Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Naši prijatelji: Promo24.hr - svi najnoviji popusti! Posjetite!

Forumi /

Svakodnevica /

Škola, fakultet, posao, karijera /

Hitno!! Gubljenje studentskih prava

Gubim li studentska prava ako pauziram jednu godinu nakon srednje, tj. ne upišem fakultet?
2015 06 19
Naravno. Da bi ostvarila prava na subvencioniranu prehranu u menzama, na smještaj u domovima, pravo članstva u Student servisu i zdravstveno osiguranje, moraš biti student.
2015 06 19
Da...osim ako upišeš bilo što i ispuniš indeks,ali ne odlaziš na predavanja niti polažeš ispite...dakle čekaš sljedeću godinu kako bi upisala nešto što želiš...
2015 06 19
Ozbiljno? Ja sam čula da se gube studentska prava ako iskoristiš godinu, ali ako ne upišem ništa, nisam državi stvorila nikakav trošak i do 26. imam pravo na besplatno studiranje?
2015 06 19
krivo se izrazih... ako se upišem iduće godine prvi put, mogu li se upisati kao redovan sa svim pravima?
2015 06 19
iduce godine mozes, ali moras imat upisan faks kako bi uopce bila student dakle i imala studentska prava.. ne mozes imat prava ako ne ides na faks, odnosno ako pauziras godinu. [:vrti]
2015 06 19
Pa dobro, to se podrazumijeva, nisam to ni mislila hahah [:hihot] Samo sam se krivo izrazila.
2015 06 19
ne gubis studentska prava jer ih ni nemas ako ne upises faks. sto se tice besplatnog studiranja to se odnosi samo na prvi upis dakle ako ne upises faks neces imati studentska prava, a mozes i upisati faks bezveze bilo koji samo da mozes raditi preko student servisa, jesti u menzi i sl, ali ako se iduce godine odlučiš upisat faks na koji stvarno zelis ici morat ces platit, jer drzava subvencionira samo prvi upis prve godine, ne i ponavljace
2015 06 19
Ako pauziraš ( dakle ako ništa ne upišeš ) , i prvi put upisuješ faks imaš prava. Bitno da ti je to prvi faks, a ako upuišeš faks sad, i ne ideš na predavanja i bla bla i onda upišeš drugi faks, tj.prebaciš se, koliko ja znam, onda nemaš prava.
2015 06 19
Ne možeš ni imati studentska prava ako sada ništa ne upišeš jer nisi student. Ne možeš izgubiti status redovnog studenta ako upišeš redovni studij i tada imaš sva prava. Koliko ja znam, prva godina studiranja je besplatna sve ostalo plaćaš ovisno o svom prosjeku.
2015 06 19
Nije prva godina besplatna,ako nije redovit student mora plaćati godinu,dakle ako bude upala kao vanredan na faks tada plaća...ali da bi imala studentska prava mora upisati faks...a ako ne upiše faks nema studentska prava dakle mora se prijaviti na biro i roditelji je moraju skinuti u poreznoj sa svoje porezne kartice i mora se prijaviti na zdravstveno jer će ga izgubiti mjesec dana od izdavanja svjedodžbe...
2015 06 19
Pa da, to sam i rekla, samo redoviti studenti imaju prvu godinu besplatno, dalje ovisi o prosjeku. Vanredni nikad nisu ni imali besplatno studiranje a niti studentska prava. [:smijesi]
2015 06 19
možeš pauzirat dvi godine posli srednje bez plaćanja. ako si na to mislila [:smijesi] bar je tako bilo, ne znan je li se minjalo šta...
2015 06 19
lažen, jednu [:smije] ja san pauzirala dvi pa san morala plaćat [:smije] trutle smotani [:smije]
2015 06 19