unutra u smeće.. Također možeš i naprašitinamještaj .... a za veš mašinu, isto, ubaciti u pranje s bijelim vešom.. Također možeš i nasuti ocat u bubanj i u kutijicu za detergent i oprati na prazno na 90.
2014 08 02
ima neka fora sa sodom bikarbonom, mislim da se u kantu stavi malo svaki put kad se mjenja vrećica, nisam 100% sigurna [:hihot]
2014 08 02
Mamjestaj + BIS bijeli Kanta smece- na dno bocicu s mirisnom eteticnim uljem npr iz kauflanda 9 kn Vesmasina - dtsri pamucni rucmim debelo nasprican Bis-om Ipak, ja stavim Hylu o svi susjefi me pitsju sto to divno mirise ...???
2014 08 02
kanta za smeće: postoje mirisne vrece za smece, ja ih upotrebljavam :) nije neko super rjesenje ali malo pomaze. isto tako imam rosfrajnu kantu s poklopcem, mislim da je to bolje rjesenje od plasticnih kanti za smece, mozd bolje cuva smrad unutar kante. tepih i fotelja: isto tako nemam neko super rjesenje, ali usisavanje i klofanje uveliko pomaze. Isto tako koristim prirodne mirise za stan. Pomjesam vodu i ulje lavande u bocicu sa sprejem i s time sprejam stan. Mozda nije neka pomoc, ali vrijedi pokusati :)
2014 08 02
Što se vešmašine tiče, pronašla sam u DM- u sredstvo za pranje vešmašine. Cijena mu je 11, 90 kn, stavlja se u praznu vešmašinu (u kutijicu za prašak) i uključi se pranje. Perilica je poslije svježa, a sredstvo navodno čisti i bubanj , cijevi i odvode. Sad sam ga koristila prvi put, a mislim da ću i dalje to kupovati [:zaljubljen]
2014 08 02
ivana985 kako se zove? kastor1- što je Bis...?
2014 08 02
[slika:713e4df9-bf4a-4e02-a6af-49858cf6f0ed] Evo, na ovo sam mislila [:hihot]
2014 08 02
e hvala...a jel se uključi na 90 ili svejedno ...
2014 08 02
Mislim da je iza na uputama pisalo da se perilica uključi na najmanje 60 stupnjeva
2014 08 02
sode imam, al nisam skužila jel ju trebam u praškastom obliku nanjet na namještaj i posipat po kanti dok ima smeća unutra ili dok nema il da ju s vodom razdrijedim pa špricam? O.o
2014 08 02
kupila...iako na mjenu piše za otklanjanje kamenca a ne neugodnih mirisa idem probat [:smijesi] tnx Ivana
2014 08 02
Ja znam staviti krišku limuna u kantu za smeće, a perem ju s octom i toplom vodom, dodam malo det. za suđe ili sa Frosch-em. Inaće za čišćenje koristim jedino Frosch s octom i super mi je, skida kamenac, neutralizira mirise... on mi se jedini od tih svih sredstava čini prirodan, za razliku od ostalih smrdljivih domestosa i sličnih. Veš mašinu sam par puta oprala na 95 s limunskom kiselinom zbog kamenca i uredno i dalje radi, a nakon pranja ju nikad ne zatvaram jer se od vlage stvara taj neki neugodan miris. Soda b. je super za čišćenje odvoda
2014 08 02
Praškasta soda na dnu kante ili smeće, te na namještaj, a pomaže i u cipele [:hihot]
2014 08 02
1 2